• DOLAR
  • EURO
  • ALTIN
  • BIST
Mücadele Eden Kazanır

Mücadele Eden Kazanır

Mücadele Eden Kazanır

Çalışmayı seven ve bir yere gelmek isteyen kişiler iyi gözlem yaparlar, iyi dinlerler, araştırırlar. Kulakları her şeyi duyar, her yere girip çıkarlar. Tek amaçları, hayallerine ulaşmaktır. Bu hayallerin sırlarını kalplerine, akıllarına nakşederler. Teknolojiyi ve fırsatları takip ederler, zorluklara odaklanmazlar, sadece konuyu anlamaya çalışırlar. Eğer yapacakları işe inanıyorlarsa, onu hem akıllarına hem de yüreklerine koyarlar ve engel tanımazlar. O engelleri aşarak ilerleyeceklerini bilirler. Hatta o dönemde çevrelerinde, “Bu iş ancak bu parayla yapılır” diyenler bile kişiyi kamçılar. Yapamazsın diyenler farkında olmadan iyilik yapıyor; bu sözler, kişinin potansiyelini ortaya çıkarmasına yardımcı oluyor.

Yapamayacağını söyleyenlere inat çalışarak kendinizi ortaya koyduğunuzda, sizi fark edecekler. Çünkü aklını kullananlar ve kullanmayanlar vardır. Konuşanlar ve pusuda bekleyenler de… Ancak eliyle ve aklıyla çalışan insanlarda ego yoktur, ayıp yoktur. Bu insanlar ekmeğin peşindedir, işlerini severek ve büyük bir azimle yaparlar. Zor dedikleri şeylerin üstesinden gelirler. Mücadele eden ve alın teri döken kazanır. Çevresindeki seslere değil, kalbinin sesine kulak veren kazanır.

“Bu adam parayı nereden buldu?” diye sorgulamazlar, başkasının imkanlarına göz dikmezler. Eğer bir şeye sahip olacaklarsa, “Kendi aracım olursa kullanırım” derler ve sabırla beklerler. Büyük konuşanlar ve başkalarının dediklerine gidenler, ayaklarının dibine gelen fırsatları kaçırırlar. Sadece ellerinde boş sözler kalır. Bu yüzden fırsatları değerlendirirken mücadeleyi bırakmayın. Araştırmayı, dinlemeyi, okumayı ve bilgiye değer vermeyi ihmal etmeyin.

Ayson Karabağ

Yazar-Gazeteci

Sosyal Medyada Paylaşın:

BİRDE BUNLARA BAKIN

Düşüncelerinizi bizimle paylaşırmısınız ?

Sponsorlu Bağlantılar
reklam
  • ÇOK OKUNAN
  • YENİ
  • YORUM