• DOLAR
  • EURO
  • ALTIN
  • BIST
Birinci Hastanesinde Çalışan Doktor Ramazan Burak Sezer’in Özür Borcu Var mı?

Birinci Hastanesinde Çalışan Doktor Ramazan Burak Sezer’in Özür Borcu Var mı?

Birinci Hastanesinde Çalışan Doktor Ramazan Burak Sezer’in Özür Borcu Var mı?
Randevu alarak uzak mesafeden hastaneye gelen bir kişiye özür dilemek istiyor musunuz? İnsanların zamanı kıymetli ve kul hakkı çok önemlidir. Bir kişiye randevu veriyorsanız, asistanınız varsa, asistanın görevini iyi yapabilmesi için siz de süreci sıkı takip etmelisiniz. Randevu verdiğinizde, gelen kişiyi kapıda karşılamak, 7. kata kadar eşlik etmek, çay ya da su ikramında bulunmak, “Adresimizi rahat buldunuz mu, gelirken zorluk çektiniz mi?” diye sorarak iletişim kurmak önemlidir.

Doktorunuz Burak Bey’e zaman kazandırmak amacıyla, misafirlerin şikayetlerini alarak not tutuyorsanız, bu ilginiz ve saygınız gelen kişinin kalbini kazanmanızı sağlar. Çay ikramı, gelen misafirler için bal gibi tatlı bir jesttir. Ancak, misafir geldiğinde onu katlarda karşılamaz, girişteki danışma görevlisine “misafirim gelecek” demez, gelen kişinin randevusunu bile sorulmadan geçiştirilirse; çay ikramı yapılmaz, “Biraz bekleteceğim” diyen kimse olmazsa; doktor misafirin yanında gelip giderse ve randevu veren kişi misafiri bırakıp yemeğe çıkarsa; gözlerinin içine baka baka misafirinizi keyfi bir şekilde bekletiyorsanız, bu durumu düzeltmek zorundasınız.

Bir misafir geldiğinde “Hoş geldiniz, kısa bir hastam var, gidip hemen geleceğim” demek varken, duyarsızlık ve ilgisizlik göstermek, gelen kişiyi bekletmek doğru değildir. Sağlık hizmeti veren bir doktorun bu durumu ihmal etmesi, asistanın görevini yapmayıp yemeğe gitmesi kabul edilemez. Eğer bir hastaneyi temsil ediyorsanız, mesleğinize ve kurumunuza saygınız varsa, gelen kişiyi 2 saat beklettiyseniz özür dilemek zorundasınız. En azından bir telefon açarak veya ziyaret ederek gönül almanızı beklerdim, tabi eğer insanlara değer veriyorsanız.

Mustafa Kemal Atatürk’ün dediği gibi, “Ben Türk doktorlarına teslim edin” demiştir. Ülkemizdeki doktorlar hastalarını kapıda karşılayan, “Hoş geldiniz” diyen, onların ayakkabılarını düzelten, hastalarını dinleyen ve gözlerinin içine bakarak sıcak ilişkiler kuran doktorlardır. Bu tür doktorlara saygımız sonsuzdur. Hastanenizden memnun olan birçok kişi de vardır. Ancak, bu yaşanan hatayı düzeltmek için bir özür borcunuz olduğunu unutmayın.

Ayson Karabağ

Yazar-Gazeteci

Sosyal Medyada Paylaşın:

BİRDE BUNLARA BAKIN

Düşüncelerinizi bizimle paylaşırmısınız ?

Sponsorlu Bağlantılar
reklam
  • ÇOK OKUNAN
  • YENİ
  • YORUM