• DOLAR
  • EURO
  • ALTIN
  • BIST
Sivas’tan Şemsettin Aktaş  Hediyeyle Geldi  ,Hediye  Nedir?

Sivas’tan Şemsettin Aktaş  Hediyeyle Geldi  ,Hediye  Nedir?

Sivas’tan Şemsettin Aktaş  Hediyeyle Geldi  ,Hediye  Nedir?

Sivas’ın Yiğitlerin ‘den  Şemsettin Aktaş  Sivas’tan  Eli Boş Gelmedi, Sevdiklerini ‘de Unutmadı, Sevdiklerin listesinde olmaktan mutlu oldum. Hediyen için ‘de çok çok teşekkür ederim. Hediye düşünmek, hediye alıp getirmek, hediyeyi tek tek elden teslim etmek, duyarlı olmak ve paylaşmak; dost olmanın harika bir göstergesidir.

Peki, hediye nedir? Hediye, hiçbir karşılık beklenmeden birine verilen şeydir. Hediye veren kişi, dostlukları için yatırım yapan, yediren, içiren, hediye veren, hal hatır soran, sevinçlerine ortak olan, üzüntülerinde yanında bulunan, adeta bir gölge gibi çevresinde olan kişidir. Onlar, denizin altında bir ağaç ekip o ağacı besleyenlerdir. Böyle kişiler çevre kazanır, dost kazanır, dostluklara yatırım yapar. İşte Türk milletinin genlerinde olan bu hediyeleşme kültürü; dostlarına değer veren, misafirine önem veren bir gelenektir. Bu kişilerin sayısını artırmamız gerekir.

Biz, bu toplumda yetişen, dünyaya adını duyuran, destanlar yazan bir milletin evlatlarıyız. Geçmişte büyüklerimiz, sokaktan habersiz eve misafir getiren bir milletin çocuklarıydı. Veren elin, alan elden üstün olduğunu bilmeliyiz ve bu değerlere sahip çıkmalıyız.

Misafir kültürünü seven bir toplum olmalıyız. Misafir bir eve geldiğinde, “Misafir rızkıyla gelir” düşüncesiyle hareket etmeliyiz, “Ben misafire mi hizmet edeceğim? Ben hizmetçi miyim?” gibi uzaklaştırıcı sözlerle misafirden kaçınmamalıyız. Hediye vermeyi küçümseyen ya da gereksiz gören, hediyeleşme kültürünü anlamayan insanlardan olmayalım.

Gönlünde, dilinde ve kalbinde aynı duyguları taşıyanlar her zaman kazanır. Eli açık olan, yediren kazanır. Cimri ise hiçbir zaman kazanmayacaktır. Bu yüzden yaşarken çevremize yatırım yapalım, insan kazanalım. Ki, o insanlar da bizleri yalnız bırakmasınlar.

Ayson Karabağ

Yazar-Gazeteci

 

Sosyal Medyada Paylaşın:

BİRDE BUNLARA BAKIN

Düşüncelerinizi bizimle paylaşırmısınız ?

Sponsorlu Bağlantılar
reklam
  • ÇOK OKUNAN
  • YENİ
  • YORUM