• DOLAR
  • EURO
  • ALTIN
  • BIST
Akyaka İlçesine Bağlı Demirkent Köyü  Muhtarı  Refettin Erdağ’ı Köy  Yalnız Bize Değil Gelecek Nesillere Aittir Diyen Muhtar  ile Gazeteci Ayson Karabağ Röportajı

Akyaka İlçesine Bağlı Demirkent Köyü  Muhtarı  Refettin Erdağ’ı Köy  Yalnız Bize Değil Gelecek Nesillere Aittir Diyen Muhtar  ile Gazeteci Ayson Karabağ Röportajı

Akyaka İlçesine Bağlı Demirkent Köyü  Muhtarı  Refettin Erdağ’ı Köy  Yalnız Bize Değil Gelecek Nesillere Aittir Diyen Muhtar  ile Gazeteci Ayson Karabağ Röportajı

Demirkent Köyün Muhtarı Refettin Erdağ’ı  Ben Demirkent Köyün  Bekçisiyim.

Refettin Erdağ’ı  Biyografisi

15.3 1971 yılında Arpaçay –Demirkent Köyün ’de doğdum. Babam merhum Selahattin

Bey, annem yardımsever Cumhuriyet  kadını Kizbez Hanım’dır. 3 kardeşiz. Demirkent Köyü ’ün havası içinde dünyaya gelen, örflerini, adetlerini öğrenen mücadeleci bir Babanın  gül kokulu evlatlarıyız.
Demirkent Köyü ’de pek çok sanatçı, şair, profesör, iş insanı, doktor ve avukat yetişmiştir.

Demirkent Köyü ‘de  Akan Kars Çayı ve yeşil  Tarlasıyla  dolu yemyeşil doğası içinde çevrilen müstesna  Akyaka İlçesine bağlı  Demirkent Köydür.  Bu Köy ’de büyümenin mutluluğunu yaşıyorum. Evliyim ve beş  Çocuk Babasıyım  ve iki Torun sahibiyim,
Demirkent Köyün ’de  büyüyen bütün çocukların hayallerini öğretmen olmak süslerdi.

Demirkent Köy ’ün  özellikleri içimize yansımış ve yerimizde duran değil mücadele edenlerdeniz.
İlkokul ve ortaokul eğitimimi Demirkent Köyünde  tamamladım. Lise ‘den ayrıldım.

Kendi kendimize yeten, kimseye muhtaç olmadan yaşayıp gidiyorduk. Gel zaman git zaman okul Terk ederek Hayvancılık işlerimizi geliştirmek için  çalışmaya başladım.

Atatürk dediği gibi Köylü Şehirim Efendisidir. Bende iyi bir köylü olmak için Tarlayı ekmeği, Hayvancılığı iyi yapmayı, Toprağa  yoğurmak, toprağı şekillendirmek için çalışmayı tercih ettim.

Hayvanların anlamaya, hayvani tanımaya  çalıştım.  Kazından, tavuğuna kadar, köpeğinden ineğine  kadar. Hayvancılığı yapmaya çalıştım.

Komşunun sorun çözmeye köyümün sorunların çözmeye çalışırken ,kendimi köyün muhtarı olmak bana nasip oldu. 5 donemdir. Köyün muhtarlığı yapmaya hizmet etmeye çalışıyorum.

Sevgili Dostlar;
Yaşantınız boyunca bazen elinizdeki imkanlar yeterli olmayabilir. Bu çok doğaldır. Unutmayın ki bundan çok daha önemli bir şey vardır: inanmak başarıya giden yolun ilk ve en önemli basamağıdır. Bu sebeple hedefiniz ne olursa olsun önce başaracağınıza inanın sonra elinizden gelenin en iyisini yapmaya çalışın.

.
Hepinize Demirkent Köyün ’den Hayvan Gübre Kokulu Günler Diliyorum..

  Refettin Erdağ’ı Neden Muhtarlığa Girdiniz

Demirkent köyünde  oturan biriyim, Köyün sıkıntıları  uğraşmak, köyün sorunları çözmek  için kafa yoran koşan biri olarak köyüm sevdim.

Senin yaptığın muhtar yapmaz diyerek . kendimi muhtarlıkta buldum. 5 dönemdir. Muhtarlık yapıyorum. Köylüm sorunların sıkıntıların yanında olurum,

Köyümden  güç eden köylülerim iletişim girer  ilişkileri geliştirerek  köyüm temsil etmeye çalışıyorum.

Köyde Muhtarlığı Nasıl Yapıyorsunuz?
Her gün sabah kalkıp Köyümü dolaşarak sokak sok eksikleri görerek video ve resim çekerek , listeyi yaparak, Köylülerime camiden anons yaparak, bilgilendirerek . uyarak hatırlatarak  , Gerek Akyaka belediyesine mail atarak telefon açarak gerekirse kapısında yatarak işleri sıkı takıp ederek Demirkent Köyün bekçisi olmak ilgilenmek işleri takip etmek isteyen biriyim.

Demirkent Köyün eli gözü küleği  olmak için çalışmaya devam ediyorum.

Köylü Kimdir?

Köylü Üreten ,Toprağı işleyen  Toprağı Şekillendiren, eken ,biçen Üreten kişidir. Hayvan besleyen, tavuğundan ,kazına  kadar koyundan büyük, baş hayvan kadar yetiştiren, Tarlası eken  biçen kişilerdir. Topraktan hayatını kazanan toplumu besleyen kitledir. Köylü milletin efendisidir. Emperyalizm köylüsü olmak istemiyorum, Atatürk’ün köylüsü olmak için çalışmak istiyorum.

Köylü Toprak annede beslenen , Toprak anne  çalışan kişilerdir. köy; cami, mektep, otlak, yaylak, baltalık gibi orta malları bulunan ve toplu veya dağınık evlerde oturan insanların bağ ve bahçe ve tarlalarıyla birlikte teşkil ettikleri, nüfusu iki binden az olan yerleşim birimi olarak tanımlanmıştır. Köy yönetimi, köy halkının mahalli müşterek ihtiyaçlarını karşılamak üzere karar organları seçmenler tarafından oluşturulan bir mahalli idare birimidir.

Şehirli Kimdir?

  • Nüfusunun çoğu ticaret, sanayi, hizmet veya yönetimle ilgili işlerle uğraşan, genellikle tarımsal etkinliklerin olmadığı yerleşim alanı, kent, site deniliyor.  çalışma yaşındaki nüfusunun çoğunluğu ticaret, sanayi ve yönetim gibi işlerle uğraşan büyük yerleşim merkezlerini ifade eder.
  • Kent tarihin değişik dönemlerinde değişik anlamlara sahip olmuş, dinamik bir kavramdır. Bu yüzden genel bir geçerliği olacak şekilde tanımlamak oldukça zordur.[3] Ayrıca sosyologlar, tarihçiler, şehir plancıları, hukukçular, iktisatçılar vb. kendi disiplinlerinin kavrayışı çerçevesinde farklı tanımlar getirirler. Tanımlar nüfus büyüklüğü, idari statü, nüfusun yapısı, iş bölümü ve uzmanlaşma, örgütlenme biçimi, işlev alanındaki farklılaşma, iş gücünün sektörle dağılımı, fiziksel doku, üretimin yapısı gibi farklı ölçütler kullanarak bu tanımlamalar yapılmaktadır. Tek başına bir tanım yeterli olmasa da şehir tanımı hukuki, ekonomik ve toplumsal bir birim olarak tanımlanır. Buna göre bir kent, aşağıdaki özelliklere sahiptir denebilir
    • Fiziksel altyapısının belli bir düzeye ulaşmış olması
    • Geleneksel aile yapısının çözülüp yerini çekirdek aile yapısına bırakması
    • Nüfusun karmaşık bir iş bölümüne ve yüksek uzmanlaşmaya ulaşması
    • Yerel değerlerin yerini ulusal veya evrensel değerlerin alması
    • Geleneksel ilişkilerin çözülüp bireysel ilişkilerin ön plana çıkması
    • Eğitim düzeyinin kırsal yerleşime göre daha yüksek olması, eğitimde aile dışı kurumların gelişmesi
    • Sosyal normların yerini resmi denetleme kurumlarının alması
  • Şehirli tüketen dışarıdan her şeyi ücret karşılığı alan kişilerdir. El  emeği ile çalışan, her şeyini dışarıdan ücret karşılığı alan , Şehir kültürü ile yaşayanlardır.

Muhtarım  Hayvanlara Karşı Duyarlı Biri Olarak Ne Hatırlatmak İstersiniz?

Köylülerimden  ricam; Fazla ekmek için bir yoğurt kabına  doğrayın ve içine süt dökün. Tam bir yiyecek şeklinde hazırlayalım. Çıkınca kediler ve köpekler için uygun yerlere bırakalım. Bıraktığınızda  Köyümüz  görüntüsüne  önem verelim. Hayvanlarımızı unutmayalım. Hayvanlara karşı daha duyarlı Olalım.

Muhtar  Köylü Hanımlara Mesajınızı Ne Olacak

Köyümün hanımlarından ,ricam Bizim bir ata sözümüz var, evi dişi kuş yapar, Evinizin  girişlerine  kadar çiçeklerle süsleyelim. Evimizin ve çevresi mis kokular yayılsın. Bu kokular çocuklarımıza ve bir birimize yansıtalım, Köyümüze gelen misafirlerimize köy kültürün   köy yaşantısı Gösterelim. Atatürk dediği gibi Köylü şehirim efendisidir. Bizde köyümüzün efendisi ve hanım efendisi olmak için çevreye mis kokuları yaymak için  kendimiz için, çocuklarımızın  hikâyesinde kalmak için çalışalım ve düşünelim. siz isterseniz köyü çiçeğe çeviririz.

Evimizin onun   cim ekerek yem yeşil yaparak çamurdan kurtara biliriz. Artık elimizde  telefon var. cim yazın bilgilere ulaşın, araştırın  evimizin onun çevremizi  mis kokular yaymaya başlayalım. Niyet edelim , ama hayallerin kurmaya başlayalım.

Köyde Kadınlarımızı İçin Hayalleriniz  Var mi?

Demirkent Köyü örgü evi açarak  Şimdilik taziye evinde hafta bir gün bir araya gelerek hem örgü örülmesin hem ‘de bir arada sohbet etmeleri arzu ediyorum. İletişim yünleri gelişir. Hem ‘de üretirler. Çorap yapalım, atkı yapalım, çanta örelim, Eldivan yapalım, patik yapalım. Bunları bir ücret karşılığı alarak İstanbul’da satarak kadınlara desteğimizi olsun. Hem orgu örmek beyin jimnastiği, kadınlarımızı zinde tutar hem ‘de evin mutfak giderine katkısı olur. İleride Demirkent köyü örgü evi açarak kendilerine uygun yerleri olur. internetten satış  yaparak işleri geliştirebiliriz. Bu Konuda köy derneklerimizle konuşarak ip konusunda bize destek vermeleri isteye cem

 

Muhtarım  Her Yıl Eylül Ayın Başında  Demirkent Köyünde Buluşma Yılımızı olsa iyi olmaz mi

Süper olur. Dayanışmalarımız  olur. ilişkilerim gelişir. Bizim köyden çıkan , işinde başarılı pek çok abilerim var. Ablalarım var. Kardeşlerim var. Bu Köyden çıkıp ‘da  köyünü özlüyen  pek çok insanlarım var. Onun için Eylül ayın ilk başlarında  5 günlük program yapmak her gün bayram havasından geçirmek için etkinlikler düşünebilir. Dernek başkanları ile konuşayım, bu konuda  ortak kararlar vermek gerekir. Her yıl Köyde buluşma yılımız olsun.

Eğitimci Hocalarım tarafından köyümüzün gençlerin  hanımlara seminer verilir. Köyden giderken Hikayeleri dinlemek ,hikayelerinden ders almak için seminer düşünüyorum. Bu da Köyümüzün gençlerini  geliştir. Bu bilgiler çocukları  harekete geçirecek örnek olacağına inanıyorum.

İlk gün Köyde Karşılama  günümüz ve Henkel yeme günümüz olur.

İkinci Gün Sabah yer kahvaltı  yaparak Öğleden sonra Ermeni sınır köylüleri barajı gezdirmek dolaştırmak  isterim

Üçüncü Gün Davul zurna eşliğinde eğlencemiz olur.

Dördüncü günümüzde anı harabalar ve Kars müzelerin gezme günümüz olur.

Beşinci Günümüzde Katılımcılara Plaketleri verme  belediye başkanım ve kaymama katilim ile bir günümüz olur.

Altıncı günümüzde Dinlenme günümüz serbest gün olur.

Yedinci günde uğurlama günümüz olur.

Abi Nedir? Abi Kültürü  Bize Anlatır mısınız?

Abi güvendiğin dağindir, abi sırtın dayayacağı kalendir.. Arkamda duran  bir eldi  Bir gözdür. Sarıldığım  kardeş gücümdür, yalnızlığımda bana cesaret veren  kişidir. Aynı ortamdan, aynı  köyde büyüdüğün  abındır. Kardeş yerine koyduğun kişidir.

Kardeş aynı odada aynı yatakta büyüdüğün, hayaller kurduğun, birlikte güle oynaya büyüdüğüm kardeşimdir. Kardeş Benim vitaminim, benim dermanım benim ilaçlarımdır. Hayatta duruşumdur, sevincimdir. Benim gücümdür, Yaslandığım dağımdır. Suyumdur. Vitaminimdir. Kanadımdır. Ben Köyden çıkan işinde başarılı olan pek çok abilerimiz var. Köylülerimiz var. Onlar bizim abilerimiz ve kardeşlerimizdir. Kardeş aşkı ile yaşamak bir birimizin yanında olmak bir başka köylere örnek olması diliyorum.

Köy ’de büyüklerimiz  yanlış yapan çocuklara ikaz eden yol gösteren  tavsiyede   bulunan kişilerdir. Bu gizli öğrenimde içinde ahlak değerleri vardı.  Öğretim yolu vardı,   sevgiyi saygıyı öğreten gizli eğitim yoluydu. Onun için bizim abilerimizden komşularımdan öğreneceğiz çok şey var. Öğrenelim öğretelim. Abilik bağlarımı  güçlendirelim.

Seni Yaratandan Ne İstersin?

Rabbim annem babam aldın bana bir insan koy kalbime ama o insan seminde sevdiğin olsun ve bana öyle bir insan sevdir ki o insanın kalbi senin seven kalbi olsun. Beni öyle bir insanla buluştur ki benden önce onunla buluşma olan sen olasın
Onunla  el ele tutuştuğumuzda ikimizin üzerinde senin elin olsun, bana öyle gözler göster ki ben o gözlerden sana bakayım, bana  öyle bir sevgili ver ki o gözler cennete açılan iki pencere olsun, onunla öyle bir yolda yürüyelim ki kılavuzumuz sen olasın ey rabbim Demirkent köyü ‘de oturanlar kardeşim olsun, abım olsun, evladım olsun, torunlarım olsun, amcam olsun, dayım olsun, doğum günlerinde yanlarında olayım, acılarında ellerinde tutan olayım, ben yalnızlığım  Köyümden  alayım, hizmetimle kalbe gireyim, Köyüme yakışanları Yapayım. kalplerde kalayım, Köyüme hizmetim iz bıraksın, insanlara el vermeyim. Destek vermeyi bana nasip etsin.

Muhtarım  Hedefe Ulaşmak İçin Ne Söylemek İstersiniz?

Bazen elimizdeki imkânlar yeterli olmayabilir. Bu çok doğaldır. Unutmayın ki, bundan çok daha önemli bir şey vardır. İnanmak, başarıya giden yolun ilk ve en önemli basamağıdır. Bu sebeple hedefiniz ne olursa olsun, önce başaracağınıza inanın, sonra elinizden gelenin en iyisini yapmaya çalışın.

 Güven nedir?

Güven çekirge gibidir, kaçınca bir daha gelmez. Biz güven ve sevgiye önem vereceğiz. Köyde Vatandaşı candan kucaklayacağız, iletişimi iyi kuracağız, selamımız yüreklerine yansıyacak. Göz temasımız kalbe tesir edecektir. Köy Kültürün canlandıracağız. Köyde birlik beraberlik olması sağlayacağız.

Siz Bir  Baba ve Dedesiniz Çocuklar İçin Düşüncen Var mı?

Çocuklarımız ve torunlarımız  bizim değerimiz. Haftanın 2 günde saat 10 dan 12 kadar. 3. Yaş 4 yaş 5 yaş çocukları bir araya getirecek jimnastik  ders verdirerek iletişim yünlerini gelişir.

Anneleri bir araya gelir. Konuşurlar tanışırlar. Hem köy kültürüne sahip çıkarız hem de bir arada olmanın mutluluğu yaşatmak için planlar içindeyim.

Çevre Temizlik Konusunda Ne Düşünüyorsunuz?

Ben Köylülerimden tek ricam   su kalanına bez gibi çocuk bezi gibi bezleri Tuvalete atmayalım   bir yerde tıkandı, yaparken acıyoruz. Çocuk bezi çıkıyor. Veya bez çıkıyor. Bu konuda daha dikkatli olalım .

İkinci  hatırlatacağım Çöp   bu konuda torba gibi  çanta gibi bez gibi  çöpün içinden  çıkmasın çıkarsa toplayalım yakalım. Çöp  atarken  Çevrede  Çirkin   bir görünüm oluyor.  Bu da bizim  ayıbımızı oluyor. Onun için çöp bizim biz çöpümüze daha çok sahip çıkalım . Bizde bir ata  söz var. Yiğit kendisine laf söyletmez.  Bizim  çöplerimiz çok çok dikkat edelim.

Yolda giderken köpek gibi  kuş gibi kazalar olabilir. Veya yola taş olabilir. Bu yoldaki engelleri  olursa  yoldan kaldıralım bu köy bizim   yolda kalan  taş bir  başkasına kaza sebep olabilir. Sahip çıkalım. Duyarlı olalım.

Köyümüze sahip çıkalım  çevreyi çöp yığını  yapmayalım ,

Gençlerimiz İçin Hayaliniz Yok mu?

Köy ’de  Hafta bir  günde bisiklet sürme günü olacak. Köyümüze   bisiklet aldırarak, Gençler gelsin öğrensin gerekirse bisiklet eğitim verilecek, yolun durum sürerken neler dikkat edilir. Engelleri nelerdir. Eğitimden geçirerek Yılda iki kez yarışma yaparak bisiklet sevdalarını  geliştirmek yarışmalara sokmak Köyümüzde  bisikletçi  suren Demirkent köyünden  çıksın. Dünyaya adimiz duyursunlar. Düşüncesi içindeyim. Bisikletle Akyaka gidip gelelim, hem spor hem ‘de tasarruf .

Muhtarım Yaşlı ve Hastalarımız Var, Onlar için ne düşünüyorsun?

Cuma günleri ziyaret günümüz olacak, Şifaya yayma günümüz olacak ziyaret şifa olduğuna inanıyorum, onun için hasta ziyareti olsun yaşlı ziyareti olsun bir bayram havasında yapacak  ziyaretleri Cuma günleri yaparak iletişim yolun güçlendirmek dokunmak istiyorum. İnşallah bu konuda başarılı olur hayırlı duasını almak nasip olur. Bir yaşlının elin tutmak onu  dinlemek onu konuşturmak  Hastamız ve Yaşlımıza   şifa olacağına inanıyorum. Bu konuda  daha dikkatli Çalışmayı düşünüyorum. Şehirlerde yaşayanlarda telefonla hal hatırı sormak istiyorum.

 Köyü İçin Düşünceleriniz var mi?

Köyü İçinde  yolun kenarlarına Ağaç ekmek kampanya yapmak,  istiyorum, yeşillerin içinde çocuklarım büyüsün  ve kadınlarımdan ricam  ev girişlerine çiçek ekerek çiçek geliştirerek el birliği içinde köyümüzü çiçeklere bezeyelim  mis kokumasın el birliği ile yaymaya çalışalım geliştirelim köyümüze sahip çıkalım. Köy bizim

Çocuklarımız  güzelliler içinde yaşamak  bize nasip olsun.

Mezarlık İçin Yapacaklarınızı var mı?

Mezarlık  bizim için çok önemli üzerinde çalışmalarım var. Üç çeşme planlarım var. Mezarlığı  taşı  olmayan mezar nerdeyse kaybolmuş yerler var. Onun üzerinde  çalışmalarım var. Tespit ederek,   iletişim kurarak mezar taşları  yaptırarak  mezarlığımızı daha planlı daha bakımlı daha düzenli   olması için planlar içindeyim. Eksiklerimiz var.   onlarda tespit ettikten sonra çalışmalarım köyümüz için yapmak istiyorum.

 Köyde Yapacakların başka Planların Var mi?

Köyümüzden giden pek çok büyüklerim var. Bu köyde giden hikayeleri var. Kimse geçmişi satın alamaz. bu yaşanmış değerleri ve bilgileri ,gençlerimize aktarmak için ,  seminer düşünmek gerekir, Bu bilgiler mezara değil, gençlerimize ışık  olur, cesaret verir. ufkun açar, onun için seminerler düşünmek için dernek başkanların fikirleri  alarak, bu hikâyeler  kitaplaştır biliriz.

Bu köyde dünya gelen

Bu köyde  suyunu  içiren

Bu köyde okuyan

Bu köyde zorluklarla  mücadele eden

Bu köyden Yurt dişin çıkan

Bu köyden  çıkıp ‘da  başarılar elde edinen,

Büyüklerimiz   köyde buluşma günüm olması istiyorum. Her yere gitmişler , ama o tenderin kokusun unutmalardılar, o tezeğin kokusun biliyorlar, o kazların sesleri kulaklarında, o suyun  lezzeti ağızlarında , o keten lezzeti akıllarında, evlerine su taşarken  ne hikayeleri var. onların  burada çok hikâyeleri var. bu hikayeleri paradan daha kıymetlidir. Hz Ali  dediği  gibi zenginliğin en iyisi akıl zenginliği  bizim insanlarımız bilgi içinde  bilgiyi üretmiş kişilerdir. bu bilgileri dinleyerek alıp içinde ders çıkarmak gerekir.

Köy İçin başka Neler düşünüyorsunuz?

Demirkent köy Kooperatif kurarak Şehirlerde yaşayanlara ile köy kadınların  ürettiği ürünleri ile buluşturmak  hem hasretin çektiği ürün kavuşsunlar. Hem ‘de kadınlarım el  becerileri ile  köyde birlik beraberlik kurmak   İstiyorum .Ketemiz , lavaşımızı, ekmeğimiz, peynirimiz, kavurmamızı , kazımızı, tavuğumuzu, hem kalitesiyle, hem ‘de hesaplı fiyatı ile üreterek buradan çıkan köylülerimize ve köylülerimin  komşuların hizmet etmek  iletişim güçlendirmek istiyorum. Bu çalışma köyde kooperatifin  temeli atarak geliştirmek arzusu içindeyim.

Muhtarım  İşsiz Gençler Var, Onlar için ne düşünüyorsun?

Köyümüzde işsiz gençler için  , Bilgileri alarak ,telefon açarak çevremizi ve köylülerimizi  kapıları çalarak gençlere iş konusun da destek vermeye düşünüyorum . Gençlerin onun açarak rehberlik yaparak elimizden gelen yapmaya hazırım. Rehber olmak, Yol göstermek , Köylülerimizi iyi yerlerde olması arzu ediyorum.

Muhtarım Köyde neye İhtiyacınızı var.

Köyümüzde bir köy konağı düşünüyorum. köylülerim gelince  orda misafir edelim. Ayda bir gün köylülerimle  buluşalım. Kadınlarım ayda bir araya gelerek iletişim yünlerini  güçlenmesi için

Çocuklarım için kütük  hane olursa çocuklarım gelsin kitap okusun, internet gırsın , çıkış alsın,   bu konuda  çalışmalarım  var. bunlarda dernek başkanları ile  konuşarak ortak akıl ile daha iyisi  olsun. düşüncesi içindeyim.

Muhtarım başka  köy için hayalleriniz var mı?

Biz  Demirkent köyü olarak evimizi villa havasına sokarak çevremizi cim ekerek   yaz kış yeşillikler içinde yaşamak için  çalışabiliriz. çevremizdeki taşları  bir yere toplayarak  tel örgüsü  ile çevirerek  Uzer’ine çiçek ekerek sarma  yetiştirerek çevremizi güzelleştirerek, tam bir  çalışan köylü olmak örnek köy olmak için çalışan toprağı eken toprağın geliştiren, köylü olmak için çalışmak  çevremizi güzelleştirmek için kafa yorarak örnek bir ev yaparak yayılması arzu ediyorum.

İnsanların  geçecek yolları düzenle olması için el birliğinde çalışmak istiyorum.

Hayvanların  gidip  gelecek yolları düşünüyorum.

Muhtarım Başka Hayalarınızı var mi Köy İçin ?

Kars cayın kenarına spor aletleri olursa, bu konuda bir belediyenin köyü  adi altında  çalışma olursa köyümüze spor aletlerin kurulması arzu ediyorum.

İstanbul’da Ankara da  Köylülerim var. Belediyede  sözleri gecen büyüklerim var. Köyümüzü için  spor aletleri ve çocuklarımızın park oynayacak yerleri bir belediye tarafından  yaptırılmasını  köylülerim de spor yapsın çocuklar park da oynasın düşüncesi içindeyim.

Muhtarım Köylülerine Mesaj nedir?

Sağlıklı olmak için , ele ayağa düşmemek için toprakla Uğraşarak  Toprağın hakkın verelim. Toprağımızı ekelim, Toprağımızla Uğraşalım, Patatesimizi, soğanımızı ekelim biçelim fazla olursa çevremize satalım ,ama Toprağın hakkın verelim.

Muhtarım Bir Hikâyenizi var mı?

Bir Köylümüzün Hikâyesi Allah im bu yıl buğday ek ecem,  buradan kazandığım ücretle evladım evlendir ecem, inşallah bereketli olur. İnşallah verimli bir yıl yaşarız. diye konuşuyordu, Ekerken Tohumu serptiğinde Allah im  bu kuşların hakkı, bu çevresinden gecen insanların göz hakkı buda çocuklarım ailemin  hesabı diyerek tohum serper, sonra dualar ederek allama size teslim ettim, sizin güneşiniz, sizin yağmur damlasın toprağa süzülmesi ile  Tarlamızın  verimli   artırmasını  nasip eyle. Komşularım  tarlası bereketli eyle içinde bizimde nasip et. Diyen duaların eder eken biçen zorluklara  mücadele eden kişilerin evlatlarız.

Köylülerinize Mesaj Var Mı?

Eskiden yokluk içinde yaşayanların torunları olarak paylaşım var bir birine destek veriyorlarmış, sırasıyla tarlası eklerdi biçerlerdi, Toplarlardı. bu imkanları yoktu. Şimdi hepimizde motor var. kapıda bekletmek değil, motorları değerlendirmek gerekir. onun için köyümüzde  bir araya gelerek dayanışma içinde çalışama gerekir. Gücümüzü birleştirerek aklımızı kullanarak  el birliği içinde çalışarak üreterek daha iyi  yaşamak elimizde , Biz Kapitalisin Köylüsü olmayalım ,Üreten çalışan köylü olmak istiyorum. Birlik zaman, düşünme zaman

Muhtarım Hayallerini  yapmak nasip olur. İlginize  köyü düşündüğün için köylülerimin  adına teşekkür ederim .Ben size teşekkür ederim. ben dinlediniz için

Demirkent Köyün Muhtarı

Rafettin Erdaği 0536 653 1061

Ayson Karabağ

Yazar-Gazeteci

 

 

Sosyal Medyada Paylaşın:

BİRDE BUNLARA BAKIN

Düşüncelerinizi bizimle paylaşırmısınız ?

Sponsorlu Bağlantılar
reklam
  • ÇOK OKUNAN
  • YENİ
  • YORUM