• DOLAR
  • EURO
  • ALTIN
  • BIST
Bakırköy Grand Saray Simitleri’nin Kurucusu Yaşar Çevik, Kaymakam Recai Karal’ı Bakırköy’e Hoş Geldin Ziyareti

Bakırköy Grand Saray Simitleri’nin Kurucusu Yaşar Çevik, Kaymakam Recai Karal’ı Bakırköy’e Hoş Geldin Ziyareti

Bakırköy Grand Saray Simitleri’nin Kurucusu Yaşar Çevik, Kaymakam Recai Karal’ı Bakırköy’e Hoş Geldin Ziyareti 

Bakırköy Kaymakamı  Recai KARAL  Hakkında Bilgi; 

Kaymakam Recai KARAL 1979 Yılında Kıbrıs’ta doğdu. İlk, orta ve lise eğitimini Kuzey Kıbrıs’ta tamamladı. Ankara Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi Uluslararası İlişkiler Bölümünden 2002 yılında mezun oldu. Ayrıca Girne Amerikan Üniversitesi Hukuk Fakültesinden 2020 yılında mezun olup ikinci lisans eğitimini de tamamlayıp Bursa Barosunda Avukatlık stajını tamamladı.

Kaymakam Sayın Recai KARAL, 2004 yılında Kaymakam Adaylığı Sınavını kazandı. Afyon Kızılören, Rize Derepazarı ve Tokat Artova Kaymakam Vekilliği, Sırasıyla; Çorum Lâçin, Adıyaman Samsat, Gümüşhane Torul, Sakarya Pamukova ve Bursa İznik Kaymakamlığı görevlerinde bulundu. Bakırköy Kaymakamlığı görevine 08/08/2024 tarihinde başladı.  Eşi Bilişim Teknolojileri öğretmeni olup, 2 kız ve 2 erkek çocuk babasıdır.

Bakırköy Markası  Saray Simitleri 
Bakırköy’de Değerli Esnaflarımız  İçinde Saray Simitlerin Sahibi Yaşar Çevik  Hakkında Size Bilgi Vermek İstiyorum;

Bakırköy’de birçok değerli esnaf bulunmaktadır.  Bakırköy’de Bir birinden  güzel esnaflarım var, Sporcularım var, Yazarlarım var, Kıbrıs Gazilerimiz  var, Yaşlı bakım Evimiz  var,  Şiirlerim var,

Bu esnaflardan biri de, sokaklarda Bakırköy’e gelen misafirlerimize ilk simiti yediren, simit kültürünü yayarak sahiplenen ve Bakırköy simidinin lezzetini duyuran Yaşar Çevik’tir. Saray Simitleri’nin sahibi olan Yaşar Çevik, Bakırköy Kaymakamı Recai Karal’ı ziyaret etti.

Ziyaret sırasında simit kokusu kaymakamlık binasına yayıldı. Yaşar Çevik, eli boş gitmeyen duyarlı bir iş insanı olarak, binada çalışan memurların sayısını öğrenip her birine simit götüren bir iş adamı olarak takdir topladı.

Sayın Kaymakam, size Bakırköy’ü simitleriyle temsil eden, Almanya’dan gelen misafirlerin bile hediye olarak götürdüğü lezzetleri üreten Yaşar Çevik hakkında bilgi vermek istiyorum. Bakırköy’de 40 kişiyi çalıştıran, 300 aileye hizmet veren ve iş sağlayan bir simitçidir. Elini taşın altına koyan, sorunlarla başa çıkan, duyarlı ve yardımsever biridir.

Bugün evinde eşine söz geçiremeyen birçok kişi, Yaşar Bey gibi 60 çalışanı yönlendiren, hataları örten, kırılmamaları için çaba gösteren bir yönetici . Bu dönemin gençleri, tavsiye almayı sevmeyen, hatalarını duymak istemeyen kişilerdir. Ancak Yaşar Bey, işleri eksik yapan çalışanları takip eden ve hataları kapatan duyarlı bir patrondur. Bu dönemin patronları ise ezilen, bedel ödeyen, gerekirse bankadan para çekerek prensiplerinden ödün vermeyen, sorumluluk sahibi yöneticilerdir. Onlar her konuda ezilmekte ve üzülmektedirler.

Bu iş adamları, elleri öpülesi insanlardır. Yaşar Bey, 300 aileyi maddi ve manevi olarak desteklediği için, 300 kişinin iş ve aş sahibi olmasını sağladığı için  Yaşar çevik  elini  300 adına ellerin  öperim. Bakırköy’de, elini taşın altına koyan böyle patronları devlet yetkililerinin yılda bir kez de olsa ziyaret etmesi, denetlemesi ve başarılı esnafları plaketle onurlandırması gerektiğini düşünüyorum.

Bizim insanlarımız, devleti seven, sorumluluk duygusu taşıyan ve iş verdikçe sorumluluk alan insanlardır. Bu değerli esnafların sırtını sıvazlamak, onlara “Aferin” demek, yılda bir kez de olsa anılmalarını sağlamak, onları gururlandıracaktır. Bu motivasyonun, iş adamlarımız ve yöneticilerimiz için önemli bir itici güç olacağına inanıyorum. Aksi halde eşler, “Her şeyi sat, bankaya koy, her yeri kiraya ver, gezelim dolaşalım, insanların dertlerini çekmeyelim” diyebiliyor. Ancak Karadeniz çocukları, yola çıkarken “Öyle bir iş yapayım ki 100 kişiye iş vereyim, 100 aileye bakayım” diye niyet ederek işe başlar. Bu niyetle yola çıkan kişilerin yanında olalım, çalışmalarını destekleyelim.

Büyük İnsanların İki Kalbi Vardır, Biri Acı Çeker, Diğeri Ümit Eder,

Sayın Kaymakam, bir gün sabah 6’da simit üreten ustalarla simit yiyip onların emek ve ortamlarını görmeniz, ustaları ziyaret etmeniz bizi mutlu edecektir. Bakırköy sokak lezzetlerini ustaların elinden tatmanız, simit kokusunu Bakırköy Kaymakamı olarak deneyimlemeniz bize nasip olsun. Simitli günler dilerim.

Merkez Grand Saray Simit

İskele cad. No 16 Bakırköy 0212 5435606 – 5707028

Ayson Karabağ

Yazar-Gazeteci

 

Sosyal Medyada Paylaşın:

BİRDE BUNLARA BAKIN

Düşüncelerinizi bizimle paylaşırmısınız ?

Sponsorlu Bağlantılar
reklam
  • ÇOK OKUNAN
  • YENİ
  • YORUM