• DOLAR
  • EURO
  • ALTIN
  • BIST
Bakırköy Halk Eğitim Öğrencilerinin ve Becerikli Bayanlarının Eserleri Konuşuluyor

Bakırköy Halk Eğitim Öğrencilerinin ve Becerikli Bayanlarının Eserleri Konuşuluyor

Bakırköy Halk Eğitim Öğrencilerinin ve Becerikli Bayanlarının Eserleri Konuşuluyor
Halk eğitim öğrencilerinin el becerileri ve sanat ruhlarıyla hazırladıkları eserler bizleri gezerken düşündürüyor. Ev hanımlarının el becerilerini 3-4 ay gibi emek vererek çalışma yaparak, hayallerini ve başarılarını ortaya çıkardıklarını görüyorum. El emeği, göz nuru olan evde ve işyerinde asıldığı zaman insanların kendilerini çağıran ve seslenen resimleri, hotellerimizde, hastane koridorlarında, eğitim okullarında gördükçü mutluluk duyuyoruz. Bu resimleri yapan kişilerin emeklerini alarak, asacak iş adamlarının öğrencilerimize destek vermelerini arzuluyorum. Eğitim sadece yapma becerisini geliştirmenin yanı sıra pazarlamayı da öğretmeli. Çevrenizde reklam yapmasını bilmek gerekir. Şayet bir ürün yapmak, satmak, tanıtmak ve dikkatleri çekmelisiniz. Öğrencilerimize balık tutmasını yada yemek yemesini öğretmek ve yolunu açmak için eğitimin her yolunu öğretmek gerekir.
Siz Bir Gazeteci Olarak Bu Sergiyi Daha İyi Nasıl Organize Edebilirdiniz?
Bu öğrencilerimiz büyük fedakarlıklarla çalışma yapmışlar. Belki 3 ay süre almışlar, belki 4 ay süre almışlar. Biz bu kadar sergiyi 10 dakika içinde gezip bitiriyoruz. Bu sergide göz nuru döken, emek veren, para harcayan kişileri görmek, empati yapmak ve her bir resmin mesajını düşünmek gerekir. Bana bak dedirtiyor bazı eserler. O zaman bu el emeği göz nuru eserlerin tanıtımını organize ederken;
1- İş adamları olmalı.
2- Hotel sahipleri olmalı.
3- Hastane sahipleri olmalı
4- Eğitimciler olmalı.
5- Emekliler olmalı.
6- Sanatçılar olmalı.
7- Öğrenciler olmalı.
8- İşçiler olmalı.
9- Birde bu sergide her ürünün hikayesini anlatacak ve konuşması ile dikkat çekecek kişi olmalı.
10- Serginin adresi doğru yer olmalı.
11- Organize ederken içinde olmalı. Yandan değil, elinin ucundan tutmak değil, sarılmak gerekir, inanmak gerekir.
Hayaller kurdurulmalı, kimine aldırmalı kimisine de bu hikayeleri habere dönüştürmeyi bilmeli. Hem model olmalı, hem de bizde bir söz vardır; Ekmeği ekmekçiye ver bir de fazla ver, ekmeği ziyan etmesin derler. Onun için bu sergiye verilen emek kadar kafa yorulmalı, kapı çalınmalı, ter dökülmeli ki başarı olsun. Onun için kimisi de suyun üzerine kağıt  kırmaya benzer. Her konuda doğru insan ile iş yapılmalı.

Sosyal Medyada Paylaşın:

BİRDE BUNLARA BAKIN

Düşüncelerinizi bizimle paylaşırmısınız ?

Sponsorlu Bağlantılar
reklam
  • ÇOK OKUNAN
  • YENİ
  • YORUM