• DOLAR
  • EURO
  • ALTIN
  • BIST
Bakırköy İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü

Bakırköy İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü

Bakırköy İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü

ERASMUS+ KAPSAMINDA SÜRDÜRÜLEBİLİR KALKINMA İÇİN ÇÖZÜMLER SUNUYOR

Müdürlüğümüzün Avrupa Birliği Erasmus+ Stratejik Ortaklıklar hibe desteği ile devam eden ‘Sürdürülebilir Kalkınma için Gıda Eğitimi’ konulu proje kapsamında 7-10 Kasım 2022 tarihleri arasında Italya, Ceuta(Spain), Makedonya ve Slovakya’dan 20 öğretmeni ilçemizde ağırladık.

Proje, BM Sürdürülebilir Kalkınma Amaçları 2030 Sağlıklı ve Kaliteli Yaşam hedefleri doğrultusunda ortaöğretim öğrencilerine yönelik beş haftalık bir gıda eğitim programı ortaya çıkarmayı hedefliyor.

Konuklarımızla birlikte ortak amaç için çalıştığımız Boğaziçi Üniversitesi Sürdürülebilir Kalkınma için Bilimsel Yaklaşımlar ve Çözümler Ağı (SDSN) merkezini ziyaret ettik. Bu ağın temel amacı paydaşları harekete geçirerek sürdürülebilir kalkınmaya yönelik sürdürülebilir kalkınma amaçları konusunda problem çözümlerini işbirliği içerisinde geliştirmektir. Boğaziçi Üniversitesi SDSN Direktörü Sayın Bahar Özertan yapılan çalışmalar konusunda bilgi verdi. Ekonomi bölümü akademisyenlerinden Prof. Gökhan Özertan Türkiye’de Tarım ve Gıda Sektörü isimli bir sunum gerçekleştirdi.

Proje ortaklarımızla Sürdürülebilir Kalkınma Amaçları Sağlıklı Bireyler ve Kaliteli Yaşam hedefi doğrultusunda her ülkenin iyi örnek projelerinden çözüme odaklı, yaratıcılık ve girişimciliği tetikleyen, sınıf içi uygulamaları interaktif bir ortamda öğretmeyi hedefleyen ders planları hazırlandı. Toplantı süresince faaliyetler yurt dışından gelen katılımcılar tarafından faaliyetler uygulamalı olarak gerçekleştirildi. Bu ders planları birleştirilerek yayın haline getirilmesi için çalışmalar sürdürülüyor.

İlçemizdeki iyi örnek uygulaması Florya Tevfik Ercan Lisesi Biyoloji Öğretmeni Sibel Alimoğlu’nun yürüttüğü ‘Sağlıklı Bağırsaklar Sağlıklı Siz’ projesinin faaliyetleri tanıtıldı. Proje microbiata farkındalığı yaratarak glütensiz beslenmenin önemini vurguluyor.

Katılımcılar 10 Kasım Atatürk’ü Anma törenine de katıldı.

Bunun yanında tarihi bir binaya konumlanmış Kartaltepe İlkokulu da ziyaret edildi. Eğitim öğretim ve okulda devam eden projeler hakkında bilgi alındı. Doğa ve Hayvan Bakım Atölyesi’ndeki kendi kurdukları kuluçka merkezi ve mavi yumurta üretimine hayran kalındı.

Katılımcıların sertifikalarını Bakırköy Kaymakamı Sayın Abdullah Köklü, İlçe Milli Eğitim Müdürü Muhammet Fatih Çepni ve Proje Koordinatörü Songül Susar İşgüderoğlu takdim etti.

Konuklarımız ülkemize ve misafirperverliğimize hayran kaldıklarını belirterek olumlu düşüncelerle ülkemizden ayrıldı.

Sosyal Medyada Paylaşın:

BİRDE BUNLARA BAKIN

Düşüncelerinizi bizimle paylaşırmısınız ?

Sponsorlu Bağlantılar
reklam
  • ÇOK OKUNAN
  • YENİ
  • YORUM