• DOLAR
  • EURO
  • ALTIN
  • BIST
Bakırköy Lisesi  Mezunlar Dernek Yöneticiler

Bakırköy Lisesi  Mezunlar Dernek Yöneticiler

Bakırköy Lisesi  Mezunlar Dernek Yöneticiler

Görüşlerden, Fikirlerden Hazmetmeyen Dernek Hikayesi
Bir gün Bakırköy sahilden dönerken göz göze folklorcu, emektar, çok cana yakın büyüğümle karşılaştım. Bakırköy Mezuniyet Derneği’nde oturuyor. Yanına uğramadan gidersem saygısızlık yaparım diye içeri girdim. Gazete verdim, hal hatır sordum ve çevresinde oturan kişiler vardı. Ben bu derneğe gazete gönderiyorum, telefon açtım, ama ne hikmetse bir türlü tanışamadık. Başkan da çok yoğun, çok dolu olduğunu ifade etti.
Benle konuşan bir abimiz soru sordu. Ben Bakırköy’de seviyeli, kültüre önem veren gazete yapıyoruz. Bu gazeteyi de okumayı sevenlere ulaştırıyoruz dedim. Yazar bir dostum derdi ki, emeklilerin tecrübelerini dinleyin, başarılarından, acılarından ders alın ki, siz o acı faturayı ödemeyin derdi. Benim de arzum, emeklilerimizin tanımak, hikayelerini dinlemek, hikayelerini gazete sayfalarında yayınlamak, sosyal medyada yayınlamak, youtube’dan video izletmeyi istiyorum. Bu değerli abilerimizi, okullarda, üniversitelerde, belediye konferans salonlarında, kadınlarımızla, gençlerimizle buluşturmak, bilgiyi paylaştırmak güzeldir dedim.
Dernekte ismini bilmediğim bir kişi, biz öğrencilere destek veriyoruz dedi. Ben de ilave ettim artık öğrencilerimizi her dernek, her kişi çevresinde ulaşıyor, ama siz dernek olarak daha fazlasını yapmanız gerekir dedim. Benim fikirlerim, düşüncelerimi hazmetmeden daha tepkili, daha ses tonunu artırarak konuşmaya başlarken ortamın gerilmesi düşüncesi içinde ortamı terk ettim.
Sevgili Bakırköy Lisesi  Mezunlar Dernek Yöneticileri;
Biz sizin fikrinize de, görüşünüze de karşı değiliz, saygı duyar dinler ama haberde yapmayız. Ama dernek olarak her fikirleri dinleyerek saygı duymanızı beklerdim. Biz sizi dinlerken cümlelerin, fikirlerin noktasına kadar karşı değilim dedim. Noktasına kadar dinledim ama katılmıyorum. Ben dernekten beklentim, daha sosyal olmanızı örnek verirsek, çevremizde ilgiye, ihtiyaç duyan, sohbeti izleyen bayanlarımız var, beylerimiz var. Bunları toplarım, 3 günlük termala götürürüm. Bu insanlar için sponsor da bulurum. Onlarla birlikte yürüyüş yaparım, akşamları dinlerim. Termal suyun özelliklerini anlatırım. Örnek verirsek, termal her yıl 7 gün veya 15 gün kullanılır. Sabah, öğle, akşam termalde kullanılır. Suyu içilir, havası alınır, terlersiniz, su ile içten, dıştan düzenli kullanılarak vücudunuza bakım yaparsınız.
Başka Ne Yapabilirim?
Taşköprü Belediyesine misafir olarak davet ettiririm. 2 gün Taşköprü’yü gezdiririm, misafir ettiririm. Kütahya Şaphane Belediyesine misafir ettiririm. 2 gün bölge ile ilgili bilgiler verir, dolaştırırım. Üniversite öğrencileriyle buluştururum. O bölgeden basında haber yayarım. Hem enerjinizi çevreye duyururum, hem de gençlerimizin aşısı ile size olan ilgi artar. Gençlerimize bir bilgi öğretirsek, sevdirirsek, kalıcı iz bırakırsak, model olursak daha iyi olmaz mı?
Her ilde kooperatifler kurulmuş. Kadınlarımızın el becerileriyle yapılan ürünler var. Bu ürünleri yapan kadın kooperatif yöneticileri ile sizleri buluştururum, bilgi alışverişinde bulunmanıza katkı sağlarım. Bu kadınlarımızın ürünlerini her yıl Bakırköy’de tanıtım amaçlı yer açmanıza da öncü olarak yardımcı olurum, destek veririm diye düşündüm.
Bu fikirlerimi, görüşlerimi hazmetmeyen kişileri gördükçe, bu insanları ikna etmeye çalışmayın. Bu insanlardan uzak durun, yorulmayın. Yorgun düşersiniz derim, üreten bilgiler, bu insanların tarlalarında filiz vermez.
Ayson Karabağ
Yazar-Gazeteci

Sosyal Medyada Paylaşın:

BİRDE BUNLARA BAKIN

Düşüncelerinizi bizimle paylaşırmısınız ?

Sponsorlu Bağlantılar
reklam
  • ÇOK OKUNAN
  • YENİ
  • YORUM