• DOLAR
  • EURO
  • ALTIN
  • BIST
Bakırköy’de Okul Aile Birliği Seçimi Gergin Geçti

Bakırköy’de Okul Aile Birliği Seçimi Gergin Geçti

Bakırköy’de Okul Aile Birliği Seçimi Gergin Geçti

Milli Eğitim Bakanlığı yönetmelikleri gereğince, okullarda ve Milli Eğitim Bakanlığı’na bağlı olarak hizmet veren Halk Eğitim Merkez’lerinde, okul yönetiminin yanında, bir de Okul Aile Birliği yönetimi oluşturulmaktadır. İlköğretim okullarında velilerden oluşan bu yönetim, Halk Eğitim Merkez’lerinde kursiyerlerden oluşmaktadır.

31 Ekim 2022 günü Bakırköy Halk Eğitim Merkezi’nde olağan Okul Aile Birliği seçimi yapıldı. Seçimde birisi iki yıldır Okul Aile Birliği başkanlığını yürüten Serkan Özcan ve diğeri de, Halk Eğitim Merkezi’nde kursiyer olan İlknur B. Kudalak olmak üzere iki liste yarıştı.

Seçime katılan bazı kursiyerler tarafından haber merkezimize ulaştırılan bilgilere göre eski Okul Aile Birliği’nin genel kurula ibra ettiği denetleme raporuna itiraz edilmiştir. Denetleme raporu hakkında söz alan Kurumda çalışan ve aynı zamanda Okul Aile Birliğini denetleme komisyonu üyesi de olan öğretmenler, Okul Aile Birliği’nin ibra ettiği denetleme kurulu raporuna itiraz etmiştir. Komisyon üyesi öğretmenler, “Okul Aile Birliği tarafından bir yıl boyunca hiçbir toplantıya çağırılmadık, alınan kararlar, yapılan harcamalar, kurumun gelir gider tabloları gibi, denetleme komisyonu olarak bizim denetimize sunulması yasal olarak zorunlu olan hiç bir bilgi ve belge bize verilmemiştir. Kurumda bulunması gereken evraklar, kurum dışına çıkarılmıştır. Bu gerekçelerle denetleme kurulu raporunu kabul etmiyor ve onaylamıyoruz, hiçbir yasal sorumluluğu da kabul etmiyoruz.” diye seçime katılanları bilgilendirmiştir.

Serkan Özcan ve ekibinin seçime sadece 5 kişi olarak katıldıkları, divan başkanlığına verdikleri yönetim listesinde isimleri yazan yedek üyelerin ve denetleme kurulundaki isimleri bile seçim salonuna gelmediği görülmüştür.

Seçime, Bakırköy İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü’nden ikisi şube müdürü, biri de şef olmak üzere 3 gözlemci katılmıştır. Kursiyerlerden sızan bilgilere göre gözlemci olarak katılanlardan şube müdürü ve aynı zamanda Eğitim Bir Sen Bakırköy ilçe başkanı da olan Enes Soylu, seçimi engellemek için sürekli divan başkanlığını taciz etmiştir. Denetleme raporunun kabul edilmemesinden sonra Serkan Özcan’ın listesinin kaybedeceğini anlayan Enes Soylu, divana karşı daha da agresif tavırlar sergilediği tarafımıza iletilen iddialar arasındadır. Enes Soylu’nun bir gözleci gibi değil, adeta Serkan Özcan ve ekibinin sözcüsü, savunucusu gibi davrandığı gelen bilgiler arasındadır. Salonda bulunanlar, Enes Soylu’nun seçimi neden bu kadar proveke etmek istediğine bir anlam veremediler.

Bazı kursiyerlerin yaptığı gözleme göre yaklaşık 90 – 100 kursiyerin seçim salonunda bulunduğu sırada yapılan açık oylama sonucunda Serkan Özcan’ın listesi 5 ( beş ) evet oyu alırken, İlknur B. Kudalak’ın listesi 79 oyla seçimi kazandı. Bazı kursiyerlerin ise, her iki aday için de el kaldırmadığı görülmüştür.

Bazı görgü tanıklarının verdiği bilgiye göre, seçim işleminin bitmesinin ardından kurumdan ayrılan Milli Eğitim İlçe gözlemcilerinden Enes Soylu, ayrılırken kurum kapısı önünde Halk Eğitim Merkezi yöneticilerini, “ bu seçim sonucunun bir bedeli olacak ve siz bu bedeli çok ağır ödeyeceksiniz” diyerek tehdit etmiştir.

Sosyal Medyada Paylaşın:

BİRDE BUNLARA BAKIN

Düşüncelerinizi bizimle paylaşırmısınız ?

Sponsorlu Bağlantılar
reklam
  • ÇOK OKUNAN
  • YENİ
  • YORUM