• DOLAR
  • EURO
  • ALTIN
  • BIST
Bakırköy’de öldürülen Avukat Servet Bakırtaş  Veda

Bakırköy’de öldürülen Avukat Servet Bakırtaş  Veda

Bakırköy’de öldürülen Avukat Servet Bakırtaş  Veda

İstanbul Bakırköy’deki ofisinde öldürülen Avukat Servet Bakırtaş son yolculuğuna uğurlandı. Avukat Bakırtaş, müvekkili Öznur Tufan ile ofisinde görüşürken, şüpheli Abdullah T.’nin silahından çıkan kurşunla hayatlarını kaybetmişlerdi. Avukat Bakırtaş’ın eşi Günsenin Bakırtaş, “Daha önce tanıdığı bir müvekkil ama 5 yıl önce olan bir davanın sonucu bu. Yeni bir davanın sonucu değil. Müebbet istiyoruz” dedi. Silahlı saldırıda hayatını kaybeden Öznur Tufan’ın yeğeni Burak Ocak, “Asıl hedef bendim, iş yerine gelip 71 yaşındaki kadını vurdu” dedi.

Bakırköy’de Abdullah Türkoğlu’nun, bürosunda tabancayla ateş ederek öldürdüğü avukat Servet Bakırtaş’ın eşi Günsenin Bakırtaş konuştu. Bakırtaş, “Eşim avukat, kızım doktor. Her iki meslekte çok ulvi, her iki meslekte çok değerli. Ülkenin çok iyi yetişmiş insanları bunlar. Onlar bizim geleceğimiz. Her ikisini de katletmek gerçekten çok kötü bir şey. Tehdit edip etmediğini de açıkçası ben bilmiyorum. Bir başkası biliyor mu bilmiyorum ama ben bilmiyorum. Bu kişi uzun yıllardır avukatlığını yaptığı kişinin karşı tarafı. Daha önce tanıdığı bir müvekkil ama 5 yıl önce olan bir davanın sonucu bu. Yeni bir davanın sonucu değil. Müebbet istiyoruz” dedi.İstanbul Bakırköy’de Abdullah Türkoğlu, avukat Servet Bakırtaş’ı bürosunda tabancayla ateş ederek öldürdü. Saldırgan daha sonra Büyükçekmece’deki iş yerinde kendisine dava açan Öznur Tufan’ı tabancayla ateş ederek öldürdü. Öldürülen avukat Servet Bakırtaş’ın vurulduğu haberini alanlar, Bakırköy’de bulunan bürosunun önüne geldi. İncelemelerin ardından Servet Bakırtaş’ın cenazesi, bürodan çıkarıldı. Cenaze aracına konulan Servet Bakırtaş’ın cenazesi Adli Tıp Kurumu’na gönderildi. Otopsi işleminin ardından Bakırtaş’ın cansız bedeni yakınları tarafından alınarak Zeytinburnu’ndaki Kozlu Gasilhane’sine götürüldü. Burada konuşan eşi Günsenin Bakırtaş, davayı çok sayıda avukatın takip edeceğini ve müebbet talep ettiklerini açıkladı.Günsenin Bakırtaş, öldürülen eşi Avukat Servet Bakırtaş ve Konya Şehir Hastanesi’nde Kardiyoloji Uzmanı olarak görev yapan Ekrem Karakaya´nın öldürülmesine tepki gösterdi. Günsenin Bakırtaş, “Eşim avukat, kızım doktor. Her iki meslekte çok ulvi, her iki meslekte çok değerli. Ülkenin çok iyi yetişmiş insanları bunlar. Onlar bizim geleceğimiz. Her ikisini de katletmek gerçekten çok kötü bir şey. Hem insanlık adına kötü hem aileler adına kötü. İkisini de katletmek çok kötü bir şey. Davasını sonuna kadar takip edeceğiz. Sadece bir avukat değil, oğlum ve kızım da avukat. Çok sayıda avukat bu davayı takip edeceğiz. Sonuna kadar ceza alması için mücadele edeceğiz. Müebbet almasını istiyoruz”diye konuştu.

“5 YIL ÖNCE OLAN BİR DAVANIN SONUCU BU”

Bakırtaş “Eşim tehdit alıp almadığına ilişkin açıklamaları evde yapan birisi değildi. İşle ilgili olanlar işte kalırdı. Tehdit alıp almadığı konusunda herhangi bir bilgi vermiyordu. En son ne zaman görüştüklerini bilmiyoruz. Tehdit edip etmediğini de açıkçası ben bilmiyorum. Bir başkası biliyor mu bilmiyorum ama ben bilmiyorum. Bu kişi uzun yıllardır avukatlığını yaptığı kişinin karşı tarafı. Daha önce tanıdığı bir müvekkil ama 5 yıl önce olan bir davanın sonucu bu. Yeni bir davanın sonucu değil. Hapisteymiş, çıktıktan sonra maalesef böyle bir katliam yaptı” dedi.

ISTANBUL BAKIRKOY’DE ABDULLAH TURKOGLU, AVUKAT SERVET BAKIRTAS’I BUROSUNDA OLDURDU. ADLI TIP KURUMUNDA YAPILAN OTOPSI ISLEMININ ARDINDAN BAKIRTAS’IN CANSIZ BEDENI YAKINLARI TARAFINDAN ALINARAK ZEYTINBURNU’NDA BULUNAN KOZLU GASILHANE’SINE GOTURULDU. BAKIRTAS’IN ESI GUNSENIN BAKIRTAS, MUEBBET TALEP ETTIKLERINI SOYLEDI. FOTOGRAF: ROJDA ALTINTAS (DHA)

ÖZNUR TUFAN’IN CENAZESİ ADLİ TIP KURUMU’NDAN ALINDI

Büyükçekmece’de, Abdullah Türkoğlu tarafından öldürülen Öznur Tufan’ın cenazesi İstanbul Adli Tıp Kurumu’ndan alındı. Öldürülen kadının yeğeni Burak Ocak, “Avukatı vurmuş, oradan benim evime doğru gitmiş. Orada beni bulamayınca dükkana gidip dükkanda kimi bulduysa sıkmış” dedi.

Bakırköy ve Büyükçekmece’de dün gerçekleştirilen çifte cinayetlerin kurbanlarından Öznur Tufan (71)’ın cenazesi İstanbul Adli Tıp Kurumu’ndan alındı. 2013 tarihinde Burak Ocak’ı vurduğu için hapse giren Abdullah Türkoğlu, geçtiğimiz aylarda tahliye oldu. Tufan tarafından kendisine açılan tazminat davasını öğrenen Türkoğlu, davanın geri çekilmesi için Öznur Tufan ile Tufan’ın avukatı Servet Bakırtaş’tan davanın geri çekilmesini istedi. Talebi ret edilen Türkoğlu, önce avukat Bakırtaş’ı Bakırköy’deki ofisinde öldürdükten sonra, iddiaya göre Burak Ocak’ın evine gitti. Ocak’ı evinde bulamayan Türkyılmaz, Tufan’ın işyerine giderek kurşun yağdırdı. Türkyılmaz olay yerinde polis tarafından yakalandı. Öldürülen Öznur Tufan’ın naaşı Aybars Ak Camii’nde kılınacak cenaze namazının ardından Büyükçekmece Mezarlığına defnedilecek. Avukat Servet Bakırtaş ise Bakırköy adliyesinde gerçekleştirilen törenin ardından Eyüpsultan Camii’inde kılınacak cenaze namazının ardından defnedilecek.

“BENİ VURMAYA DİYE GİTMİŞ”

Öldürülen kadının yeğeni Burak Ocak, “2013’de beni vurdu. Dava devam ediyordu. Tazminat davasını hazmedememiş. Avukatı vurmuş, oradan benim evime doğru gitmiş. Orada beni bulamayınca dükkana gidip dükkanda kimi bulduysa sıkmış. Orada da benim öz teyzem vardı. 72 yaşında kadın tesbih çekerken göğsünden vurup kaçmış. olay bundan ibaret. Abisi de bunun geçen senelerde özbeöz oğlunu 16 yerinden bıçaklayıp öldürdü. Ailece caniler. Beni vurmaya diye gitmiş. Teyzem de ben de davacıydı” dedi.

ÖLDÜRÜLEN MESLEKTAŞLARI İÇİN TOPLANDILAR

Bakırköy’de Abdullah Türkoğlu adlı saldırganın avukat Servet Bakırtaş’ı ve müvekkili Öznur Tufan’ı silahlı saldırı sonucu öldürmesine ilişkin, bugün İstanbul Barosu ve Türkiye Barolar Birliği Bakırköy Adalet Sarayı’nın önünde toplandı.

Cezaevinden yeni tahliye olan Abdullah Türkoğlu, kendisine açılan tazminat davasını geri çekmedikleri için dün avukat Servet Bakırtaş’ı bürosunda öldürdükten sonra kendisine dava açan Öznur Tufan’ı da silahla vurarak öldürmüştü. Gerçekleşen saldırının ardından İstanbul Barosu’nun çağrısı üzerine avukatlar bugün Bakırköy Adliyesi önünde toplandı. Eyleme Türkiye Barolar Birliği Başkanı Erinç Sağkan, İstanbul Barosu Başkanı Mehmet Durakoğlu, Avukat Bakırtaş’ın ailesi ve çok sayıda avukat katıldı.
“BAŞIMIZ SAĞ OLMAYACAK”

İstanbul Barosu Başkanı Mehmet Durakoğlu, Türkiye’de bütün adliyelerde saat 11.00’de, aynı anda okunan olan bildiriyi okudu. Durakoğlu, “Dün Bakırköy’de bir meslektaşımızı alçakça sıkılan kurşunlara kurban verdik. Avukat Servet Bakırtaş sadece ve yalnız avukatlık yaptığı için öldürüldü. Avukatı, müvekkiliyle özdeşleştiren sapkın zihniyet, silahtan aldığı güç ile ölüm kustu. Bir mesleğin ölümü göze alarak sürdürülmesi, sürdürenler için ne denli onur vesilesi olsa da bu toplumun bir kesimi için utançtır. Artık bildiriler yazmak, yaslar tutmaktan bıktık. Sanıkların ağırlaştırılmış müebbet hapislere mahkûmiyetleri acımızı hafifletmiyor artık. Her bir avukat ölümünün bir toplumsal ders olmasını bekleyip, bu zavallı yaratıklara bir şeyler anlatmasını beklerken çoğalan ölümler bizden bir parça daha koparmaya devam ediyor. Oysa biz adaletin tecellisi için yapıyoruz bu mesleği. ‘Savunma olmazsa, olmaz yargılama’ diyoruz. Öylesine kutsiyet yüklüyoruz ki mesleğimize şimdi bir özel müdafi olmazsa bu katil zanlısını da zorunlu olarak bir avukat savunacak. Dün öyle oldu sorguda. Biliyoruz ki başımız sağ olamayacak bizim. Dilenen sabırların sırasız avukat ölümlerine yararı olmayacak. Avukat Servet Bakırtaş ile birlikte verdiğimiz can, taşan sabrımızın durdurduğu son yürek olmayacak. Duruncaya kadar hukuk adına, durduruluncaya kadar adalet adına atan Servet Bakırtaş’ın yüreği şimdi bizde atacak. Kamusal hizmet veren bir mesleğin mensupları olarak Avukat Servet Bakırtaş’ı düşünce dünyamızda şehit olarak yaşatacağız. Sözün bittiği yerdeyiz” dedi.

AVUKATA DÖNÜK ŞİDDET TÜM YURTTAŞLARA DÖNÜK ŞİDDETTİR”

Türkiye Barolar Birliği Başkanı Erinç Sağkan da “Maalesef ki son dönemlerde artarak diplomalı profesyonellere yöneliyor. Bunun sebeplerini iyi düşünmeli ve iyi sorgulamalıyız. Dün Konya’da bir doktoru sadece ve sadece işini yaptığı için sekreteriyle katlettiler. Bunları artık bireysel münferit olaylar olarak göremeyiz. Burada arkasında yatan sebepleri konuşmak bilmek irdelemek ve ortadan kaldırmak hepimizin boynunun borcudur. Savunma hakkı kutsaldır diye. Bu savunma hakkının temsilcisi avukatın yaşam hakkını güvence altına almadığınız müddetçe ülkede hiçbir vatandaşın savunma hakkı güvence altında değildir. Avukata dönük şiddet, tüm yurttaşlara dönük şiddettir. Avukatların yaşam haklarına yönelik saldırılara karşı çözülmesi için etkili politikaların hayat geçirilmesi için yetkilileri uyarıyor. Yapılmadığı takdirde Türkiye’deki 170 bin avukatın örgütlü güçleri olan barolarla birlikte eylemsel tavra geçeceğini buradan ifade ediyorum” şeklinde konuştu.

“SERVET BAKIRTAŞ’IN GİTTİĞİ YOLDAN YÜRÜMEYE DEVAM EDECEĞİZ”

Öldürülen avukatın ortağı avukat Tuğçe Karadağ ise, “İki ay sonra kızının cübbesini giydirecek 8 yıllık ortağımı, abimi, hukuk danışmanımı kaybetmenin derin acısını yaşıyorum. Sadece görevlerini yapmaya çalışan eğitimcilerimiz, sağlıkçılarımız, hukukçularımız cehalet hastalığına karşı dik durarak kanlarını dökerek dün geçit vermedikleri gibi yarında da vermeyeceklerdir. Acımız doruktadır. Rehberim, abim, avukat Servet Bakırtaş’ın gittiği yoldan yürümeye devam edeceğiz” dedi.

Sosyal Medyada Paylaşın:

BİRDE BUNLARA BAKIN

Düşüncelerinizi bizimle paylaşırmısınız ?

Sponsorlu Bağlantılar
reklam
  • ÇOK OKUNAN
  • YENİ
  • YORUM