• DOLAR
  • EURO
  • ALTIN
  • BIST
Basad Sanatla Uğraşsın Siyaseti Siyasetçilere Bıraksın?

Basad Sanatla Uğraşsın Siyaseti Siyasetçilere Bıraksın?

Basad Sanatla Uğraşsın Siyaseti Siyasetçilere Bıraksın?
Bakırköy’de vatandaşları dinleyerek, araştırarak, Basad’in kokusu nasıl yayılıyor, kim ne söyledi, kim ne dedi, nerdeydi, nereye geldi? Bu konuda bileni de dinledik, bilmeyeni de dinledik. Basad Yönetimi için bir ayna tutmak istedik, okuyarak değerlendirmenizi rica ederiz.
Basad’ı Basad Yapan Sanata Olan İçtenliktir
İnsanlık hastalıklarının ilacı yoktur, en iyi ilaç içtenliktir. Basad’ı kuran, vesile olan kişilerin tek amacı vardı insan yetiştirmek. Sanatın ilerlemesi sağlamaktır, başarı içtenlikleridir. Bakırköy’de sanatçılar bir araya gelerek Basad’ı kurmuşlar, güzel işlere imza atmışlar. Birbirinden güzel sanatçılar, tiyatrocular, fotoğrafçılar, ressamlar, şairler ortaya çıkmış ve birbirinden güzel izler bırakarak gönüllerde yer edinmişler. Basad’ı kuran, geliştiren başkanlara teşekkür ederiz. Ölenlere de Allah rahmet eylesin, mekanları cennet olsun Özellikle merhum Ayşen Gruda, Erdoğan Sıcak, Ergun Köknar, Cem Karaca, Tarık Akan, Üstün Asutay ışıklar içinde uyusun. Cihat Tamer’e de Allah uzun ömürler versin. Basad’ı buraya kadar getirenlere teşekkür ederiz.
Basad Felsefesine Sahip Çıkmalı
Basad felsefesini devam ettirecek yöneticilere ihtiyaç var.
Felsefesi olan, resim yapacak, kabiliyetli insanlar yetiştirmeli.
Saz çalan gençler yetiştirmeli.
Şiir yazan gençleri çoğaltmalı.
Dizilerde oynayacak gençler
Piyonu,Klarnet,saksafon,Flüt,Gidar,Drama,Bale, Akerdeon,Bateri,Şan,Ud,Tiyatro,Resım,Bağlama,Kanun,Keman,Türk sanat Müziği, kursları devam etmeli ,
Kalemi kuvvetli editörler 
Kameracı yetiştirmeli.
İnsan odaklı çalışmalı.
Sanatçı yıldızlarının çıktığı yer olmalı.
Vatandaş içinden beslenerek, toplum mesajlarını tiyatro ile, resimle, müzikle, kliple vermesini bilmeliydi. Uyaran, güldüren, eğlendiren, karikatürcüleriyle mesaj vermeli. Şairlerin ağzı ile, mesaj veren bir dernek olmalıydı.
Bakırköy’de; Ermeni, Süryani, Alevi, Kürt, Çerkez, Azerbaycanlı, İranlı, Pakistanlı vatandaşlarımız var. Bunları kucaklayan, insanlara dokunan olmalıydı. Basad etkinlikleri konuşulmalıydı.
Basad yaptığı işler ile, dillerde, gönüllerde kalmalıydı. Basad sanatçı içinde kalmalıydı.
Basad her türlü fikir sahibi insanlar içinde barındırmalıydı kendini. Her siyasi ortamda kendine yer bulmalıydı. Farklı düşünen, farklı bakan insanların elinden tutmasını bilmeliydi.
Basad içinde sağ görüşlü, sol görüşlü, dindar, Alevi, Süryani, Ermeni gençleri olmalıydı. Basad aynı kafadan değil, farklı düşünen insanların olacağı bir yer olmalıydı. Basad bir kişinin yönetim şeklinde olmamalıydı, Basad bakkal işletir gibi işletilmemeli.
Gazeteci Ayson Karabağ Sizin Gözlemleriniz Nelerdir?
Basad kuruluş aşamasında bir yazılmış senaryoya sadık kalarak yoluna devam edememiş, yönetime gelen kişiler kendisi senaryo yazarak kendisi oynayıp kendisi seyrederse
ortada başarı olmaz.
Bizim fikirlerimizde yazan başka olacak, yönetmen başka olacak, oyuncular başka, seyirciler başka olacak.
Burada her şey iç içe geçmiş bir durum. Basad’ı seven, Basad için gelecek sanatçılar için yıldızların çoğalması, daha çok çalışacak, üretecek, nice sanatçılar çıkaracak ocak olmalı.
İleriye taşıyacak yetenekli kişilerin yönetmesi gerektiğine inanıyorum.
Başkan A. İlhan Gülek Beye teklif yaptığım zaman;
Sayın Başkan; 15 günde bir gazete çıkarıyorum. İnternette de okutuyorum ama bizde hiç haberiniz çıkmadı. Etkinliklerinize yer vermedim. Bunu biliyor musunuz dediğimde saygı duyarım dedi. Bizde desinler diye haber yapmıyoruz, yaparsak taşları oynatmak isteriz, faydamız olsun diye haber yapalım istiyoruz. Gözleri boyamak için haber yapmayız dedim. Başkan iyi niyetli biri  saygı duyuyorum,
Teklifim
1- Binamızın dış makyajını yapalım.
2- Binanın çevresini ortaya çıkaralım ve bunları karşılayacak firmalarımız var.
3- Basad içinde sanatçıların becerilerini Türkiye’ye, dünyaya pazarlayalım. Tanıtım ve reklama önem verelim. İyi hocalarımız var, nasıl futbolda insanları satıyor, para kazanıyorlar. Ve başarılı hocalarımız var, sanatçılarımız var, şairlerimiz var, resim yapacak yetenekli insanlarımız var. Bunları dışarıya, çevreye pazarlayacak şekilde etkinlikler yapalım dediğimde yürekten dinlemeyen, göz teması olmayan, kulaklarında % 50 dinlenmediğini fark ettim. Sayın Başkan
Sen siyaset yapacaksan git parti kur, ama sen bu dernek çatısı altında siyaset yapamazsın. dediğimde biz ne istek o olmalıyız  dedi. Devlete karşı gelemezsin, eleştiremezsin büyük laf edemezsin. Bunu da Basad derneği içinde yapamazsın diyenler olmadı. Çünkü belli kişilerin olmaya başladı. Aynı kişiler içinde birbirlerine latife ederek bakkal dükkanı haline getirildi. Aynı fikir adamları, aynı kafada olanları yanlarına aldılar, farklı düşünenleri ittiler. Basad siyaset yeri olmamalıydı. Basad’da sanatçıların yolu devam etmeliydi.
Basad’a iyilik yapın, yeni yönetimi teslim edin.
Basad etkinliklerini yapar kimler gelir bilir misiniz?
Arkadaşların ceplerine mesaj çekerler.
Sosyal medyada duyuru yaparlar.
WhatsApp’tan gönderirler.
Birbirlerini görecek ayın kişiler, gelir birlikte eğlenirler.
Çevresinin dışına çıkmamışlar. halbuki  bakırköy’de 130 ülke insanları var.
Bakın şimdi binaya;
Bina ben burdayım diyor, 
Arkadaki yerin güzelliğini fark edin.
Binan çevresinin güzelliğini görün. Bu güzelliği neden sanatçı kişiler görmemişler, neden gözleri kapalı, kulakları duymamış. İşte siz dinlemezseniz, siz duymazsanız, siz işitmezseniz kendiniz çalar, kendiniz oynarsınız işte durum bu.
Basad Yönetimine Ayson Karabağ’dan Tavsiye
Bizde bir atasözü vardır. Yüzmeyi öğrenmenin yolu suya dalmaktır. Dernekçilikte farklı farklı insanların sanatta buluşma noktası olmalı. Çiçeği ayağımızın altında ezebilirsiniz ama yaydığı kokuyu ortadan nasıl kaldıracağız diye düşünün. Bakırköy’de Basad’da siyaset kokusu var. Siyasi duruşu ortadan kaldırarak bunu değiştirecek yönetime ihtiyaç var.
Sanat için söven dil, döven el olmamak için sanat yoluna devam edecek kişilere ihtiyaç var. Yönetici olmalı, yönetimi pazarlayacak basın danışmanı, başkanı temsil edecek asistan sekreteri, avukat, pazarlama müdürü, mali müşavir olmalı.
Her ay havuza fikirler, düşünceler toplanmalı.
Bu ekip yapılacak işleri, listeleri hazırlamalı, yönetime sunmalı, tartışılmalı ve karar alarak pratiğe geçirmeli.
1- Yılda bir kez 100 yazarla vatandaşları buluşturmalı.
2- Ayda bir eğlence tertip edilmeli. Öğrenciler için sanatçı abilerinin desteği ile vatandaşla iş adamlarını buluşturacak geceler olmalı.
3- Resim sergisi açılmalı. Sokakta en az 100 resim sanatçısının sergisi olmalı. Bunun için hotel sahipleri, holding sahipleri, şirket sahipleri, restaurant sahipleri katılmalı.
4- Tiyatro ekibini il il, ilçe ilçe, ülke ülke pazarlayacak, tanıtacak çalışmalar olmalı. Yetenekli kişilerin şanslarını artıracak yöntem olmalı.
5- Başarılı sanatçı hocaları basında, tv’de tanıtılmalı, becerileri ortaya çıkarılmalı.
6- Her sanat dalı geliştirilerek öğrencilerin katılımı artırılmalı.
7- Mezunları sıkı takip ederek sahip çıkılmalı.
8- Müzisyen sanatçılar yetiştirilmeli ve çevrede iş bulunmalı, destek verilmeli.
Basad’ı Basad yapacak yeni yönetim gerekir. Basad’ı yıldız yapacak, çalıştıracak, felsefesine sahip çıkacak, demokrasiyi çalıştıracak fikirlere görüşlere saygı duyulacak yönetim olması gerekir. Basad’ı Basad yapmalı, asla siyaset olmamalı. Basad sanatçı yetiştiren, geliştiren olmalı. Basad’ın girişine bir tabela asılmalı ve ‘Burada siyaset konuşmak yasaktır’ denilmeli.
Ayson Karabağ
Yazar-Gazeteci
Basad için Çocuk Tiyatrosuna verdiğimiz Destek Fotraflari

Sosyal Medyada Paylaşın:

BİRDE BUNLARA BAKIN

Düşüncelerinizi bizimle paylaşırmısınız ?

Sponsorlu Bağlantılar
reklam
  • ÇOK OKUNAN
  • YENİ
  • YORUM