Belediye Başkan Adayların Profesyonel İmaj
Dış görünüşümüz, iş ortamında ciddiyet ve güven ile özdeşleşmiş bir alanda daha önemli hale gelir.
Giysilerinizle ağırlanırdınız ,bilgilerinizle uğurlanırsınız derler.
Saçımız, kıyafetimiz, hatta takı ve aksesuarlarımız kendimizle ilgili dış dünyaya verdiğimiz mesajların bir parçasıdır.
Ağız, ter ve kötü vücut kokusu, yağlı, kepeklenmiş saçlar, sararmış dişler, akmış makyaj, kaçık çoraplar, çamurlu paçalar/ayakkabılar, yarısı çıkmış ojeler, beyaz çoraplar, sökük, rengi atmış düğmesi kopuk, ütüsüz, lekeli, renk cümbüşü kıyafetler…
İmajınızı yerle bir etmek istiyorsanız, neden olmasın, deneyin birini. Düşüncesi bile korkunç değil mi?
PEKİ, NELER YAPABİLİR?
Çok para harcamamıza, çok şık ve çeşitli bir gardıroba sahip olmamıza gerek yok. Önemli olan, temiz, derli toplu ve düzgün görünmemizdir.
KIYAFET
Öncelikle nerede, ne giyileceğine dikkat edilmeli. Kıyafetiniz, yaşınıza, ortama, mevsime, iklime, katılacağınız sosyal faaliyetin türüne uygun olmalı.
Zamanla kendi stilinizi yaratacaksınız. Bu süreçte etrafınızdaki modellerden ilham alabilir, hatta alışverişe çıkarken zevkine güvendiğiniz bir arkadaşınızdan yardım isteyebilirsiniz. Ancak unutmayın, başkasına çok yakışan bir kombin sizde sırıtabilir.
Lacivert, siyah, gri ve tonları, antrasit, bej gibi renkler sorumluluk sahibi, ciddi, deneyimli, güvenilir görünmenizi sağlar.
Kıyafetiniz temiz, lekesiz ve ütülü olmalıdır. Tüylenmiş, solmuş, deforme olmuş kıyafet ve ayakkabınızı kullanmayın.
Yün kazaklar, desenli, üzeri yazılı tişörtler, kabri pantolonlar gibi ancak evinizde giyebileceğiniz tarzdan kıyafetlerle işe gelmeyin.
Ayakkabılar, boyalı ve temiz olmalıdır.
BEYLER;
· Klasik, koyu renk bir takımınız mutlaka olmalı,
· Beyaz, mavi renklerde desensiz ve uzun kollu gölek kullanılmalı. Kısa kollu gömlek giyilmişse ceket asla çıkartılmamalıdır.
· Resmi durumlarda ceket düğmeleri ilikli olmalı. Gömlek üst düğmesi asla açılmamalı, kravat gevşetilmemelidir.
· Tercihen siyah ayakkabı ve pantolon renginde (veya bir ton açık/koyu) çorap giyilmelidir. Çorap, bacak bacak üstüne atıldığında teninizin görünmesine izin veremeyecek uzunlukta olmalıdır.
BAYANLAR;
· Etek boyu iyi ayarlanmalı, mini ya da maksi uzunluk tercih edilmelidir. Dar pantolon, şeffaf/yarı şeffaf bluz ve dekolte kıyafetler, derin yırtmaçlar uygun değildir; giyinilmemelidir. · Çorabınızın kaçması ihtimaline karşı, yanınızda her zaman yedek çorabınız olsun; değiştirin. · Burnu kapalı ve makul topuk ölçüsünde sade ayakkabılar ve ten rengi çorap en uygunudur. Ayakkabılarınızın topuk kısmı açık ise topuklarınızın bakımlı olması önemlidir. Asla yapmamanız gereken ise terlik giymektir. Ayson Karabağ Yazar-Gazeteci
|