• DOLAR
  • EURO
  • ALTIN
  • BIST
Cahillere Dikkat Edin, Aranızı Açabilirler

Cahillere Dikkat Edin, Aranızı Açabilirler

Cahillere Dikkat Edin, Aranızı Açabilirler
Cahil insanlar, çakma insanlar; bilgili insanlarla yarışamayınca mutlaka dostların arasını açabilirler. Çünkü o kişiler sinsice konuşmayı bilirler. Kişinin kafasına az da olsa girerler. Çünkü o insanlar olduğu yerde huzuru olacakları için o kişiler aynı yerde, aynı ortamda görmek istemezler. Onun için nerede ve nasıl konuşulması gereken sinsi davranışları bilirler ve 10 yıllık arkadaşların arasını açmasını bilirler. Eşlerin arasına girmesini bilirler.
Kardeşlerin arasını açabilirler, çünkü bu insanların karakterleri böyle çalışıyor. Bilgili insanlar, bilgili insanlarla konuşmayı severler. Bu insanların böyle bir dertleri yok. Yoldan çıkarmasını bilirler. Bir bakın hayatlarında pek çok iş değiştirmişler, bir yerde maya tutmamış, daldan dala konmuşlar. Hiç kendi başarılarını göremezsiniz. Çünkü onların hiç bir mesleği yok, daldan dala konarlar, sürekli iş değiştirenler sürekli kaybederler.
Bizde bir atasözü var. Yuvarlanan taş, yosun tutmaz. Bunlar hiç bir yerde yosun tutan taşları olmaz. Bu insanların sürekli kılıktan kılığa girerler. Hep para kazanmak için bugün eğitim gönlüğünü giyerler, yarı gıda önlüğünü giyerler. Bir de bakarsınız, teknoloji önlüğünü giyer karşınıza çıkarlar. Onun için orijinal işini bilen, mücadelesini veren işinde uzman olan kişilerle çalışın. Yoksa para kaybınız olur ve zaman kaybı yaşarsınız, aman dikkat edin.
Bakırköy’de eğitim adı altında, sağlık adı altında pek çok aracılar var, işi bilen aracılar da değil.
Ayson Karabağ
Yazar-Gazeteci

Sosyal Medyada Paylaşın:

BİRDE BUNLARA BAKIN

Düşüncelerinizi bizimle paylaşırmısınız ?

Sponsorlu Bağlantılar
reklam
  • ÇOK OKUNAN
  • YENİ
  • YORUM