• DOLAR
  • EURO
  • ALTIN
  • BIST
Eğitimcilerin Görevi Eğitimcilik Olsa, Sokakta Fark Edilir!

Eğitimcilerin Görevi Eğitimcilik Olsa, Sokakta Fark Edilir!

Eğitimcilerin Görevi Eğitimcilik Olsa, Sokakta Fark Edilir!
Bakırköy’de izlenimlerimiz, bakış açımız, belki bir eğitimciye ayna tutmak isteriz. Bakırköy eğitim için çok talep alınan bir ilçe. Ders konusunda olsun, müzik eğitimi konusunda olsun, akademi konusunda olsun, güzellik merkezleri olsun, fotoğrafçılık olsun, özel okul olsun, İstanbul’da Bakırköy’ün konumu bizleri sevindiren bir durum.
Fakat 132 özel okullarıız ve dershanelerimiz var. Eğitimcilerimiz, öğrencilerimizi topluma hazırlarken, üniversiteye hazırlarken daha iyi, daha başarılı öğrencileri yetiştirirken, bu çocuklarımız sokakta fark edilmeli.
Cami hocalarımız eğitimden bahsetmeli. Eğitimcilerimiz de eğitimi okumadan bahsetmeli. Ama söyleyenlerin kendisinin olmadığını fark edebilirsiniz.
Bu eğitimcilerimiz olsun, cami hocalarımız olsun.
1- Dinlemiyorlar.
2- Değer vermiyorlar.
3- Duygularımıza hitap etmiyorlar.
4- Aklımıza girmiyorlar.
5- Dinleme bariyerlerini kaldırmıyorlar.
Bu eğitimcilerimize gazete veriyoruz. Açıp bakmıyorlar, okumak için sayfayı karıştırmıyorlar. O değer hissini vermiyorlar. Yöneticiler bunu yapmadığı gibi yanlarında çalışan görevliler de aynı şekilde yaparak, kırmadan dökmeye devam ediyorlar. Bunu da sizler görmüyorsunuz, biz bunu görüyor ve yaşıyoruz.


Sevgili Eğitimci Hocalarımız;
Avrupa’da kartvizit veriyoruz. Adam alarak okuyor. Adınızı sesli söylüyor, adınızın değerini vererek, okuyarak, aklını kutluyor ve karşıya değer hissini veriyor. O isim de o kişinin aklında kalıyor. O zaman kartvizite değer verin. Size gazete, broşür verildiği zaman alın okuyun. Bakın siz eğitimcisiniz. Kelime doğru kullanılmış mı, resimler iyi oturmuş mu, mesaj verilebilmiş mi? Bu açıdan bakarak sizde faydalı olacağını unutmayın. O zaman gözlerimizin içine bakarak okuyalım. Bakış açımız için okuyalım. Empati yaparak okuyalım. Dizayn nasıl yapılıyor, iyi grafikerle çalışıp çalışmadığınızı fark edeceksiniz. Editör iyi yazıp yazmadığını fark edeceksiniz. Eskiden gazeteciler, köşe yazarları, mahalle gazetelerini alıp okurken, köşe yazarına telefon açarak konuşurlar, tanışırlar ve o telefonu açarak köşe yazarlarına ilaç gibi moral verirlerdi. Köşe yazarının gelişmesine katkıda bulunurlardı. Böylece fitili ateşlerdiler. Topluma, çevresine faydalı oluyorlar, o kişinin hikayesi olur. Gençleri topluma hazırlamak için iletişim konusunda bunlara dikkat edelim.
1- Gençleri dinleyin.
2- Değer verin.
3- Kıyas yapmasını sağlayın.
4- Mahkemesinin çalışmasını sağlayın.
5- Duyguları uyandırın.
6- Akıllara hitap edin.
7- Dinleme bariyerlerinizi kaldırın. 
Ayson Karabağ
Yazar-Gazeteci

Sosyal Medyada Paylaşın:

BİRDE BUNLARA BAKIN

Düşüncelerinizi bizimle paylaşırmısınız ?

Sponsorlu Bağlantılar
reklam
  • ÇOK OKUNAN
  • YENİ
  • YORUM