• DOLAR
  • EURO
  • ALTIN
  • BIST
Emine Dirican’ın Biyografisi

Emine Dirican’ın Biyografisi

Emine Dirican’ın Biyografisi

Melek ruhlu, Siyaset Kadını, Bakırköy’ü seven bir anne…

EMİNE DİRİCAN’IN BİYOGRAFİSİ

10.05.1963 yılında Sivas Zara’da doğdum. Babam Süleyman Ağa, annem yardımsever Huriye Hanım’dır. Altı kardeşiz, dört numara benim. Zara, havası içinde dünyaya gelen örflerin ve adetlerini öğrenen mücadeleci bir babanın gül kokan evlatlarıyız. Sivas Zara’da pek çok sanatçı, şair, profesör, iş insanı, doktor ve avukat yetişmiştir. Zara, ağaçlarıyla dolu dört tarafı yemyeşil çevrilmiş bir ilçeden oluşan bir yer. Böyle bir ilçede doğmanın ayrı bir anlamı var.

Zara ilçesi babama küçük gelince, ailesini alıp İstanbul Taksim’e taşınmış. İlk ve ortaokulu Taksim Fındıklı’da okudum. Liseyi Kabataş Lisesi’nde bitirdim. Üniversiteyi oğlumla birlikte işletme bölümünden mezun oldum. Taksim ilinde güle oynaya ve neşeyle büyüdük. Hayalleri olan biriydim.

Taksim’de büyümek her anlamda çok keyifliydi. İstanbul Taksim’de büyüyenlerin bütün çocukların hayalini devlet memuru olmak süslerdi.

Kardeşlerim arasında ticaret seven, hayalleri olan biriydim. Benim hayallerim; kocaman, kendimize ait olan bir iş yerimizin olmasıydı ve o işyerinin yöneticisi olmaktı. Bize ait olan işyerinde insanlara hizmetten hizmete koşmaktı. Kendi markamı oluşturmak, dünya çapında pazarlamak, işsizlere iş vermek, abla olmak, girişken kadınlara cesaret vermek hayalleri içerisinde yetişen biriydim.

İstanbul Taksim’in bize verdiği özgüven ve cesaret girişkenliği ve iletişimimin kuvvetli olmasını sağladı. Buna Sivas Zara’nın da katkısı var elbette. İnsanlara el vermek, yardımlarına koşmak, kadınların her işte her konuda yapabileceklerini yapabilmek, dernek çatısı altından insanlara yardım etmek, dayanışma içerisinde olmak hayalleri içinde büyüyen biriydim.

Ama bizim İstanbul’da olmamıza rağmen Sivas’tan ve Zara’dan asla uzak kalmadık. Hep iç içe yaşadık: Ne gönlümüzden ne de gözümüzden eksik etmedik. Biz Zara aşkı içinde büyürken, hayalleri olanlardandım. Bu hayallerle büyüyor ve kendimi yetiştiriyordum. Okumaya, araştırmaya önem verdim. Büyüklerimi çok dinledim su akar yolunu bulur fikrine inananlardan biriydim ve ticaret işinden anlayan girişken biriydim.

Öğrendiklerimi uygulamaya çalışıyordum. Kendi kendime yetiyor, kimseye muhtaç olmadan yaşıyordum. Gel zaman git zaman şartlar ve imkânlar bizi kendi işimizi kurmayı nasip etti. İnsanlara el vermeyi, yardım etmeyi ve onlara hizmet etmeyi düşünüyordum şimdi ise bunu yaşıyorum.

Ak Parti 18 yıl önce dünya liderimize gönül verdim. Onun yolunda çalıştım. Mahallede görev yaptım; kapı kapı gezdim. Kimin kapısını çaldıysam hemşerim çıktı, hiç yabancı kalmadık. Her yerde her sektörde Sivaslı var. Kiminle görüştüysem ilişkilerimiz gelişti. 18 yılım ilçede, ilde meclis üyesi olarak görevler nasip oldu. Tek arzum Bakırköy’de neler yapabileceğimiz. Bakırköy, Türkiye’nin medeniyetler ilçesi olduğundan gelin el birliğiyle Bakırköy’ün önünü açalım. Bakırköy için imar durum üzerinde çalışarak meclisten girdik.

Fakat Bakırköy Belediye Başkan’ı imzalasaydı; dört parsel bir araya gelerek hem şehir kültürünü uygun altı otopark 5  kat  ve  1.5 vererek destek olsun ve daireler yenilensin. Şehir kültürüne yakışır bir çalışma olur düşüncesi içerisinde çalıştık. Ama Bakırköy Belediye Başkan’ı hala imzalamadı halen askıda bekliyor. En azından eski imardan  çok çok iyi bekleyeceğimize 4 parsel bir araya gelerek depreme dayanıklı binalarımızın olmasını isterdim. Bakırköy’de 7 mahallenin acil depreme dayanıklı binaların olması için devletin el atması gerekiyor. Bu seçimde Bakırköy’ü düşünüyorsanız, Bakırköy kazansın diyorsanız; yolları ve sokakları Bakırköy’e yakışır olsun diyorsanız, kültür ilçesi olup Dünya’ya açılsın diyorsanız, hizmet gelsin diyorsanız bu kez Bakırköy kazansın ve hizmet gelsin. Cumhurbaşkanımız, 130 ülkenin hayranlığını kazanmış; yatırımcısı, iş insanı olsun Türkiye’den ürün satmak için şirket merkezini İstanbul’a kuran Dünya’dan çok iş insanı var. Cumhuriyet ülkelerinin abisi olduğumuzu, Türk markasına güven duyan bir dönem yaşadığımızı bilin. Artık  söylenmeyelim söyluyelim  : İlçemiz kazansın, bakırköy kazansın . ülkemiz kazansın

Ayson Karabağ

Yazar-Gazeteci

 

Sosyal Medyada Paylaşın:

BİRDE BUNLARA BAKIN

Düşüncelerinizi bizimle paylaşırmısınız ?

Sponsorlu Bağlantılar
reklam
  • ÇOK OKUNAN
  • YENİ
  • YORUM