• DOLAR
  • EURO
  • ALTIN
  • BIST
Ezilen Halkın Yanında Dik Durmak

Ezilen Halkın Yanında Dik Durmak

Ezilen Halkın Yanında Dik Durmak

Her yönetim, kendi sömürüsünü kurmaya çalışır. Bu yüzden ezilen halkın yanında dik durmak çok önemlidir. Her sömürüde ezilen bir halk vardır. O halkı savunan, düşünen ve yanında olan kişiler, bazen iyi niyetli olabilir ya da kitlesel bir hareket oluşturabilir. Ancak, sancılı durumlarda kendi kariyeri ve çıkarları için bu halkın yanında gibi görünenler de olabilir. Bu nedenle halkımız bilinçlenmeli, her konuda bilgi sahibi olmalı ve aklını ve hislerini doğru kullanmayı öğrenmelidir. Halkımız birbiriyle kenetlenmeli, örgütlenmeli ve hak aramak için birlikte hareket etmelidir. Tek başına hareket etmek, çoğu zaman anlamsızdır. Ancak, birlik içinde olunduğunda yapılan haksızlıkların karşısında durmak ve doğru bir tavır sergilemek çok daha etkilidir. Gerektiğinde konuşmalarınıza sınır koymak, ağzınıza bant yapıştırmak kadar yeterlidir. Bu yüzden halkın bilinçlenmesi gerekmektedir.

Bir usta der ki, “Zenginliğin en iyisi akıl zenginliğidir.” Gelin, bilgi zenginliğinin peşinde koşalım ve eğitimli kişilerle birlikte hareket edelim. Her konuda bilgili bireyler olursak, kimse bizi kandıramaz. Bilinçli bir toplum olduğumuzda, kimse sizi seçimden seçime hatırlamaz. Bu nedenle, kalitemizi artırmak için elimizden kitap düşmemelidir.

Dik duran insanlara ihtiyacımız var. Bir kişi bile dik durursa, o kişi bir yolu değiştirebilir. Yeter ki mücadeleci olun, hakkınızı savunun. Ancak, haklı çıkmak için kendinizi iyi savunanlardan olun. Dedikoducu değil, bilgili insanlardan olalım. Ağızdan dolma bilgiyle değil, gerçek bilgilere dayanarak konuşalım. Gerçek bilgilere ihtiyacımız var.

Ayson Karabağ

Yazar-Gazeteci

 

Sosyal Medyada Paylaşın:

BİRDE BUNLARA BAKIN

Düşüncelerinizi bizimle paylaşırmısınız ?

Sponsorlu Bağlantılar
reklam
  • ÇOK OKUNAN
  • YENİ
  • YORUM