• DOLAR
  • EURO
  • ALTIN
  • BIST
Faslı Türk Gelin Fatımae Zahrea Uyan Türk Bayrağını Öptü

Faslı Türk Gelin Fatımae Zahrea Uyan Türk Bayrağını Öptü

Faslı Türk Gelin Fatımae Zahrea,Uyan  Türk Bayrağını Öptü
Türk iş adamı ile evli olan Fatımae Hanım, iki oğlu Ali ve Hamza ile Türkiye’ye geldi. Ofisimizde Türk bayrağını öpünce ise bizleri duygulandırdı. İçten, sıcak, saygılı bir Türk sevdalısı olan Fatımae Hanımla kısa bir sohbet gerçekleştirdik ve okuyucularımızla paylaşmak istedik.
Fatımae Zahrea Kimdir?
20.11.1985 Fas doğumluyum. Belçika’da yaşıyorum. İki evlat sahibiyim. Türk iş adamı ile evliyim. Belçika’da aşçılık yapan bir anneyim.
Türkiye’yi Siz Nasıl Görüyorsunuz?
Ben Türkiye’ye çocukken sevdiğim ülke, inandığım ülke ve hayalimdeki ülkeydi. Eşimin de Türk olması sebebiyle ülkenize aşığım. Türkiye’yi ziyaret ettim, buradan da Kars’a gideceğiz. Kocamın doğduğu yerleri görmek, annesi ve ailesi tanışmak için geldim. Köyde çocuklarımın sünneti yapmak istiyorum. Çok şükürler olsun, hayallerimize kavuştum. Oğlumun sünnetini Türkiye’de, babasının doğduğu yerde yapmak nasip oldu. Ben Türkiye sevdalısıyım. Ülkeye de sevdalıyım, eşime de sevdalıyım. Biz Faslılar için Türkiye bizim limanımız, güvendiğimiz yer, kardeşlerimizin ülkesi. Biz Türkleri çok seviyoruz.
Ayasofya’yı Nasıl Görüyorsunuz?
Belçika’da yola çıkarken niyet ettiğimde, Allahım Türkiye’ye gideceğim, Ayasofya’da namaz kılmayı bana nasip et demiştim. Şükürler olsun nasip oldu ve geldim. Ayasofya’da namazımı kılmak bana nasip oldu. Çocuklarımızla Ayasofya’da dolaştık. Bu benim hedefimdi, hedefime kavuştum.
Türk Bayrağını Öpüşünüz Beni Duygulandırdı, Bayrak Öpme Duygunuzu Nereden ve Nasıl Aldınız?
Abi, Türk Bayrağını sevdiğim için, Türk halkına saygımı ve sevgimi göstermek için sizlerin gözü önünde öpmek istedim. Çok duygulandım ve çok mutlu oldum. Bizim için Türkiye, Müslümanların yuvası ve güvendiğimiz limandır. Onun için Türk kardeşlerimin yanında bayrağı öpmek bizlere nasip oldu. Onun için çok mutluyum.
İstanbul’da Nereleri Dolaşmak İstiyorsunuz?
Eşimde biliyor, benim hayallerim arasında; Ayasofya’yı dolaşmak, Topkapı Sarayını gezmek, Kapalıçarşı’yı dolaşmak vardı. Çok şükür hepsini yaptım. Mahmutpaşa’dan çocuklarıma sünnet elbisesini aldım. Taksim’de dolaştım. Boğazı vapurla dolaştım. Bakırköy’de kaldık. Marmaray’ı kullandım. Her yerde ulaşım vardı ve sıkıntı yaşamadan kısa sürede gezdim. Yine geldiğim zaman daha iyi sindirerek dolaşmak arzusu içindeyim.
Yemeklerimizi Nasıl Buldunuz?
Kebabı, lahmacunu ve çorbayı çok seviyorum. Özellikle de sabah kahvaltılarının lezzetine hayran kaldım.

Sosyal Medyada Paylaşın:

BİRDE BUNLARA BAKIN

Düşüncelerinizi bizimle paylaşırmısınız ?

Sponsorlu Bağlantılar
reklam
  • ÇOK OKUNAN
  • YENİ
  • YORUM