• DOLAR
  • EURO
  • ALTIN
  • BIST
İsmail Kalaycıoğlu’ndan Bakırköy Belediye Başkan Dr. Bülent Kerimoğlu’na Tavsiyeler

İsmail Kalaycıoğlu’ndan Bakırköy Belediye Başkan Dr. Bülent Kerimoğlu’na Tavsiyeler

İsmail Kalaycıoğlu’ndan Bakırköy Belediye Başkan Dr. Bülent Kerimoğlu’na Tavsiyeler
Her sabah kapısını süpüren, çiçekleri suluyan, sokağına kadar, caddesine kadar temizliği için çaba harcayan İsmail Beyle sabah karşılaştık. Abi kolay gelsin diyerek bu temizlik konusunda tavsiyeleriniz nelerdir diye sorduk.. İsmail Bey tüm içtenliğiyle şunları söyledi:
Bu benim yaptığımı belediye başkanı eline alacak ve çöpleri alarak mahallede model olmalı. Çalışanlara destek verecek. Mahallede bina sakinlerine heyecan kazandıracak, istek uyandıracak. Bu hareketi yapacak belediye başkanı gençlere model olur. Böyle belediye başkanlarına ihtiyacımız var. Her mahalleye bu çalışma yapılsa Bakırköy çiçek gibi olur. Her apartman sakinleri bahçesini temizlemeye başlasa, bu da ilçemiz için süper olur, model olarak tüm Türkiye’ye yayılır. Çöpçü ile birlikte çalışacak, elinde çöp süpüren olacak, göstermelik değil, çalışan model olan temizliğe önem veren olmalı.
Peki İsmail Abi, Başka Kim, Nasıl Yapabilir?
Cami hocalarımız elinde süpürgeyle süpüren, silen bezle dolaşan olmalı.
Gelen kişileri ayakkabısı boyasız ise, yanında ayakkabısına boya yaptırmalı, temizliği ve güzelliği ile camiye gelenlere model olmalı, ders verecek şekilde olmalı.
Bu çalışmaları toplum bireyleri nezdinde cevap bularak herkese ders verecek şekilde olacaktır. İlçemizde bu modele ihtiyacımız var. Cuma günleri vaazda bu konuyu işlerken ders vermeli, şikayet gibi, ikaz gibi, azarlama gibi olmamalı. Elimizde sosyal medya var. Bunu anlatırkan müslümanların aklına akıl katarak, taviz  vermeden, sabırla bu konuları işlemeliyiz. Sosyal medyada, videoda gördüm. Bazen yanlış şekilde ifadeler hoş olmayan görüntülere sebebiyet verebiliyor. Sosyal medyada güzel bir şekilde işlenerek bilinçli, kültürlü bir toplum yaratabiliriz.

Sosyal Medyada Paylaşın:

BİRDE BUNLARA BAKIN

Düşüncelerinizi bizimle paylaşırmısınız ?

Sponsorlu Bağlantılar
reklam
  • ÇOK OKUNAN
  • YENİ
  • YORUM