• DOLAR
  • EURO
  • ALTIN
  • BIST
Kırım Yaralı Türkleri Duygulu Şiirleri , Danslı sevgi Bulutları ile Ataköy’de İz Bıraktı

Kırım Yaralı Türkleri Duygulu Şiirleri , Danslı sevgi Bulutları ile Ataköy’de İz Bıraktı

Kırım Yaralı Türkleri Duygulu Şiirleri , Danslı sevgi Bulutları ile Ataköy’de İz Bıraktı

Ataköy’de  kırım Türklerinin organize ettiği Etkinliğe kırım Türkleri ve Azerbaycan Türklerinin ilgisi ile salon doldu. Gelen insanları bir aşk içerisinde şiirlerle besledi ve Türkülerle duygulandırdı. Danslarıyla gönüllerde İz bırakan bir gece oldu. Katılım çok iyiydi. Gelen insanlar duygularını beslemek için Gelmişler ve İstanbul vali yardımcımız ‘da Ve dernek başkanları da aramıza katıldılar. Emel Dergisi Zafer Kartay organize ederek İstanbul Ataköy’de Kırım Türkleriyle bir araya toplayan Kırım Türklerinin içini yakan Kırıma hasretle aşık olan Kırım Türkleri, Kırım hayalleriyle yaşayan şiir ve ağıtlar ile Kırım Türklerinin duygularına, hislerine hitap eden Kırım Devlet Sanatçısı Restem Memet ve dans ile Mevile Memetova gönüllerde taht kurdu.

 

İstanbul Vali Yardımcımız Hasan Hüseyin Can

Yahya Kemal’in bir sözü ile başlamak isterim: Unutmayın ki şairler haykırmayan bir millet sevenlerine toprak örtmüş bir çocuk gibidir. Bizi Zafer Karatay Stalin’in zulmünü taşıdı. Sanatçıların şiirlerinde sevgiyi de doğayı da kardeşliği de hasreti de bulutları da bizlere anlatırken gönlüm açıldı, yüreğime su serptiniz. Mevile Memetova dansları ile güzel bir gece yaşattınız. Bu gece çok anlamlı ve eğlenceli düşündüren, duygulandıran, öğreten bir gece oldu. Kırım Türk dilinden bizler ‘de anladık, çok şey öğrendik. Geçmişi, geleceğe çok güzel taşıdınız, mesaj verdiniz. Bu geceye emek veren, katkıda bulunan herkese teşekkür ederim. Öğretici, eğlenceli, mesaj beren gecelerin daha fazla yaygınlaşmasını diliyorum.

 

Gazeteci Ayson Karabağ

Bir ulusun büyüklüğü, nüfusun çokluğu ile değil akıllı ve fazilet sahibi adamların sayısından belli olur.

Bu gece de Türk Dünyası zenginliğini anlatan bir gece oldu, birliğimizin işareti oldu. Stalin dönemindeki felaketin izlerini, acısını şiirler ile türküler ile anlatıldı. Ezilen halkın şiirlerini türkülerini dinlediğiniz de o dönem insanların çektikleri zulüm, eziyeti, mutluluğu, birlik ve beraberliği anlatan duygulandıran bir gece oldu. Doğal güzelliği, tabiatın güzelliğini şairler ceplerinde gezdiriyorlar. Bulutların güzellikleriyle türkülerle ifade ediyorlar. Sanatçımız Restem Memet Kırım Türkçesi ‘de şiirleri, türküleri anlayarak etkilenerek duygulanarak izledim, harika bir gece oldu. Mevile Memetova hanımefendinin dansı harikaydı; o elleri, o ayakları, o süzülmeleri gönüllere ve akla nakşetti. Bizim Türk Dünyasındaki kültürümü, örfümüzü, adetimizi, yemeklerimizi, ahlakımızı, insanlara verdiğimiz değerleri gelecek nesille taşımak gerekir, öğretmek gerekir ve sahip çıkmak gerekir. Bu Dünya’da insanlara hizmet verecek, hizmet öğretecek Türk Dünyası olacaktır.

Dağ Türkler Derneği Başkanı Izumrud  Khızrıeva

Acı olmak çok önemli. Bizim insanların şiire Türkiye’de aç olduğunu fark ettim. Bu geceye katılan misafirler aç gibiydi. Şiirler ile duyduklarını Türküleri beslediklerini, dans ile güldüklerini gözlemledim. Bu da Türk Dünyasındaki birliğimizi, beraberliğimizi, kültürümüzü gelecek nesillere  iyi anlatmak gerektiğine inanıyorum. Kırım Türk dilinde şiir söyleyen sanatçılarımızın mesajlarının %75 anladım bu da ortak dilimiz olan Türk dili ve Türk sevgisi tohumlarıdır. Bu tohumları serpilmiş biz de bunları yaygınlaştırmamız gerekir. Bir araya gelmek için birlik beraberlik içinde olmak gerektiğine inanıyorum.

Hepinize Türk birliğinin Mis kokulu selamlarını gönderiyorum.

Haber

Ayson Karabağ

Yazar-Gazeteci

0532 3910934

YouTobe/bakırköydenhabergazetesi Abone olarak  aramızda olun.

 

 

Sosyal Medyada Paylaşın:

BİRDE BUNLARA BAKIN

Düşüncelerinizi bizimle paylaşırmısınız ?

Sponsorlu Bağlantılar
reklam
  • ÇOK OKUNAN
  • YENİ
  • YORUM