• DOLAR
  • EURO
  • ALTIN
  • BIST
Mehmet Uğur Hocaoğlu’dan İyilik…..

Mehmet Uğur Hocaoğlu’dan İyilik…..

Mehmet Uğur Hocaoğlu’dan İyilik…..
Sevgili okurlarımız iyilik toplumlara göre değişiklikler gösterse de genel kabul gören olumlu bir kelimedir. Bildiğimiz üzere genel olarak hiç kimse kötülüğü kabul etmez eğer biz insanlar sosyal varlıklar olarak kabul görüyorsak iyilikte bunun bir parçası olmalıdır.
Hayatımızın her aşamasına yayılması gereken ve bize dönüşü kesin olan bir şeydir iyilik ailede çocuklukta başlar, sevgi ve iyilik ile beslenmiş bir çocuktan nasıl kötülük beklene bilir ki insanlar sevmeyi hayvanları ve doğayı sevmeyi öğrenmiş bir birey doğaya ve doğadaki bir canlıya zarar veremez. Kuşkusuz toplumda kötü bir birey gördüğümüzde bunu hepimiz biliriz ki çocukluğunda geçmişinde bu kişinin kötü şeyler vardır. Öyleyse sevgi dolu çocuklar yetiştirmek toplumsal bir görev ve öncelik olmalıdır bu ise ancak toplumsal bilinç ile mümkün olabilir bu toplumsal bilinç devlet kurumları eliyle psikolojiyi sosyolojiyi ve felsefeyi baz alarak yürütülecek uzun ve zorlu bir süreç ile başarılabilir.
Unutmayalım ki iyilik te kötülükte bulaşıcıdır bizler iyiliği büyüte bilirsek kötülük azalacak iyilik hâkim olacaktır. İyiliğin hâkim olduğu bir evde mahallede semte ve ülkede kim yaşamak istemez ki gülümseyen yüzler mutlu insanlar kim görmek istemez ki ancak bu sadece istemekle olmuyor bunun için herkes ama herkes elinden gelenin fazlasını yapmalıdır önce kendimizden başlayarak.
İyiliğin ve masumiyetin en temiz hali çocuklar çocuklarımız onları bizler kirletiyoruz bazen bağırarak bazen şiddet örnekleri sergileyerek işte toplumsal yaralarımız böyle oluşuyor bir mafya dizisi ancak kötülükler için bir nispet olabilecekken nasıl popüler olabilir nasıl bunu toplum hoş görüp kahramanlaştırabilir maalesef ülkemizde bu ve benzeri bir çok kötü örnekler olduğu gibi Mevlana , Veysel Karani , Pir sultan abdal ve bu topraklarda yaşamış binlerce iyi örnekte var bizler bireysel olarak bu örnekleri ön plana çıkarıp üstümüze düşeni yerine getirirken devlet kurumları ve medyada iyilikleri güzellikleri ön plana çıkararak toplumu iyilikle beslemeli
Popülizm yapmadan türbinlere oynamadan ucuz kahramanlıklar yapmadan sadece iyi bir kalp ile İyiliği, hiçbir şahsi menfaat gözetmeden, sırf iyilik olsun diye yapmalıyız.
Biraz iyilik biraz sevgi herkese iyi gelir
iyi iyidir
Mehmet Uğur Hocaoğlu

Sosyal Medyada Paylaşın:

BİRDE BUNLARA BAKIN

Düşüncelerinizi bizimle paylaşırmısınız ?

Sponsorlu Bağlantılar
reklam
  • ÇOK OKUNAN
  • YENİ
  • YORUM