• DOLAR
  • EURO
  • ALTIN
  • BIST
Mikail  Akıncı  Biyografisi

Mikail  Akıncı  Biyografisi

Mikail  Akıncı  Biyografisi
06.01.1980 İstanbul İstinye’de doğdum. Babam iyi bir Malatyalıdır. Namı değer iyilik meleği Ömer,
Annem yardımsever tam bir Osmanlı kadını Ayişe Hanım’dır. Dört kardeşiz, en küçükleri ‘de benim
Babam ve Annem ‘in benim üzerim ‘de hayalleri var. İlk okuldan sonra hafızlık  eğitimi almam için yatılı Kur’an kursuna başlattılar.
Burada çok şey öğrenmek nasip oldu. Her Müslüman Kur’an ve mealini okumalı İstanbul İstinye havası içinde Dünya’ya gelen örf ve adetlerini öğrenen mücadeleci bir Baba’nın gül kokan evlatlarıyız. İstanbul Sarıyer’de pek çok sanatçı, şair, profesör, iş insanı, doktor Avukat ve Politikacı yetişmiştir. Sarıyer İstanbul’da Karadeniz ile Orman’ın birleştiği tek ilçedir. İstinye ağaçlarıyla dolu yemyeşil ve dağın eteğinde deniz manzaralı bakış açısında deniz ile çevrilmiş bir mahalledir. Böyle bir ilçede büyümenin ayrı bir anlamı var. Evliyim iki çocuk babasıyım, İstanbul Sarıyer’de büyüyen bütün çocukların hayallerini Öğretmen olmak süslerdi. İstanbul özellikleri içimize yansımış yerimizde duran değil mücadele eden kişileriz. Biz de İstanbul’a taşınan Malatyalıyız İlk okulumu  İstinye Recaizade’de okudum,
ortaokulu Yeniköy Mehmetçik’te, Liseyi açıktan okudum.
Babam beni bir mesleğim olsun diye beni Abim ‘in kuaförün de çırak olarak çalıştırdı. Orta okuldan sonra liseyi bırakıp  kuaförlüğe daha çok sarıldım hoşuma gitti. Elinde bir mesleği olsun düşüncesi içinde duyarlı Babanın  oğluyum, belki o zaman şartları öyleydi. Keşke zorlasaydı belki de okuma imkanım olurdu. O treni kaçırdım ama müşterilerim benim öğretmenim oldu. Dergi ve gazeteler benim rehberim, televizyon da spikerler benim öğretmenim oldu. İyi gözlem yaparak iyi dinleyerek eksiklerimi  tamamlayarak mesleğim gereği iletişime daha çok önem verenlerden biri oldum. Kendi kendimize yetiyor, kimseye muhtaç olmadan yaşayıp gidiyorduk. Gel zaman git zaman Askerlikten sonra Mecidiyeköy de  insan kaynakları ofisi açtım D-8 Zirveler toplantıların da üstlendiğim organizasyonları başarılı bir şekilde Libya Irak gibi ülkeler de gerçekleştirdik, seminerler organize etmeye devam ettim. iletişim üzerinde olsun belediyeler kamu kuruluşları ve Cumhurbaşkanlığı toplantıları olsun, siyasi paneller olsun, derneklerin eğitimleri olsun, iş adamların seminerleri olsun. Bu çalışmalar benim daha sosyal daha aktif olmamı sağladı. Bu meslek de bana çok bilgi özgüven kattı. Gelişmeme çok faydası olduğunu düşünüyorum.

MHP’de gençlik teşkilatında birlik içinde olmak aynı çatı altında olmak için örgütlendik. Teşkilat içinde kendimizi geliştirmeye ve mücadeleci duruşun siyasi gömleğin sorumluluğunu öğrendim. Kendimi MHP içinde buldum birine dokunmak birine ışık olmak birine umut vermek benim hayatım oldu. İlgi’nin olması beni MHP ortamına çekmiştir.
Ak parti yeni oluşumda arkadaşlardan aldığım siyaseti birlikte yapalım teklifi gelince Ak parti Halkla ilişkiler birim başkanlığı yapmak nasip oldu. Ve  Sarıyer’den mahalle bazında olsun ilçe bazında olsun her alanda görevleri yaparak il teşkilatın ‘da görevler almaya başladım. Siyaset içinde çalışmak vatandaşların sorunlarını dinlemek takip etmek sonuçlandırmak için kafa yordum ve yaşadım. Siyaset yolunda Türkiye’yi dolaştım. 7 yıl gezdim insanları dinledim iş arayan ‘mı  hastası olan ‘mı şehit ailelerinden gelen sorunlar Gazilerimizin işlemlerin de kalan eksikler her konuda notlar aldım işleri takip etmeye başladım yapılanlar oldu yapılamayanlar oldu. Sorunlar çözülenler oldu çözülemeyenler oldu. Bu çalışmalar beni düşündürdü ve teknolojiye İtti. Bu yolda ilerlerken teknoloji ile birleştirerek kayıtlar altına alınsın yapılan işlere not verilsin yapılamayanların yapılmadığı kayıt altına alınarak sistem çalışması sağlamak görevin hakkını verenlere sistem üzerinden notu yükselerek yeni yeni görevlere gelmesini sağlamak. Ülkemizin faydalı işleri sıkı takip edecek yetişmiş sorunları çözecek insanlara ihtiyaç var diye düşündüm. Ve dahi Milli Hizmet Sistemini kurdum.

Sevgili arkadaşlar, yaşantınız boyunca bazen elinizdeki imkanlar yeterli olamayabilir. Bu çok doğaldır. Unutmayın ki bundan çok daha önemli bir şey vardır: inanmak başarıya giden yolun ilk ve en önemli basamağıdır. Bu sebeple hedefiniz ne olursa olsun önce başaracağınıza inanın sonra elinizden gelenin en iyisini yapmaya çalışın.

Lakin unutmayın ki ne yaparsanız yapın iyilik üzere yapın çünkü İYİLİK İYİDİR…

 

Bir  Sarıyer  Selami Gönderebilirsiniz .Hepinize Sarıyer  kokulu güzel günler diliyorum

 

Ayson Karabağ

Yazar-Gazeteci

 

Sosyal Medyada Paylaşın:

BİRDE BUNLARA BAKIN

Düşüncelerinizi bizimle paylaşırmısınız ?

Sponsorlu Bağlantılar
reklam
  • ÇOK OKUNAN
  • YENİ
  • YORUM