• DOLAR
  • EURO
  • ALTIN
  • BIST
Narin Alizade Güzellik Bakım Merkezi Kurucusu Azeri Kökenli Narin Alizade İle Gazeteci Ayson Karabağ Röportajı

Narin Alizade Güzellik Bakım Merkezi Kurucusu Azeri Kökenli Narin Alizade İle Gazeteci Ayson Karabağ Röportajı

Narin Alizade Güzellik Bakım Merkezi Kurucusu Azeri Kökenli Narin Alizade İle Gazeteci Ayson Karabağ Röportajı

Melek Ruhlu İşkolik Bir Anne Narin Dokunuşlarla Yaşlılığı Erteleyen Narin

Türkiye’de umut arayan, huzur arayan, şiddetten, baskıdan kaçan, kendi ayakları üzerinde durma mücadelesi veren, işini çok seven, yaralı melek ruhlu işkolik bir anne. Bir güzellik salon sahibi. Hayallerinin peşinden koşarak ve çalışarak ayaklarının üzerinde durup eğitimini tamamlamak, şayet kadınsanız, acilen kolları sıvayın, erkekseniz lütfen kadınların iş hayatında hak ettiği fırsat eşitliğini alabilmeleri için elinizden gelen ne varsa yapın. Destek verin, kalbi kırılanlara merhem olun, şifa olun, umut olun, omuz verin. Uçması için elinizden geleni yapın. Yanlarında olalım. Kalbi kırılmış, kanadı kırılmış bir hanım. Hayat hikayesinden ders çıkarın. Bu röportajı okurken empati yapın. Şiddet yaşayan, tehditlerle yaşayan, dayak yiyen bir kadın için empati yapın ki, çevremize faydalı insan olalım. İşte röportajımız:

Narin Alizade Biyografisi

05.03. 1985 İran Tebriz doğumluyum. İlk-orta okulu Tebriz’de bitirdim. Lise öğrencisi olarak kuaförde çalışıyordum. Zaman zaman Türkiye’ye geliyorduk. Annem buradan giysiler alıp, kuaförde satıyordu. Çocukken ticaret yapmak bir mesleğim olsun hayalleri içindeyken Türkiye’yi vatanım olarak düşünüyordum. Bölgemiz kız üzerindeki görüşleri 16 yaşında evlendirmek, ben lise 2.ci sınıfta okurken büyükler aralarında konuşulmuş, görücü usulü ile evlendim. 17 yaşında anne oldum. Lise eğitimine devam edemedim. Kendim çocuktum ama çocuk sahibi oldum. 3 yıl içinde şiddet ve dayak içinde yaşadım. Şiddet yaşadıkça tehdit aldıkça Türkiye’ye gelme umudum arttı. Bu dayak, bu şiddet beni bir an anayurdum Türkiye’ye gelmeye vesile kıldı. Rabbim beni buralara acı içinde gönderdi belki bir sebebi var. Bugünlere de şükürler olsun. Bir yanım çok kırılmış ve yaralar içinde, bir tarafım ise umut beslediğim vatanım diye hayal kurduğum Türkiye’deyim.

Çalışma Hayatına Ne Zaman ve Nasıl Başladınız?

Aslına bakarsanız çocukluğumdan 16 yaşına kadar hem okula giderdim, hem de kuaförde çalışıyordum. Annem ile Türkiye’ye geliyorduk. Giyim alıp onu da çevremize satıyordum. İsmini koyamadığım bir çalışma şeklim olmuş. Yani bir çok işte farklı vasıflarda çalıştım. Ancak hepsinin varış noktası, hayatta kalabilme çabası olmuştur. İstanbul’a geldikten sonra İstanbul’da çalıştım. Ama hayalimdeki kendi işimi kurmak ise hayatın bana dayatmasıydı diyebiliriz. Hayatımda oğlum ve kendim için yaptığım ikinci güzel şey kendi işimi kurmaktır.

Kendi İşinizi Kurma Süreciniz Zorluklar, Tecrübeleriniz, Biriktirdikleriniz ve Varsa Daha Fazlasını Merak Ediyoruz, Anlatır mısınız?

Bizim büyüklerimizin bir sözü var. Tecrübeler, hayatın kel kaldıktan sonra size tarak uzatması gibidir. Şu an 37 yaşındayım. Kel olmak için henüz çok genç, ancak tecrübeliyim. Acılarım, zorluklarım, karanlıklar geride kaldı. Hem genç, hem de tecrübeli bir girişimci olmak herkese nasip olmayan muazzam bir ödüldür. Şanslıyım 30 yaşında umudun kapısını aralayarak, Türkiye’ye çıktığım ticari serüvende birçok anlamda yenilikler kazandım. Beni eğitti, öğretti bu serüven yolculuğum. Hayal kırıklıkları ve başarısızlıklar karakterime çok şey ekledi. Bir sürü güzel yürekli kadın var yanımda. Artık evet an itibari ile çoğunluğu kadınların oluşturduğu kadınlar grubum var. Bakırköy’de güzel projelerin altına imzamızı atacağımızdan eminim. Genç yaşta evlenmek, anne olmak, oğlumu yalnız büyütmek, bekar olmak, yalnız başıma hem iş hem de aile hayatında saygın yaşamak bu da ayrı bir başarı ve bir başarı hikayesi olsa gerek.

İstanbul Yolculuğunuz Nasıl Oldu?

Tebriz’den İstanbul’a çıktığımda bir tarafımda umut, bir tarafımda korku ile geldim. İletişim kurduğum kişiler beni havaalanında alacaklardı. Havaalanında 9 saat beklerken umutlarımın ne kadar kırıldığını hissettim. Bilmediğim bir yere, kapısını çalacağım bir yerin olmadığı zamanda,  şu anda mesela, söz verdiğimde havaalanına gider beklerim, elinden tutar ve karşımdaki insana sıcak bir rehberlik yaparım ki sıkıntı yaşamasın, umutları kırılmasın. Karanlığın sonu her zaman aydınlıktır. O günlerde o eziyetleri Cenab-ı Allah bana yaşatmak istedi. Bugünlere çok şükür geldim. Acıların sonu mutluluktur, huzurdur inancı içindeyim.ama el atan ışık olan destek verenlerimden allah razı olsun.

Allah’ın Sevilen Kulu Olduğunuzu Biliyor musunuz?

Hz. İsa’nın bir sözü var. Bugün sıkıntı çekenler, ileride iyi günler sizi bekliyor. Bugün eli yağda balda olanlar, sizlerde sıkıntılı günleriniz olacak. Bu sözü bilenlerden olduğum için 17 yaşından beri sıkıntılı günlerim, arkasında güzel günlerin olacağına inanmıştım. Umutlarım vardı. Allahıma şükürler olsun, sıkıntının sonunda huzurlu ayaklarımın üzerinde duran, işini yapan, hayallerimin üzerinde yaşama sevinci verdiği için şükürler olsun. İyi ki bu sıkıntılı günleri yaşayarak şükür ederek geldiğim için çok mutluyum. Beni yaratan, bu yoldan çıkardığı için mutluyum. Beni yaratan, beni hiç yalnız bırakmadı. Ezildim, sıkıntı çektim ama belki beni buralara getirdi.

Ne Gibi Zorluk Yaşadınız, Zorluklar Nelerdir, Paylaşır mısınız?

Evet bir oğlum var. Birlikte yaşıyoruz. İki kişilik kocaman bir aileyiz. Şu an birbirimize yetiyoruz. Elimden geldiğince iş dışındaki vaktimi ona ayırarak geçiiriyorum. Kıymetini bilmesi gerektiği yaşam şeklimle model olmak, öğretmeye çalışıyorum her an. Birlikte vakit geçirmekten zevk alıyoruz. Benim çevremin takdirini ve hayran bakışını üzerinde toplayın küçük bir centilmen kendisi.

Türkiye’de sıkıntı anında bana el veren dostlarım olmasaydı boğulurdum. İyi ki, onların varlığı ve desteği oldu. Yoksa karanlığın içinde kalırdım. İstanbul’a geldiğim zaman bana ışık olan, el veren dostlarıma minnettarım.

Güzelliğin Sırları Ortaya Nasıl Çıkarılır? Faaliyet Kolunuzu Okurlarımızla Paylaşır mısınız?

İnsanların güzelliğini ortaya çıkaranın kendileri olmalarını ve iyi hissetmelerini sağlayan olmak istiyoruz. Kurumumuz, insana ve iş gücüne dayalı hizmet sektöründe çalışıyoruz. Ekibimiz alanında uzman bir kadroya sahiptir.

Cilt analizi

Cilt bakımı

Lazer epilasyon

Bölgesel zayıflama

Saç analizi

Tırnak hizmetleri

Kaş ve kirpik bakımı

Kalıcı makyaj

Spa hizmetleri

Ayak bakımı

Kuaför hizmetleri

Yüzde ve Vücutta Ben ve Yağ Birikintilerini Nasıl Alıyorsunuz?

Vücutta ben var veya yağ birikintileri sivilce gibi duruyor. Hem çirkin bir görüntü veriyor. Bunu teknoloji imkanı ile çözüme kavuşturuyoruz. Sizde var olan benneri resmini  whatsApp’tan gönderin, sağlıklı bilgi vererek anlatarak izah edelim

Başarının Göreceli Sırrını Bir de Sizden Dinlemek İsteriz, Sizce Nedir Başarı?

Yüreğinin umudunu Türkiye’de arayan biri olarak sıkıntılı günleri arkada bırakan biri olarak, başarı hayatın haksızlıklarından ve kötü insanlardan intikam alanın en iyi yoludur. Birilerinin hayatında farkındalığa sebep olmaktır. Gülümseyen gözlerde kendini görebilmektir. Bir de toplumun büyük bir kısmı başarı için, başarılı insanların kendi ellerinden tutması gerektiğine inanır. Bana soracak olursanız, iyi kitaplar ve sevdiğim dostlarim elimden tutdu,derim ve ben bu durumdan oldukça memnunum.

Siyasete İlgi Duyuyor musunuz?

Bugünlerde herkes gibiyim. Sanırım kafası karışık ve iyiyi temenni eden sıradan bir vatandaş için siyaset evlilik gibidir. Evlilik demek, evde kalmak demektir. Karşınızdaki kişiyi mutlu etmek için, kendinizden ödün vermek, kendi lükslerinden feragat etmektir. Siyasiler, topluma hizmet edebilmek için kendinizden ödün veriyorlar. Mutsuz olduklarını düşünüyorum. Ayrıca sürekli göz önünde olmayı gerektiriyor, özgür değilsiniz yani.

Bize İş Yaşamında Başarılı Kadın Olmanın Birkaç Belirgin Özelliğinden Söz Eder misiniz?

Bunu bir atasözü ile özetleyerek başarılı kadın kavramını maddeler halinde sıralamak isterim. Dut ağacından oklava, darı ağacından baklava olmaz. Yani herkesi her kalıba sokamazsınız, herkese her şeyi yaptıramazsınız, öncelikle bu tarz kadınların yaptıkları her işte iddialı olduklarını düşünüyorum. Toplumun hemen hemen her alanda yıllardır kadınlara kodladığı bu iş erkek işi sen yapmak istemesen de bu kadar iyi yapamazsın türevi hiç bir mesaj, ciddiye almıyorlar. Eğer herhangi biri yapabiliyorsa ben de yapabilirim düşüncesindeler ve yaptıkları her işte iddialılar. Cinsiyetleri kendi kafalarında kesinlikle bir engel değil, duygusal davranmıyorlar. Duygusal değiller demiyorum, özel yaşamlarında duygusal olabilirler ancak profesyonel yaşamlarında aldıkları tüm kararları analiz edip mantık süzgecinden geçirerek alıyorlar. Hiç bir karar mekanizmaları duygularından beslenmiyor, sınır koyuyorlar ve ast üstleriyle aşılması imkansız bir kırmızı çizgileri var. Gerektiği yerde gerekli müdahaleleri yapmayı biliyorlar ve karşı tarafı ister istemez kendine çeki düzen vermek zorunda kalıyor. bu onları aynı zamanda saygın ve otoriter de yapıyor. İnançlılar kesinlikle pes etmiyorlar, bir iş yapmanın onlarca yolunu deniyorlar ve başarıyorlar.

Peki Hedefiniz Nedir?

Varılacak yer yok. Acelem yok, yaşayarak öğrenmeye, ayakta durmaya, düşünmeye, okumaya, çalışmaya, ileri düşünmeye Tempolu koşmaya, yolculuklarımı öğrenmeye, hedeflerimi ve paylaşımlarımı hiç bitirmeyecek bir yolculuk içindeyim. Su akar yolun bulur. Bizde akan suyun üstündeyiz.

Kadın Yöneticilerin Üstün Yönleri Nelerdir?

Duygusal zekalarının yüksek olması

Empati kurma yetenekleri

Detaycı ve planlı olmaları

Sahiplenme ve sorumluluk hissetme duygusunun yüksek olması

Daha titiz, mükemmeliyetçi, ısrarcı ve talipçi olmaları

Daha güçlü ilişki yöntemi yapabilmeleri ve çalışanları üzerinde daha duygusal bağa sahip olmaları

Daha güçlü iletişim kurma yetenekleri

Takım çalışmasına eğilimleri, esprili yaklaşımları

Kararlı hedefe odaklı olmaları.

İstanbul’da Eğitim İçin Destek Aldınız mı?

Hz. Ali’nin dediği gibi, zenginliğin en iyisi akıl zenginliğidir. Ben de İstanbul’da mesleğimle ilgili eğitimlere katıldım. Kaçırdığım okul hayatımdaki eksiklikleri burada tamamlayarak diploma aldım. Hem eksiklerimi kapattım hem de yaptığım işin diplomasını aldım. Biz hem teori hem de pratik bilgi almalıyız. Bizim için bu bilgiler hem rehber, hem cesaret verici oluyor. Bilgili insan cesaretlidir, bu güç insana cesaret veriyor, bilgi veriyor.

Gerçek Barış ve Huzur İçin Ne Yapmak Gerekir?

Barış ve huzuru aramak gerekmez o içimizdedir. Dış koşullar, sizi barış ve huzurlu durumunuzdan uzaklaştıracaktır. Yani onlara izin verirseniz, iç hisleriniz de sizi uzaklaştırabilir. Kendinizin hakimi olun ve huzurunuzu koruyun. Düzenli olarak yapıldığı takdirde bu uygulamaların çok azı bile sizi doğal bir huzur haline döndürür.

Nasıl Neşeli Olunur?

Rahatsız bir vicdan iç neşeyi yok eder. Onun için her şeyi değerli bir şekilde yapmayı öğrenin. bu size içsel güzelliğinizi takdir etmeyi öğreten sanattır. Onu yok etmeden önce iki kere düşünmenizi sağlar. Lüzumsuz şeyleri düşünme alışkanlığına son verin ve onun yerine tüm bulduklarınızdan keyif alın, neşeli olun, karamsar olmayın.

Okumak İle İlgili Ne Söylemek İstersiniz? 

Okulumu yarıda bıraktım. Şimdi müşterilerimiz benim öğretmenim oldu. Okumak ömür boyu süren bir süreçtir. Bu yüzden insan fiziksel olarak değiştikçe, zihinsel olarak da değişir. Yaşın getirdiği olgunluk, kişiyi farklı kitaplar okumaya iter.

Bu Güzellik İşini Yapmanızın Sebepleri Nelerdir?

Aslında çok fazla sebebi var. Bir kere bu mesleği çok seviyorum. İnsanları seviyorum, insanların güzelliklerini ortaya çıkarmayı çok seviyorum. Her kadının ilgisini çeken bir şeydir. Zaten çocukluğum kuaför salonunda geçti. İnsanların güzellikleri için kafa yordum, hayal ettim. Ustalardan ders aldım. İşi mutfağında öğrendim. Bay ve bayanların gizli kalmış güzelliklerini ortaya çıkarmak, puzzle yapmak gibi her parçayı bir araya getirirken heyecanlanırsınız ve puzzle bittiğinde son resimi izlemekten büyük bir keyif alırsınız. Eksik kalan yönlerinizi burada tamamlar, sizin farkında bile olmadığınız güzelliklerinizi ön plana çıkarır.

Sevgi Nedir?

Sevgi, var oluşumuzun sebebidir. Bütün olmayı sağlayan en kuvvetli duygudur. Bizim işimizin altında yatan da insan sevgisidir. İki bayanın birbirlerine güvenmesi ve güzellik adına hizmet etmesi de çok da kolay bir şey değildir. Gerçekten ona güvenebilirsiniz size teslim olur. Bu kutsal duygunun kıymetini bilmek lazım. Güzelliğin sonu yok, güven bağı ancak içimizdeki sevgi ile mümkün olabilir.

Güzellikleri İçin Sizden Beklentileri Nedir?

Kendisini mutsuz eden herhangi bir problemi ile ilgili bizden hizmet almak isteyebilir. Bu bir epilasyon talebi ya da cildinizdeki sivilce izlerine, güneş lekelerine çözüm ya da yüzünüze yakışan bir kaş dizaynı olabilir. Güzellik uzmanlarımızın yapması gereken öncelikle müşterinin talebini çok iyi bir şekilde anlamaktır, sonrasında kendi uzmanlık görüşlerini paylaşarak çalışmaya başlanacaktır.

Bir Bayanın Güzel Görünmesi ve Hissetmesi İçin Neler Yapması Gerekir?

Bir bayan, tepeden tırnağa saç telinden ayak ucuna kadar yapabileceği çok şey var. En basiti makyaj diyelim. Makyaj dediğiniz şey, güzel olanı ön plana çıkarmaktır. Öncelikle gerçek sorunu tespit etmek ve sorunu ortadan kaldıracak çözümü bulmak gerekir.Sizin Etkili Özgüveniniz Var, Özgüven Nedir?

Özgüven çekirge gibidir, kaçınca gelmez. Özgüven kendinize yönelik hissettiğiniz duyguların sonucu olarak oluşur. Özgüven, hayatınızın tüm birimlerine yansımasıdır. Özgüveninizin bizimle yani duygularımızla, düşüncelerimizle ve kendimizle ilgili olan kısmını iç özgüven olarak tanımlayabiliriz. Dış özgüven ise özgüveninizin iletişimle yansıttığımız şeklini ifade ediyor. Yani iki türlü iletişim biçimimiz var diyebiliriz. Birisi kendinize olan iç iletişimimiz, diğeri ise çevreyle olan iletişimimiz. Bu iki yönün iyi çalışması içinde okuyarak, yenileyerek, geliştirmek sizin elinizde.

Türkiye’de İnsanlar Cildini Tanımıyor, Kuru mu, Nemli mi, Yağlı mı, Nasıl Korunacak? Bu Konuda Nasıl Bilinçlendireceksiniz?

Cilt konusunda çevremizdeki dostlarımızı zaman zaman sabah kahvaltılarımızda bir araya getirerek cildimizi tanımak ve cildimizi nasıl koruyabiliriz, nasıl bir yol izleyebiliriz, bu konularda toplantılarımız var. Sabahtan akşama kadar dışarıda rüzgar yolu ile gözeneklere toz girerek lekeler oluşuyor. Yağlı yemekler tükettiğimizde cildinizde yağlar ilk ön planda olduğunu fark edersiniz. Kendinizi dondurucuda sağlayarak yıllara meydan okumasını arzuluyorsanız, cilt bakımını öğrenmeniz gerekir. Ayda bir de olsa cilt temizliği önemli ve gündüz akşam cilt bakımı için doğru krem kullanmak gerekir. Siz kendinize bakarsanız, cildinizde kırışıklıklar, yağlanmalar, lekeler olmayacak. Onun için cildinizde şikayetleriniz varsa, cildinizde sıkıntılarınız varsa whatsApp’tan yüzünüzün resmini çekin gönderin. Bakarak size sağlıklı bir yol önerisinde bulunurum. Sizinde aklınıza yatarsa, sizi merkezimizde ağırlamaktan keyif alırız. Sizinle bir hikayemiz olsun. Biz sizi genç, sağlıklı, bakımlı bir cildiniz olması için hazırız. Siz de kendinize baktığınızda dostlarınızla saygı ve sevgi dolu yaşamanın tadı, lezzeti bir başka olacaktır.

Güzellikleri Ortaya Çıkarmak, Sizin İçin Bir Meslek Aşkı Diyebilir miyiz?

Bende insan aşkı var. İnsanlara dokunmak, insanların güzelliklerini ortaya çıkarmak, kendilerini iyi hissetmelerini sağlamak, bakımlı olmalarını sağlamak, özgüvenlerini ortaya çıkarmak, insanların yanında olmak, el vermek, omuz vermeyi çok seviyorum. Bir eksiği kapatmak, güzellikleri ortaya çıkarmak benim meslek aşkımdır.

O Zaman Bakırköy, Azeri Narin’in Başarılarını Konuşacak, Biz de Gurur Duyacağız?

Bakırköy medeniyetler ilçesi. Her türlü insanlarımızın olduğu yer. Bakırköy, İstanbul’un kalbi. Marmaray ile gelinebilir, deniz yolları ile ulaşım var. Metromuz var. İki TEM yolunun yakasıdır. Bize her yerden ulaşmanız mümkündür. İnsanlara faydalı olmaya, ciltteki sorunları yok etmeye iddialıyım. Hem Azerileri temsil edeceğim, hem İran’ı temsil edeceğim, hem de Azerbaycan’ı temsil edeceğim. Ama biz ata yurdumuzda hizmet etmenin mutluluğunu da yaşamaktayız.

Güzellik ve Bakım Merkezindeki Hizmetlerinizi Öğrenebilir miyiz? 

Cilt analizi ve her cilt tipine özel bakım

Lazer epilasyon

Bölgesel zayıflama

Saç analizi ve vitamin uygulaması

Tırnak hizmeti

Kaş ve kirpik bakımı

Kalıcı makyaj

Spa hizmetleri

Kuaför hizmetleri

Keratin ve düzleştirici

Ayak bakım

0212 85407 06

5339459490

Kennedy Cad. No:75/A

Bakırköy Sahil

 

Sosyal Medyada Paylaşın:

BİRDE BUNLARA BAKIN

Düşüncelerinizi bizimle paylaşırmısınız ?

Sponsorlu Bağlantılar
reklam
  • ÇOK OKUNAN
  • YENİ
  • YORUM