• DOLAR
  • EURO
  • ALTIN
  • BIST

Reklam Doktoru Ayson Karabağ’dan Reklamcılık Bir Oyundur

Reklam Doktoru Ayson Karabağ’dan Reklamcılık Bir Oyundur
Bugün yaşadığımız ortamda tvci, radyocu, matbaacı, gazeteci, yayıncı, yapımcı, tabelacı, PR’cı branşları altında bir sürü reklamcı var. Kullandıkları isimlerin altında kimisi doğru, kimisi bilmiyor. Randevu alıp zamanında randevularına gitmeyen, rahata düşkün sigara, çay ikramı yapılmadan sadece keyfini düşünen müşteri temsilcileri var. Bunlar çalıştıkları kuruma nasıl reklam alacak, reklam verene nasıl yardımcı olacak? Bu işin gelişmesi için reklamcılığı içine sindirenler başarılı reklamları bilenler, eleştirenler, yorum yapan gençlik, geleceğin reklamcısı olacaklar. Bu oyunlara, bu yanlışlara reklam verenler çoğalıyor. Yanlış reklam uygulanıyor, yanlış broşür yapılıyor. Yanlış radyo cıngılı yapılıyor. Müşteri, malını satamıyor. Reklam yaptım, satılmadı diyebiliyor. Yanlış reklam veren kişilerden olmayın. Paranızı sokağa atmayın.
Reklam Veren Zamanı Ayarlayın, Seçin, Araştırın
Ajans seçimine zaman ayırın. Aceleye getirmeyin. Ajansın imkanlarını öğrenin, araştırın. Çevresi için yaratıcı kimliğini bilin. 2-3 kez görüşün. Ajansa soru sorun. Bu ürünün tanıtımı nasıl olabilir diye. Bu konularda bilgi isteyin. Proje getirmesini isteyin. Sizlere brifing versinler. Ajanslar hakkında, televizyonlar hakkında, basın hakkında, radyo hakkında hangi medya nasıl kullanılır, strateji nasıl olmalı, seçim nasıl yapılır sorularını mutlaka sorun. Bilgilerine, tecrübelerine bakın.
Teklif Sunmak İsteyen Ajans
Ürün hakkında bilgi alın.
Pazarını araştırın.
Ambajını inceleyin.
Ciddi araştırın, çalışma proje üreterek tespitlerinizi iyi yapın. Projenizi bir dosyada toplayın. İlk görüşmede brifing verin, izah edin. Sizin gücünüzü, bilginizi, tecrübenizi, yaratıcılığınızı reklam veren kişiye verin. Kendinizi düşünün. İyi bir seçim yapın. Gelişmek isteyen kurumlar sizinle anlaşma yaparak sizi kendinize bağlar. Anlaşmalı ajanslar diyerek bu hale getirir.
Ajanslara Tavsiyeler
Bilgi varsa git.
Tamamlayarak sonlandır.
İşinizi hakkını verecekse girin.
Yoksa işi alıp sizi rezil edecek, reklam mesleğine leke getirmesine izin vermeyin. Bildiğiniz işi yapın. İki kuruş kazanacaksınız ama yanlış renkler, yanlış dizaynlar hazırlayarak malı satamazsınız. Sıkıntıya sokacaksanız, radyo için reklam, cıngıl olmadan yapılan reklamların doğru bir reklam olmadığını biliyorsunuz. Televizyona film yapmak, üretmek, yaşatmak bir sanattır. Bu gibi işlere girerken son derece dikkatli olun, bilginizi arttırın. Bu işe öyle girin.
akba reklam 0532 3910934
  • ÇOK OKUNAN
  • YENİ
  • YORUM