• DOLAR
  • EURO
  • ALTIN
  • BIST
Reklamcılık- Gazetecilik Dünya Standartlarında Bir Okul

Reklamcılık- Gazetecilik Dünya Standartlarında Bir Okul

Reklamcılık- Gazetecilik Dünya Standartlarında Bir Okul
 
Reklamcılar-Gazeteciler ortamından bahseder misiniz? sizin için Övgü dolu sözler sarf ettiler, siz bu konuda neler söylemek istersiniz?
Reklamcılığı telahlar başlatmış. O kıvılcımı alarak, günümüz koşullarına taşıyan her kademede çalışan, yaşayan, ders alan biri ve gazetecilik eğitimini öğreten, moral veren, istek uyandıran, karamsar tohumu serpmeyen bir gazetecilik yönünü görmek daha etkili. Her konuda haber değerine bakarak bir haber çevresine umut veriyorsa o haberi yayınlayan bir kişi için burası bir okuldur. Toplum; aileleri hazırlayan, görevlerini detaylı öğreten, gerekirse pratik gösteren bir yer olduğunu söyleyebilirim. Gazetecilikte veya reklamcılıkta görevlerin nasıl ilerleyeceğine kadar, ilmek ilmek çalışıldığı ve öğretilen bir yerdi. Hata yapma şansımız çok azdı. Çünkü rahatça teori ve pratik bilgiler vererek, kişinin cesareti artıyor, özgüveni artıyor. İnsan kendisini bir doktor gibi hissediyor. Özgüveni gelişiyor. Kişilere soru sordurarak, cevabını gözlerinin içine bakarak, ses tonunu ve vücut dilini, el hareketini, kalemini not defterine yazı yazarak öyle bir model oldu ki, konuşma şansınız artıyor.
Ayson Karabağ İle Çalışmak Nasıl Bir Duyguydu?
Hem yazar olması hem gazeteci olması hem yönetmen olması ve bunların hepsini çok iyi yapan ve yol gösteren biri. Kendisinin çok da iyi bir kaleminin olduğunu söyleyebilirim. Pratik başlıklar bulduğu ve her kullandığı cümleleri birer ders gibi, öğretici gibi geliyor. İnsana feyz veriyor. Hayalinizi, dünyanızı geliştiriyor. Her kişinin, kendisinden bir şeyler alabileceğine inanıyorum. Yaşanmışlıkları dolu dolu olduğu için bu birikimleri hepsi birer ders gibi geliyor. Bilgiyi nerede ve nasıl kullanması gerektiğini öğretiyor. Akıl danışmayı öğretiyor. Bilgiyi topla sonra inandığını yap der gibi söylüyor. Bu doğrudur demiyor. Aklınızı ve hislerinizi kullanın diyor. Her sırrınızı her kişiye açmayın diyor. Yapın sonra söyleyin diyor.
Giyim ve Bakım Konusunda Siz Ne Söylemek İstersiniz?
Giyim bilmeyen insanların alay ettiği, küçümsediği bir yerden geliyor. Bir hocanın sözü etki yapıyor. Der ki; Giysilerinizle ağırlanırsınız, bilgilerinizle uğurlanırsınız dediği günden sonra kendini değiştirmiş. Her gün bakımlı, giyimli tertemiz gördüm. Hiç dağınık görmedim, bakımsız görmedim, yorgun görmedim. Olumsuz cümle hiç duymadım.  Of dediğini hiç ama hiç duymadım. Kendisine yakışır bir tarz yakalamış ve o tarzla devam ediyor. Gerek bilgiyi, gerekse giyimi ihmal etmeden devam ederek yaşamayı tercih edenlerdendir. akba reklam ajansı 0532 3910934

Sosyal Medyada Paylaşın:

BİRDE BUNLARA BAKIN

Düşüncelerinizi bizimle paylaşırmısınız ?

Sponsorlu Bağlantılar
reklam
  • ÇOK OKUNAN
  • YENİ
  • YORUM