• DOLAR
  • EURO
  • ALTIN
  • BIST
Siyaset Uzun Soluklu Bir Yolculuk

Siyaset Uzun Soluklu Bir Yolculuk

Siyaset Uzun Soluklu Bir Yolculuk

Siyasetçi dinliyen   Olmalı, Mutfağındaki adamlarda dinlemeli ben biliyorum, diyerek değil ,Yolda bilgi ile beceri ile gelişerek kalpleri kazana  kazana yürümeli

Bir Yazar diyor ki Dinliyen   Toplayandır  , Konuşan Tüketendir.

Gelin dinleyenler ‘den  olun , dilenciden dahil bilgi alabiliriz.

Siyaset içerisinde olan bir lider; işçisi arasında olacak, memuru arasında olacak, gençliği arasında olacak, kadınları görecek, esnafını izleyecek, dışarıdan gelen misafirleri görecek, haber izleyecek, dizi seyredecek, radyoları gece saat 2’de takip edecek, filme gidecek, dergi gazete ve kitap okuyacak, eğitimler alacak. Sabahları sabah namazı kılacak, engelli çocuklarla vakit geçirecek, pazarlara gidip alışveriş yapacak lidere ihtiyacımız var. Uzmanlardan eğitim önerisi alacak, dinleyecek, becerisini geliştirecek, vatandaşa konu anlatacak, dili yakalayacak, mesajları doğru tespit edecek, konulara önem verecek bir lidere ihtiyacımız var. Çevresinde olumluyu da görecek olumsuzu görecek lidere ihtiyacımız var. Hedefi ülke ve vatandaş ise hedefi Türk bayrağını yukarı çıkaracak bir lidere ihtiyacımız var. Yeni doğan liderde selam yüreklerde kalmalı. Gülümsemesi de sıcaklık vermeli.

Tokalaşması da saran el olacak. Kucaklayan, sarmalayan, dinleyen, insanlar arasında olacak lidere ihtiyacımız var. Mesajları al bunu oku diyen liderlere değil. Bu mesajları yaz diyenlere ihtiyacımız var. Okuyacak, halktan beslenecek, dinleyecek, dolaşacak, gözlemleyecek lidere ihtiyacımız var. Bizim lider yanında özel kalem taşıyacak, ağzından çıkan her kelimeyi yazacak kaleme ihtiyacı var. Her toplantısını videoya çekecek kameracıya ihtiyacımız var. Bunları içinden seçerek montajlayacak yönetmene ihtiyacımız var. Bu şekilde Atatürk’ü model alan lidere ihtiyacımız var. Değerlerine sahip çıkacak lidere ihtiyacımız var.

 

İnsanlar dinleyecek cımbız  gibi bilgileri toplayacak çamaşır teline asacak mutfaktaki aşçılara ihtiyaç var. yeri ve günü gelince toplanan  bilgilerin zaman geldiği zaman kullanılacak lidere ihtiyaç var.

Öğrenmeye Açık Olun

Ayson Karabağ

Yazar-Gazeteci

 

Sosyal Medyada Paylaşın:

BİRDE BUNLARA BAKIN

Düşüncelerinizi bizimle paylaşırmısınız ?

Sponsorlu Bağlantılar
reklam
  • ÇOK OKUNAN
  • YENİ
  • YORUM