• DOLAR
  • EURO
  • ALTIN
  • BIST
Türkü Sevenler, Cem Karaca Kültür Merkezindeyiz

Türkü Sevenler, Cem Karaca Kültür Merkezindeyiz

Türkü Sevenler, Cem Karaca Kültür Merkezindeyiz

Türkü sevenler, Mahzuni Şerifi sevenler, Bakırköy’ün sevilen sanatçılarından Bülent Kılıçaslan’ın korusu ile türkü ve konser dinlemek istiyorsanız, düşünmek istiyorsanız, hayallerinizin peşinde koşmak istiyorsanız, sizi türkü dinlemek için Cem Karaca Kültür Merkezine davet ediyoruz.

Komşunuzu alın gelin.

Türkü seven gelsin.

Türkü seven esnaf gelsin.

Türkü seven hanımlar gelsin.

Türkü dinleyen gençler gelsin.

Türkü dinleyen yabancı misafirlerimiz gelsin

Türkünün uluslararası dil olduğunu ve sizleri türkü dinlemeye davet ediyoruz.

Mahzuni Şerif türkülerini dinlemeyi sevenler salı günü saat 20.00’de kimseye randevu vermeyin. O günü, o saati kapatalım ve sizi türkünün diyarına götürelim.ücretsiz

Bülent Kılıçaslan, Türkü Nedir?

Türkü şiirin, müziğe uyarlanmış halidir. Bu müzik türü, tamamen efsaneler hakkında veya önemli olaylar hakkında olabileceği gibi, aşk veya sevgiyi konu alan bir şiir de olabilir. Eski çağlarda balat, müzikten çok bir şiiri anımsatırken, zaman geçtikçe işin içine ritimler veya çalgılar girmiştir. Düşündüren, hayaller kurduran, terapi görevi yapan dinlendiren, eğlendiren, oynadan, deşarj eden, rahatlatandır. İç huzuru verendir, vücudun ritimlerini ortaya koyandır. Türküler kitap gibidir. Türküler tarihin anahtarlarıdır. Türküler geçmiş günümüzü getirendir, düşündürendir, eğlendirendir, mesaj verendir.

Gazeteci Ayson Karabağ Size Göre Türkü Nedir?

Halkın iç âlemini yaşatan, beşikten mezara kadar bütün yaşayışını içine alan  mahsuller türkülerdir. Türküler değişmez, türkülerin bir ölçü ve şekli yoktur. Türküler okuldur, ders gibidir, uyarandır, öğretendir, umuttur, duygudur, aşktır, sevgidir, terapidir, kültür zenginliğidir. En etkili eğitim yoludur, dinlendirendir ve sihiri yüksektir.

Bülent Kılıçaslan Türkü Diyenler Korosu

Yarım asırlık koro, halk ozanlarını yaşatıyor. 1997 yılında Bülent Kılıçaslan tarafından kurulan Türkü Diyenler Korosu yaptığı konserlerde mutlaka ozanları anıyor. 25 yıllık koro bu güne kadar yüzlerce konser ve etkinlik gerçekleştirdi. 17 Mayıs 2002 yılında hakka yürüyen, halkın değişiyle bu çağın Pir Sultan’ı olarak adlandırılan Aşık Mahzuni Şerif anılacak. Konser Bülent Kılıçaslan şefliğinde Türkü Diyenler Korusunun seslendireceği aşık Mahzuni Şerif türküleri ile 17 Mayıs Salı saat 20.00’de Bakırköy Cem Karaca Kültür merkezinde gerçekleştirilecektir.

Adres: Bakırköy Cem Karaca Kültür Merkezi

Yenimahalle, Yanık Ses Sk. No:6, 34142 Bakırköy/İstanbul

Ücretsizdir.t

Sosyal Medyada Paylaşın:

BİRDE BUNLARA BAKIN

Düşüncelerinizi bizimle paylaşırmısınız ?

Sponsorlu Bağlantılar
reklam
  • ÇOK OKUNAN
  • YENİ
  • YORUM