• DOLAR
  • EURO
  • ALTIN
  • BIST
Unutmayın Bu Dünyadan Geçiyoruz

Unutmayın Bu Dünyadan Geçiyoruz

Unutmayın Bu Dünyadan Geçiyoruz

Azerbaycan’da doğan ve dünyaya gelen dedemiz, sonra Türkiye’den gelen babamız Fransa’ya göç eden ailemiz, kardeşlerimizin yarısı Kars’ta yarısı Fransa’ya yerleşerek 50 yıl geçirdi.
Geçmiş günleri şimdi daha yavaş yavaş anlıyoruz. Babam Azerbaycan müzikleri dinlediği zaman müziği anlayamadık. Geçmiş günleri anlayamadık. Gelen misafirleri güzel ağırlayan, yediren, içiren ve cebine para koyduğunda anlayamadık.
Can dediği zaman anlayamadık.
Düşüncesini algılayamadık.
Bu dünyadan geçtiğimizi anlayamadık.
Bu dünyadan, yavaş yavaş, il il, ilçe ilçe, ülke ülke geçtiğimizi anlayamadık. Bu dünyadan geçtiğimizi göremedik.
En iyisi insan olmayı düşünmek, bu dünyadan geçerken, kalplerde kalmayı düşünerek, insanları kırmadan yaşamayı düşünmek daha güzel olur. Onun için unutmayın, nereden geldiğimizi ve nereye gittiğimizi yaşıyoruz. Biraz iyi bakın ne diyoruz mesela hem şehrim nerelisin.. Dünya insanları Türkiye’de bu yolculukta yolda. Dünya insanlarını görüyoruz, yaşıyoruz, bunu biz mi düşündük yoksa bu dünyayı kuran, bu dünyanın sahibi bizi bu şekilde mi yaşatıyor? Onun için biz bu dünyadan geçiyoruz. İyi yolculuk yapalım, iyi insan olalım, nereden nereye geldiğimizi unutmayalım. Sebepler olabilir, sebep olmadan yola çıkamazsınız, yer değiştiremezsiniz. Her şeyin sahibi bizi Yaratan. Bizim sahibimiz böyle buyurmuş. Biz de bu dünyadan geçiyoruz. Dün neredeydik, şimdi neredeyiz. Düşünün ve yaşayın. Ama şükür edin yolculukta insan kırmaya değmez.
Ayson Karabağ
Yazar-Gazeteci

Sosyal Medyada Paylaşın:

BİRDE BUNLARA BAKIN

Düşüncelerinizi bizimle paylaşırmısınız ?

Sponsorlu Bağlantılar
reklam
  • ÇOK OKUNAN
  • YENİ
  • YORUM