• DOLAR
  • EURO
  • ALTIN
  • BIST
Yataklı Hastalarımıza İletişim Cihazı Çıktı

Yataklı Hastalarımıza İletişim Cihazı Çıktı

Yataklı Hastalarımıza İletişim Cihazı Çıktı
Apollon Gözlük Ceo’su Taner Karakoç’tan Hastalara Faydalı Ürünler Kazandırmaya Devam Ediyoruz
Teknolojinin trendlerini belirleyen kurumun yöneticileri bir araya gelerek, teknolojiyi kullanarak, insanlara faydalı ürünleri, ülkemize kazandıran ekibin içinde olmaktan mutluyum. Çaresiz insanlarla iletişim kuramama bile çok zor. Bu konuda hastalar ile iletişim kurabilecek, hastanın kendi fikirlerini aktarabileceği, iletişim kurabileceği, kimseye bağlı kalmadan, göz kırpma ile, baş hareketi ile, akıllı telefon kullanarak, tv izleyerek, video izleyerek kendi ihtiyacını görebilecek hale getiren cihazları ülkemize kazandırmaya devam edeceğiz.
Taner Karakoç Biyografisi17.02.1981 Diyarbakır-Bismil doğumluyum. Evliyim. Ortaokul terkim. Hayat okulundan mezun eğitim merdivenlerini yaşayamadım.
Ürünlerinizi Tanıyabilir miyiz?
Yataklı hastalarımız için göz kırpma ile telefon kullanmak, video izleme ile kapı açma gibi, işlerini yapacak ve yaşayacak hale getiren yaşamı kolaylaştırıcı ürünlerimiz çıktı. Daha çok geliştireceğiz. İkinci ürünümüz yatak hastalarımızı rahatlatacak, yara yapmayan, masaj yapan, soğutan, ısıtan bir sistemle yapıyoruz. Yara yapmadan, rahat huzurlu, masaj yapan bir yatak imalat ettik. çalışmalar yapılıyor. Hasta yakınlarından pratik bilgiler alarak ve daha çok geliştirerek teknoloji ile birleştirmeye çalışıyoruz. Genç mühendislerimizin Ar-Ge çalışmaları var. Onlarda hazır olunca basın toplantısıyla kamuoyuna duyuracağız. Yerli ve milli markaları kazandırmak için çalışmaya devam ediyoruz.
Teknoloji Sektörüne Nasıl Girdiniz?
Benim otizmli kızım var. Gözde Gülbaşı bu teklifi getirdi. Yatağın insanlar için yararlı olacağına inandığım için, bende yanınızda olmak isterim dedim. Gözde Gülbaşı; girişken, üreten, mücadeleci biri. Yanında olmaktan gurur duydum. Beni de işin içine çektiler. Bu çekim gücü zannederim Gözde Hanım’ın mıknatısı oldu. Tevfik Bey de cana yakın, mücadeleci bir kardeşim. Bu iş içinde dört olarak kenetlendik. Bir halı örgüsü gibi sarıldık, sarmaladık. Ülkemize katma değer kazandırmak ve yeni ürünler kazandırmanın gayreti içindeyiz. Mücadeleci, vizyonları geniş, fikirleri değerlendiren, insana insan değeri veren, bu ekibin içinde olmak benim için gurur verici. Ben şanslıyım, böylesi iş arkadaşlarıyla bu yola baş koyduğum için mutluyum.
Apollon Gözlük İle; Hareket Edemeyen Yataklı Hastalarımız İçin, Ürünü Bir de Sizin Ağzınızdan Dinleyelim
Apollon gözlük ile hareket edemeyen ve hiç konuşamayan bireylerin yalnızca göz kırparak ve akıllı telefonlarını kullanabilmelerini sağlamaktadır. Diğer insanlar ile daha rahat iletişim kurmaları artık daha da mümkün. Hiç konuşamayan yataklı hastalar, sadece göz hareketi ile telefon
kullanacaklar, televizyon açacaklar ve video izleyebilecekler, müzik dinleyebilecekler. İleride kapı açabilecekler. Birinin zile basmasını bilecek şekilde teknolojiyi kullanarak, birine bağlı olmadan kendi işini kendisinin yapmasını sağlayacak, yükünü alacak bir teknolojik imkanı mühendislerimizin başarısıyla taçlandırdık.
Şimdi Türkiye’de yatağa bağlı çok hastalarımız var, görünmüyor, bilinmiyor. Yaşlılarımız da var, gençlerimiz de var. Bu insanlara umut olmak için, ışık olmak, el vermek, omuz vermek için devam ediyoruz.
Bir de Yatak Var, Bu Yatağı da Bize Anlatır mısınız?
Hastanelerde, evlerde; yatağa bağlı hastalarımız yatarak, vücudu yara bere içinde oluyor. Bizim mühendislerimiz bu konuda çok iyi çalıştılar. Bizim yataklarımız; masaj yapan, soğutan, ısıtan, yara yapmayan özellikleri taşıyor. Kumaşından kullanımına kadar çok hastalara faydalı, rahat edebilecek ve yaralarından kurtabilecek bir yatak olduğu düşüncesiydeyim.

Toprak Mekatronik Firması Olarak Hedefleriniz Nelerdir?

Varılacak yer yok, bitmeyen yolculuklar var. Hayatı anlamıyla, kaliteli yaşamak ve yeni nesille model olmak, farklı insanların burada buluşturmak anılarını ve hikayelerini yazmak, yazdırmak ve fotoğraflamak istiyorum. Girişimci insanlara şahit olmak isterim. 120 ülkeye ürün satmak isterim. Farklı farklı insanları dinlemek isterim. Her insanın doğrularını görmek isterim. Onun için insanlar hayallerini kuracak ve çalışacak. Huzur ve mutluluk arayanların yanında olmak benim hedeflerim içinde olduğumu göstereceğim. En güzel hizmet insan kazanmaktır. Çevremizde her türlü insanın kalbini kazanarak bu yolda yürümek en büyük isteğim. Şimdi ülkemize 130 ülkeden gelenler var. Teknolojiye güvenen ülkeler var.  Tekstilimize, mobilyamıza, ayakkabımıza güven duyan ülkeler var. Bizde bu iki ürünümüzü Türkiye ve dünya pazarına bayilikler vererek kolları sıvadık. Bu yolda büyük işlere imza atmak için çok çalışacağız.

Teknolojik Ürünleri Kazandırmak İçin Başka Planlarınız Var mı?

Hergün daha iyisini yakalamak için mücadeleye devam ediyoruz. Kapıdan kapıya, servis garantisi ile Türkiye’de garanti anlayışını değiştiren Toprak Şirketimiz; yüksek kaliteli hastaların yükünü alarak, hizmetten faydalanacak en uygun fiyatlarla tüketicilerin beğenisini kazanmak ve küçük ev aletleri ile çözümler getiren şirketimiz Toprak hayatı kolaylaştırmaya devam edecek.

Meraklı Teknoloji Tutkunuzla Teknolojinin Tasarımcısı Olduğunuz Söyleniyor

Niyet amele göredir. Niyetimiz temizdir. Bizde bir söz vardır. Su akar yolunu bulur diye. Bizde bu yolda becerikli, iş üreten kadrolarla bir araya geldik ve yolumuza devam ediyoruz. Bizden bayilik isteyen dostlarımız bize cesaret verdiler, el verdiler, omuz verdiler. Bize verdikleri cesaret ile özgüvenimiz gelişti. 130 ülkeye ulaşılacak yollarımızı öğrendik.
Kendi Markanızı Geliştirmeye Nasıl Karar Verdiniz?
Genç çalışanlarımızın enerjisi ve bizlere verdikleri destekle ülkemizin içinde ve dünyada marka olmak yolunda ilerliyoruz. Sanırım iş hayatında bazı deneyimler edildikten sonra kendimiz için de bir şeyler yapma hissine kapılıyorsunuz.
Genç Girişimcilere Önerileriniz Nelerdir?
Benim de daha çok başımda olduğum bir yol bu aslında. Uzun ve sabır gerektiren bir süreç olduğunu görebiliyorum. Özgüven kaybetmeden kadro kurmak, pazarlamasını ve tanıtımını bilen kadro ile çalışırsanız cesaretiniz artar. 130 ülke için hayalinizi kurmaya başlarsınız. İnancınızı, hayalinizi kaybetmeyin.

Yükselen Markaların Projenize Girmenize Etkisi Nedir?
İş yolunda zenginliğin en iyisinin akıl olduğunu biliyoruz. Bildiğin zaman yolunda ilerlemeyi düşünmek sizi başarıya mutlaka çekecektir.
Teknoloji İle İlk Tanışmanız Nasıl Oldu?
Babam küçük yaşta bana uzaktan kumandalı araba almıştı. O zamanlarda kendi kendime, hareket edebilen Kara Şimşek dizisini izledikçe hayallerimi zorlarken empati yaptım. Teknolojik teklifler gelince kendimi içinde buldum, güven benim için sermayedir.
Yataklık Hastalarına ve Boyun Altı Felç Geçirenlere, Kas Hastalıklarına
Teknoloji Desteği İle Hastanın Fikirlerini İletme Müjdesi
Yataklı Hastalarımız için İletişim Cihazı Çıktı
Apollon Gözlük Nedir?
Hasta ile iletişim kurmalarına yönelik geliştirilmiş cihaz.
Apollon Gözlük Nasıl Kullanılıyor  
Göz kırparak veya baş hareketiyle akıllı telefon kullanarak kendi fikirlerini belirtme müzik dinleme ve tv izleme imkanı veren cihaz.
Apollon Gözlük Özelliği Nedir?
Hasta kimseye bağlı kalmadan kendi fikirlerini belirtme veya akıllı telefon kullanarak tv ve video izleyerek hayata tutunuyor.
Apollon Gözlük baş hareketi ile telefon ve tablet kullanmayı sağlıyor.
Bu cihazda doğal ve bilinçli göz kırpmayı algılama özelliği vardır. Kullanıcı rahatlıkla doğal göz kırpmasını gerçekleştirebilir. Bu durum kullanıcıya bildirilmelidir.
Apollon Gözlük Hakkında
1-Cihaz uygun kablo ile akıllı telefona bağlanıp kalibrasyon işlemi tamamlandıktan sonra; ilk bilinçli göz kırpma komutunda ekranın sol alt köşesinde bir imleç belirir ve bu imleç yukarı doğru hareket etmeye başlar.
2-İkinci bilinçli göz kırpma komutunda imleç sağa doğru hareket etmeye başlar.Bu şekilde kullanıcı tüm ekranı kontrol edebilmektedir.
3- Üçüncü ve son bilinçli göz kırpmanın iki farklı özelliği vardır. İlk özellik tıklama işlemini gerçekleştirmektir. İkinci özellik ise ekrandaki sayfayı aşağı kaydırma komutudur. Bu iki özelliğin hangisinin aktif olacağı üçüncü göz kırpma işleminin süresine bağlıdır. Eğer kısa
bir göz kırpma ise tıklama komutu ; uzun bir göz kırpma ise de aşağı kaydırma özelliği aktifleşir.
4- Üçüncü göz kırpma komutundan sonra imleç kaybolur ve kullanıcı komut vermesini bekler.
5- Sonraki bilinçli göz kırpma komutunda imleç tekrar sol alt köşede belirip yukarıdaki adımları tekrar eder
Yeni Teknoloji Apollon Gözlük:
Apollon Gözlük; hiç hareket edemeyen ve hiç
konuşamayan bireylerin yalnızca göz kırparak
akıllı telefonlarını kullanabilmelerini sağlar.
Diğer insanlar ile daha rahat iletişim kurup
telefonların sunduğu tüm özellikleri
kullanabilmeleri artık mümkün. Dijital dünyaya
erişim, kendi fikirlerini belirtme, not tutma
müzik dinleme, TV kontrolü ve daha fazla
Yeni Teknoloji Apollon 3D Head Mouse:
Apollon Head Mouse; boyun altı felci
geçirmiş veya el, kol uzuvlarını kaybetmiş
insanlara yönelik geliştirilmiş bir cihazdır. Bu
cihaz yalnızca baş hareketleri ile Android
telefon ve tabletleri kullanmayı sağlar.
Yeni Teknoloji Apollon Dokunmatik Mouse:
Apollon Dokunmatik Mouse ; özellikle kas
hastalıklarından dolayı telefon kullanamayan
bireylere yönelik tasarlanmıştır.

Apollon Dokunmatik Mouse tek bir parmak
dokunuşu ile akıllı telefonların kullanımını
sağlar.
Kullanıcının yapması gereken tek şey hiçbir
kuvvet gerektirmeden kullanım başlığı altında
belirtilen sırada cihazın dokunmatik yüzeyine
dokunmaktır.Telefon: +90 539 246 87 02E-Mail: info@toprakmekatronik.comwww.toprakmekatronik.com

Sosyal Medyada Paylaşın:

BİRDE BUNLARA BAKIN

Düşüncelerinizi bizimle paylaşırmısınız ?

Sponsorlu Bağlantılar
reklam
  • ÇOK OKUNAN
  • YENİ
  • YORUM