• DOLAR
  • EURO
  • ALTIN
  • BIST
Yöneticilere ve Patronlara Uyarı

Yöneticilere ve Patronlara Uyarı

Yöneticilere ve Patronlara Uyarı

Bazı zaman işinde uzman gibi kişiler gördüğünüzde çok değer veriyorsunuz, fikrine çok saygı gösteriyorsunuz. Bu insanlar işinde çok başarılı olsaydılar, kendilerine iş kurup çalışırlardı.
Bir usta diyor ki, çok akıllı olsa senin yanında ne işi var.
Sevgili yöneticiler;
Aklınızı ve hislerinizi işin gelişmesi için, müşterinizi artırmak için kullanın.
Kişilerin egolu fikrinde kalmayın. Dost kazanmak kolay değil, her türlü insanı kazanmak için yolunuzda mücadele edin. Yolun başında olduğunuzu unutmayın. 1 ay rezervler dolu olursa, bu randevuları ikinci ay, üçüncü ay için doldurun, yolunuzdan çıkmayın, yolunuza devam edin.
Siz işinizde dik durarak, siz işinizin başında durarak, siz çevrenize yaptığınız işi anlatarak, iyi duymalarını, iyi yaymalarını sağlayın. İşi biliyorum diyen geçmişteki dedikoduları bugün gündeme getiren bu kişilerin aklı geçmişte kalmış, işi düzgün yapan kişiler, fotoğrafları, sosyal medyada iyi niyet ile paylaşan kişilere teşekkür etmek varken bunları kaldır, yoksa şikayet ederim diyen sivri dilleri, gönülleri, bu kirli işlerden çekin. Marka olamıyorlar çünkü egoları kendilerine güvenleri olmayan bu kişileri hapsediyor. Bu dil işini bilen, görevini severek yapan, mesleğini yayan bir fotoğrafla bir müşteri kazanıyorsa, yardım eden, destek veren bu kişilerin yolu açılır, bereketli olurlar.
Gazeteci hislerim, tecrübelerim bize şunu öğretti. Yeni yüz, işin liderini ön plana çıkararak, çalışanların işlerini kendi dile ile anlatan, gösteren kişiler işin içinde olurlarsa ozaman hem firması hem de yeni fikirleri yayacak, güven verecek işler ortaya çıkar. Ben olmazsam diyerek havaya girenleri çok gördük. Restoranları çok gördük, şirketin pazarlamasını çok gördük, firmayı, şirketi satan kişileri çok gördük. Onun için siz düşünün, başarıyı düşünün. Size rehber olan, yol gösteren kişilerle tanışın. Sizi çok farklı yerlere götürecek kişileri yanınızda tutmasını bilin, elinizle korumasını bilin.
Ayson Karabağ
Yazar-Gazeteci

Sosyal Medyada Paylaşın:

BİRDE BUNLARA BAKIN

Düşüncelerinizi bizimle paylaşırmısınız ?

Sponsorlu Bağlantılar
reklam
  • ÇOK OKUNAN
  • YENİ
  • YORUM