• DOLAR
  • EURO
  • ALTIN
  • BIST
Zabıta Nedir? Zabıtalar Esnafla Belediye Arasındaki Elçidir.

Zabıta Nedir? Zabıtalar Esnafla Belediye Arasındaki Elçidir.

Zabıta Nedir? Zabıtalar Esnafla Belediye Arasındaki Elçidir.
Bir şehrin güvenliğini sağlamakla görevli olan idare birimidir. Belediyenin eli, gözü, kulağı olan birimdir. İlçesinde esnafla belediye arasındaki elçidir. Hataları uyaran, uymayanlara ceza yazan, ikaz eden, ilçenin, sokağın, caddenin her şeyini denetleyen, sıkı takip eden memurlarıdır.
Zabıta Memurlarına Tavsiye
Bu elbiseyi çevrenizde gururla giyin, gururla taşıyın. İlçenizin en güvenilir zabıtası olun. Gençlerimize bu mesleği özendirin, sevdirin. Doğrudan ayrılmayın. Belediyeye yakışır işler yapacağınıza inancım tamdır. Bir mesleği sevmek, bu mesleği severek yapmak, o mesleği iyi temsil etmek çok önemli. Şehir kültürüne yakışır, kurallarını öğreten, ikaz eden kişiler olacağınıza inanıyorum.
Kanunları uygulayın. Disiplinli olun, gerekirse bir çay içmeyin ki, o çay size zarar vermesin. Dedikoduya yol açmasın, menfaat köprülerini yok edin. Bu zamana kadar kirletilmiş dedikoduları siz silerek kalplere nakış ederek yapacağınıza inanıyorum. Her politikacının geldiği zamanlar toleranslar verilebilir, ama siz şehir kültürünü yaşattığınız için prensiplerinizden vazgeçmeyin. Sizin politikanız, sizin şehrinizdir.
Esnaf dükkanın önünün istediği gibi kapatamaz, keyif yapamaz. Esnaf bir broşür dağıtacaksa, belediyeye gelip harç yatırmalı, afiş asacaksa belediyede gelir vergisi ödemeli. Bunlar için siz yönlendireceksiniz. Kurallara uyulmalı, şehir kültürüne sahip çıkın. O giydiğiniz elbisenin hakkını verin. Ama kalp kırmayın, kuralları uygulayın.
Vatandaş yolda size söylüyor, sizin yakanızı tutuyor. çünkü sokakta siz olduğunuz için içlerini  size boşaltiyorlar. siz vatandaşa kulak verin
Ayson Karabağ
Yazar-Gazeteci

Sosyal Medyada Paylaşın:

BİRDE BUNLARA BAKIN

Düşüncelerinizi bizimle paylaşırmısınız ?

Sponsorlu Bağlantılar
reklam
  • ÇOK OKUNAN
  • YENİ
  • YORUM