• DOLAR
  • EURO
  • ALTIN
  • BIST
Bakırköy Belediye Başkanı İşadamı  Olsaydı

Bakırköy Belediye Başkanı İşadamı  Olsaydı

Bakırköy Belediye Başkanı İşadamı  Olsaydı
İlk başta önceki belediye başkanları, sekreterin adamlarını çıkarırdı. Yeni ekibini kursaydı, alışkanlıkları gereği telefonlara bakmadılar, notlarımı iletmediler, haber etmediler. Önceki hastalık neyse siz de o hastalığın içine düştünüz? Ne gözlerini, ne kulaklarını, ne de becerilerini göremedik. Siz belediye binasında aranan kan olamadınız, önceki durum neyse o şekilde devam ettiniz.
1- Belediyenin gelirini artırmak önceliğiniz olmalıydı.
2- Parkları çiçek gibi yapmasını bilseydiniz.
3- Bakırköy’de, Yeşilköy’de, Florya’da, Ataköy’de yerleriniz var. Reklam koysaydınız, esnafların indirimlerini, duyurularını, reklamlarını haftalık açardınız. Hem belediyeye para geliriniz olurdu, hem de el ilanı dağıtmazlar.. Hem de ilçemizin görünümü açısından süper olurdu.
4- Geri dönüşüm kağıttır, elbisedir, ilaçtır, kitaptır. Bunları daha iyi toplayarak, firmalara vererek, sistemsel olarak iyi çalışabilirdiniz. Böylece belediyeye iyi gelir olurdu.5- Belediye parklarının içinde çiçek üreterek, çiçek satışı yapabilirdiniz.
6- Parklarımızı kiraya vermişsiniz ama, çevresinin bakımını bilmiyorlar, hizmet etmesini bilmiyorlar ve hepsi yerlerinde duruyorlar.  Emeklilere çayı 8 TL’ye satıyorlar. Zarar mı edecekler? 1 TL’ye satmasını sağlayabilirdiniz.
7- Sokaklarımızı kültür şehri yapabilirdiniz.8- Esnaflarla güzel iletişim kurabilirdiniz.9- Derneklerle iletişim daha iyi olabilirdi, size yakın olanlarla çalışıyorsunuz ama her derneğe eşit mesafede olmanız gerekmez mi?10 Haftalık, halkı dinleyen olabilirdiniz, ama konuşmalar masada kaldı sadece.11- Kadınlarımıza iletişim dersi verdirebilirdiniz, aile kavramını güçlendirebilirdiniz.12- Bakırköy’de işsiz gençlerimizi eğiterek, iş dünyasına hazırlayıp iş bulabilirdiniz.13- Bakırköy’ü yabancı ülkelere taşıyabilirdiniz.14- Kültür şehri dediniz ama bir gün kültür şehrine yakışır etkinlik yapmadınız.
15 -Bir parkımızı masal park yapabilirdiniz .Çocuklu alileri park  getirterek çevreye faydalı olabılırdınızı.
Sizin yeni belediye başkan olduğunuz ilk dönemlerinde Yeraltı çarşısına Bauhaus müdürü geldi, dolaştı, bacalara reklam koyalım hem meydan güzelleşir, hem belediyeye gelir olur demişti. Teklif getirdik sizin reklam müdürü hanım kabul etmedi. Bu teklifi tüccar belediye başkanı olsaydı kabul ederdi. Yeraltı çarşısına İran azerilerinden mimar getirdik. Kapılara giriş için çizimler yaptı, başkana teslim etti siz de haber oldu. Mimar ben sponsor bulayım, yürüyen merdivenleri yaptırayım, kapı girişlerine sponsor reklam koyarız, birde plaketle onur ederiz teklifi yapıldı ona da hayır dediniz. Sayın başkan spor için teklif yapıldı. Gençleri alalım, eğitelim, siz bu tekliflerin hiçbirine olumlu yaklaşmadınız.
Siz hizmet yarışında olmadınız. Sizde hizmet yok, eğitim yok. Ama her toplantınızda Atatürk’ün arkasına sığınarak, bize Atatürk’ü anlattınız.  verin.  makama saygıda kusur etmedik. Ama siz de belediyeci olarak 8 yıldır bizi uyuttunuz. Hiç hizmet yapmadınız sizi tebrik ediyorum, bizi uyuttuğunuz için.
Ayson Karabağ
Yazar-Gazeteci

Sosyal Medyada Paylaşın:

BİRDE BUNLARA BAKIN

Düşüncelerinizi bizimle paylaşırmısınız ?

Sponsorlu Bağlantılar
reklam
  • ÇOK OKUNAN
  • YENİ
  • YORUM