• DOLAR
  • EURO
  • ALTIN
  • BIST
Asker Arkadaşları İle 46 Yıl Sonra Bakırköy’de Buluşma

Asker Arkadaşları İle 46 Yıl Sonra Bakırköy’de Buluşma

Asker Arkadaşları İle 46 Yıl Sonra Bakırköy’de Buluşma
Sevgili Askerler;

Anılarınız benim elimde. 46 yıl sonra kucaklaşmanız bende. Fotoğraflarınız bende, konuşmalarınız bende, 46 yıllık sohbetiniz bende. Bakırköy’de buluşmamız, sizin aklınızda. Ama bu buluşmayı, çocuklarınıza, eşlerinize, torunlarınıza anlatmak için videolar ve fotoğraflar bende. Anılarınızı torunlarınıza, çocuklarınıza göstereceğiniz video ve fotoğraflar bende. Bu sevgi yönünüzü, bu asker ocağındaki sevgi ateşinizi basın aracılığıyla torpilsiz göstermek, Mesut Keskin’in aklına gelmiş. Artık hepinizin aklına gelsin. Önemli bilgileri çevrenize anlatmak için  düğünleri, mevlidleri, açılışları, basın yolu ile anlatmalıyız. Unutmayın, bende sizin yanınızdayım nerede olursanız olun.
Uşak ilimizden gazeteci abimiz Mesut Keskin Bakırköy deyince sen aklımıza geliyorsun. Biz asker arkadaşlarıyla bir organizasyon sağladık  dedi. Bizim buluşmamız, sevgimizi, 46 yıl sonra bizi izleyerek, bizi görerek ve yaşayarak bizim aramızda olur musun dediğinde
başka işlerim vardı onları kenara koydum ve Mesut Keskin kardeşimin yanında olmaktan gurur duyarım dedim.
Askerlikte komutan bir şey istediği zaman “Emredersiniz” vardır, onun için bu duyguyu, bu sevgiyi bende yaşadım ve koşa koşa gittim.
Çevre İskender’in sahibi Salih Bey’i aradım konuştum. Abi emrin olur dedi, tamam dostum
Mesut Bey  hemen size yer ayarliyalim .
Çay ve çorba ikram ettirelim dediğimde arkadaşlar yer ayarlamış olabilir.
Tamam dostum dedim.
Çünkü ortam önemli, çay sohbet önemli, sonra yemek isteyenin canı ne çekerse yesin dedim, pide, kebap, tombik döner seçeneklerimiz vardı.
Nasip olmadı ama bir araya gelince bilginiz olsun. Her yerde yemek yenilmiyor, gıda konusunda çok dikkat ettiğim için arkadaşlarımın da öyle olması düşüncesi içindeyim. 1 çay 15, bir su 15 TL. Hayat şartları ağır. Dostlarım hem bu imkanlardan faydalansın, park parasını bile düşünmeden gelsinler istedim.
Arkadaş sevgisi çok güzel, askerlik anıları konuştukça konuşası geliyor insanın.
Askerlik ocağı, okul gibi, baban komutan olur, arkadaşların her şeyin olur. Anneni özlersin, babanı özlersin, arkadaşın seni dinleyen, sana değer veren ve sana ilaç gibi gelir.
Birimizin hatasını tüm bölük çekiyor, onun için askerlik birlik ve beraberliği öğretti bizlere. Nöbet sırası gelince, arkadaşının yerine nöbet tutarsın, kıyıp kaldırmazsın, bir tost ekmeğini paylaşırsın, asker ocağında çay, salçalı tost çok lezzetli olurdu.
Bugün asker ocağında bölük komutanı  Tahsin Ataizi’ni karşıladığımızda el öpmelere, sıcak sevgi, sıcak ilgi, kucaklaşmaya doyduk. Sevgi alan da veren de dermandır derler.
Gerçekten o sevgi ilacının sevginin dermanı bugün Albay Tahsin Ataizi komutanımızdı.
Gördüm elini öptüm. O bizim abimiz, herşeyimizdi, Sözlerini o sevgiyi duydukça o aşkla bizde bu asker ocağında, bu vatan topraklarında saygımızı gösterdik. Şimdi aynı yerde askerlik yapacaksın deseler  koşa koşa gideriz.
Mesut Keskin Abi Sizler Ne Dersiniz?
Erdem iyiyi elde etme gücüdür. İyi gücü, iyi görmeyi, iyi anlamayı asker ocağında aldık, birbirimizde iyi görmek için, çalışan, gurur duyan kardeşlerimiz var. İyi yerde görmek, duymak, bizim gururumuz olurlar.
Onun için birbirinden güzel insanlar; Bursa’dan, Kocaali’den, Beykoz’dan, Belçika’dan ,Fatih’ten, , Uşak’tan aramıza katıldılar. Asker arkadaşlarımızı uzun bir yoldan gelerek karşıladık ve sevgiyle hürmetle dinledik. Şimdi en büyük bilgelik, iyiyi ve kötüyü ayırmaktır. Kardeşlerimin gözleri terazi olmuş, akılları, hisleri iyi çalışanların arasındayım. Aynı ortamı paylaştık, kimisi kardeş oldu, birlikte 18 ay geçirdik acısı ve tatlısı ile. Asker ocağından çıkalı 46 yıl oldu.
Komutan Tahsin bey devam etti,
Aynı sıcaklığı, aynı sevgiyi, aynı ilgiyi yaşadım. Sizi doğuran annelerinizin ellerinden öperim, vefat edenlere Allah rahmet eylesin, mekanları cennet olsun. Çok hayırlı evlatlar doğurdukları için nur içinde yatsınlar.
Gazeteci kardeşim Ayson Karabağ ile tanışıyordum.
Ama yanlış referanslar ile girdiğim için iletişim bağım olmamış. Askerim Mesut Keskin’in arkadaş olması, bugün yeni bir sayfa açtım. Bugün Bakırköydenhaberde köşe yazarlığı için teklif aldım. Bugün beni çok heyecanlandırdı. Bugün asker buluşmamıza, tanışmamıza vesile olarak, bizi fotoğraflayan, video çeken, anılarımızı, gazetecinin kaleminden haber olması çok özel bir duygu.
Bu güzel günü bize yaşatan askerlerimize, gazeteci Ayson Karabağ’a canı gönülden teşekkür ederim.
Kimler Vardı?
Komutanımız  Tahsin Ataizi, Haçik Toptaş, Hüseyin Cihan, Nedim Gülsoy, Fergap Vardar, Yusuf Sevil, Ahmet Uyanık, Gençağa Öncenek, Recep Kasapoğlu, Hasan Şişmanoğlu, Mesut Keskin, Naim Amun, Nedim Gülsoy katıldı.
Zeytinlik’te çay içerek güzel güne başlandı, pizza ile taçlandırıldı. Bu kardeşliğinizi koruyun, bugünden sonra daha sık görüşün. 2 ayda bir kahvaltı yapın. Bir gün eşlerinizle gelin, bir gün torunlarınızla gelin. Bu güzel anılarınızı torunlarınıza gösterin.
Shakespeare’in sözü ile kapatalım bu anlamlı günü… “Ne borçlu, ne alacaklı ol, yoksa hem paranı hem de arkadaşını kaybedersin”
Sizler de hayat denizini yüzerek geçtiniz, şimdi kıyıda yaşarken bilgilerinizle, tecrübelerinizle yaşadığınız her anı yeni nesillere aktarın. Bilgileriniz, tecrübeleriniz mezara değil, birilerine ışık olsun. Bilgiyi paylaşan olun, gelecek için adam yetiştirin. Bu toplantıda 10 kişinin torununun olmasını, evlatlarının olmasını isterdim. İyi günlerde buluşmak üzere sağlıkla kalın askerler…
Ayson Karabağ
Yazar-Gazeteci

Sosyal Medyada Paylaşın:

BİRDE BUNLARA BAKIN

Düşüncelerinizi bizimle paylaşırmısınız ?

Sponsorlu Bağlantılar
reklam
  • ÇOK OKUNAN
  • YENİ
  • YORUM