• DOLAR
  • EURO
  • ALTIN
  • BIST
Av.Zeki Uçar İle Gazetecı Ayson Karabağ Röportajı

Av.Zeki Uçar İle Gazetecı Ayson Karabağ Röportajı

Av.Zeki Uçar İle Gazeteci Ayson Karabağ Röportajı

Peygamberler şehri olarak bilinen, birçok medeniyete ev sahipliği yapmış olan Diyarbakır’ın, bereketli ve sevgi dolu topraklarında yetişen isimlerden birisi de Avukat Zeki Uçar’dır. Bizler de kendisini yetiştirmiş olan, şiir gibi ruha sahip ve ülkesi adına elinden geleni yapan bu değerli ve adeta bir ansiklopedi gibi bilgi saçmayı kendisine amaç edinmiş bu insanı Bakırköyden Haber Gazetesi olarak sizlere daha yakından tanıtmak için kendisiyle bir söyleşi gerçekleştirdik.

 

Bize kısaca kendinizden bahseder misiniz?

Av.Zeki Uçar Biyografisi?

1957 yılında Diyarbakırda doğdum. İlk ve orta öğretimimi Diyarbakır’da sürdürdüm ve yüksek öğretim hayatım için Ankara’ya gittim.Eğitim Enstitüsünü ,Sonra Siyasal Bilgiler Fakültesini akabinden Hukuk Fakültesi mezunuyum ve Bakanlık’ta Hukuk Müşavirliği görevinde bulunarak duradan da emekli oldum. 4 çocuk babasıyım.

DUYSİAD’a katılım sebepleriniz nelerdir?

Öncelikle bu derneğin ahlakını ve dürüstlüğünü çok sevdim. Diğer derneklerin aksine buradaki hiç kimse aç gözlü değil ve herkesin amacı “Ben kazandım, komşum da kazansın”. Hiç kimsenin ırkına, mezhebine, diline, dinine göre hareket edilmiyor.

Derneğin amacı içerisinde, hem herkesin kendi mesleğinde kendini geliştirmesi, hem ekonomiye ve kalkınmaya bir nevi destek sağlanması hem de çevreye ve insanlığa faydalı olmak yer alıyor. Ben eğer buradaysam bunun sebebi buradaki herkesin sürekli düşünmekle meşgul olmasıdır. Aynı zamanda burada orta ölçekli iş insanlarının rehberi olunması ve çeşitli DUYSİAD iş merkezlerinin açılışında fayda sağlamak için de çeşitli projeler yürütülüyor. Bu projelerde hem dernek üyelerinin ürünlerinin satılması hem de yabancı iş insanları ile yerli firmalarımızı tanıştırarak dev markalar haline gelmeleri de amaçlanıyor. Tamamen insan odaklı ve ekonominin katkısına çalışmalar yürütülüyor. Ben de hem ülkemize hem de insanlığa fazlasıyla faydası dokunan bu iş insanlarının arasında olmaktan gurur duyuyorum

DUYSİAD’ın iş merkezleri projeleri hakkında ne düşünüyorsunuz?

Birlikten her zaman başarı doğar. Bizler de burada üyelerle birlik olup bir ülkede ticaret merkezi kuracağız. Bu zamanla tek bir ülkeyle de sınırlı kalmayacak. Çünkü amacımız tüm dünyaya yayılmak. Bu iş merkezleri vesilesiyle hem ürünlere olan ilgiyi artıracağız hem de firmaların markalaşmasında ön ayak olacağız. Ve en önemlisi de ülkemize döviz kazandıracağız. Dünyanın her yerinde ülkemizin bayrağını dalgalandırma düşüncesi bile beni çok heyecanlandırıyor.

DUYSİAD etkinliklerinden kısaca bahseder misiniz?

Dernek, özellikle insan ilişkilerine çok fazla önem veriyor. Bu sebeple de tanışmak ve kimin ne ile ilgili çalıştığının öğrenilmesi adına çeşitli etkinlikler düzenliyor. Bu etkinlikler vesilesiyle hem dostluklar gelişiyor hem de ticaret güçleniyor. Aynı zamanda amaçlar arasında yer alan dünyaya açılmak adına da İngilizce eğitimi adına sıklıkla sohbetler düzenleniyor. Bunun için de kahvaltılar, yemekler ve toplantılar gerçekleştiriliyor. Burada amaç herkesin samimiyet içeren bir birlik içerisinde olması.

Sizin için iletişimin tanımı nedir?

Aile içinde, devlet ilişkilerinde, sokakta veya sosyal ilişkilerde yani neredeyse her yerde iletişimin nasıl gerçekleşmesi gerektiğini öğrenmek şarttır. Çatışarak ya da kavga ederek değil, insanlarla konuşarak ya da yazılı bir şekilde iletişim kurarak sorunların üstesinden

gelinebilir. Fakat günümüzde ne yazık ki doğru iletişim, çağ sorunu haline gelmiştir ve konuşma sırasında iletişim kanalları zorlaştırılmaktadır. İletişim sürekli olarak soru sorarak gerçekleştirilemez. İletişim, yeniliklere uyum sağlama sürecinden geçer, güvenden ve dürüstlükten geçer, her daim destek çıkmaktan geçer. Aksi takdirde sürekli olarak eleştiri ve sorularla bir iletişim gerçekleştirebilmek daha doğrusu sağlıklı bir iletişim gerçekleştirmek imkansız olacaktır.

Deneyimli bir avukat olarak genç iş insanlara öğütleriniz nelerdir?

Öncelikle her işe besmele ile başlamaları gerektiğini unutmamalılar çünkü ilk olarak kendilerini yaratanı hatırlamaları gerekmektedir. Bunun yanı sıra güne erken başlamalı, spor yapmalıdırlar. Çünkü sağlam vücut, beraberinde sağlam bir düşünce sistemini getirir. Bu yüzden de tembel olmaktan her zaman kaçınmaları gerekmektedir. Her gün yeni bir kapı çalmasını bilmeli ve başkalarına kendilerini de övmemeleri gerekmektedir. Kalp kırmadan, son derece mütevazi, cömert ve ahlaklı olurlarsa, başarı onların önünde zaten her zaman yer alacaktır. Mücadele etmekten hiçbir zaman kaçmamalı ve her zaman her koşulda sabırlı olmayı da öğrenmelidirler.

Size göre engel kavramı neleri ifade etmektedir?

İki çeşit engel vardır. Bunlardan birisi iç engel diğeri de dış engeldir. Eğer ki iç engele takılırsanız, birçok fırsatı kaçırabilirsiniz. Bu sebeple de iç engelinizi kaldırmaya çabalayın. Eğer bu konuda başarılı olursanız, tüm kapıların size açılmış olduğunu görürsünüz. Ve unutmayın ki dış engelleri de yalnızca iç engelinizi kaldırarak yok edebilirsiniz.

İnsan ilişkilerinde diyalog kurabilmek için ne tür özellikler olması gerekmektedir?

Öncelikle hem kendinize hem de başkalarına güvenmeniz gerekmektedir. Ve bunun yanı sıra gerektiğinde aklınızı gerektiğinde de duygularınızı kullanmanın önemini kavrayın. İnsanlarla doğru iletişim kurabilmek için süslü ve övgü dolu cümlelere ihtiyaç yoktur. Tek gereken şey samimi ve içten davranışlardır. Kıskanç olmazsanız ve başkalarına tepeden bakmazsanız, insanlarla iletişim halindeyken göz göze temas kurabilirseniz, iletişiminiz son derece başarılı bir hal alacaktır.

Başarı için unutulmaması gerekenler nelerdir?

Eğer bir şirkete sahip iseniz, hukukçunuz, muhasebeciniz, asistan sekreteriniz, basın danışmanınız ve pazarlama müdürünüz ekibinizin en önemli parçaları olacaktır. Bu sebeple bu kişileri yanınıza almadan hiçbir yola çıkmamaya özen göstermeniz sizin faydanızadır. Özellikle de yurtdışında bir iş yapmak istiyorsanız sözlü değil, yazılı ve belgeli işler yapmaya mutlaka özen göstermeniz gerekecektir.Teşekkür ederim bizi Ankara’da bizi bir araya getiren idem Teknolojı Kurucusu Nejmettin Ünal ve Gazetecı Kardeşim Ayson Karabağ ve Başkanım Ahmet Kızılöz cok cok Teşekkür ederim.

Ankara Duysiad Ofisi
Uçan Hukuk
0532 2137524
Mithatpaşa cad. Kıvanç apt Kat 2 No 54/25
Kızılay-Ankara
0312 2312904
avzekiucar@gmail.com,

Sosyal Medyada Paylaşın:

BİRDE BUNLARA BAKIN

Düşüncelerinizi bizimle paylaşırmısınız ?

Sponsorlu Bağlantılar
reklam
  • ÇOK OKUNAN
  • YENİ
  • YORUM