• DOLAR
  • EURO
  • ALTIN
  • BIST
Bakırköy Gönüllü Çevreciler Derneği Çevresini Görebiliyor mu?

Bakırköy Gönüllü Çevreciler Derneği Çevresini Görebiliyor mu?

BAKIRKÖY GÖNÜLLÜ ÇEVRECİLER DERNEĞİ ÇEVRESİNİ GÖREBİLİYOR MU?

Bakırköy Kartaltepe Mahallesindeki sakinlere soruyorum: Gönüllü çevresi derneği nasıl bilirsiniz? Buraya geliyorlar, eğleniyorlar, oynuyor ve gidiyor belli kişiler ve hanımlar. Çevresi dernek olsaydı Nurettin Sokaktaki reklam panosunun kırık olduğunu görebilirdi. Çöp yerinin uygun olmadığını görebilirdi. Hayrettin Sokaktaki gündüz Yurt İçi Kargo araçlarının gidip gelirken sıkıntı yaşayan annelerin sesini duyardılar. Çevreci olsaydı, kadınlar eğitim için gönderdiği çocuklarının trafikteki sıkıntısını bildiği için her gün aynı sıkıntıyı çektiğini görebilirlerdi. Çevreci olsaydı, hotele gelen misafirlerin gidip geldiği sıkıntıyı görebilirdi. Çevreci olsaydı, çevresindeki bu sıkıntıları samimi olduğu Başkan’a yaptırabilirdi. Çevreci olsaydı, çevresindeki komşuları tek tek arayarak ve tanışarak çevreci olarak katılabilirdi. Çevreci olsaydı, yıkıldı yıkılacak olan ağacı görebilirdi. Çevreci olsaydı, ağaç yüzünden kaç kez trafik kazası olduğunu bilirdi. Çevreci olsaydı, mahallenin sıkıntılarını giderirdiler.

Gönüllü Çevreci Derneği olarak kalbimizi nakşederlerdi. Bence, gönüllüleri bir araya getiren dernek deselerdi daha iyi olurdu. Çevre dediğinizde, çevresiyle ilgisi olmayan nasıl çevreci olur? Gönüllü dediğinizde Bakırköy’de model olacak gönüllülerin ellerini öperdik ama Sayın Başkanın da seçtiği derneklerin sadece tabela derneği olduğunu, halk ve çevresiyle ilişkisi olmadığını bunun yanı sıra mahalledeki komşularıyla ilişkilerinin zayıf olduğunu görüyor ve biliyoruz. Dernek, Sayın Başkan’a çok ama çok benziyor çünkü kendisi de esnafla, halkıyla ve işçileriyle ilişkisi yok. Birbirlerine benziyorlar, kan kanı çeker.

Çünkü o sokakta hotelin sahibi var, yanındaki binanın sahibi var. Sokağın kuruluş aşamasında bulunan; tecrübeli ve duyarlı, mahallesini düşünen, her gün sabah sokağı temizleyen, su sıkan, sahip çıkan, duyarlı esnafları var. Bakırköy’ü bu kişi ziyaret edebilseydi, o kişinin kalbini kazanmak için uğraşsaydı işte başarı tam da burada: Çevresi ve nüfusu olan bir kişi göremiyor ama çevresine duyarlı olmayanlara birlik içinde olunabiliyor. İşte gerçekler bu Sayın Başkan: gelip gittiğiniz, duyarlı bir vatandaş çağırdı biz de dinledik. Bu bilgileri veren kişi ile tanışmak isterseniz aracı olurum.

 

 

Ayson Karabağ

Yazar-Gazeteci

 

Sosyal Medyada Paylaşın:

BİRDE BUNLARA BAKIN

Düşüncelerinizi bizimle paylaşırmısınız ?

Sponsorlu Bağlantılar
reklam
  • ÇOK OKUNAN
  • YENİ
  • YORUM