• DOLAR
  • EURO
  • ALTIN
  • BIST
Bakırköy Hallaç Hüseyin Sokağındaki Esnafa Hatırlatma

Bakırköy Hallaç Hüseyin Sokağındaki Esnafa Hatırlatma

Bakırköy Hallaç Hüseyin Sokağındaki Esnafa Hatırlatma

Sokakta oturmayın ve ürünlerinizi dizmeyin. Yaya yürüyüşünü yayaya bırakın, gelen kişiler bir gün sizin müşteriniz olabilir. Kendi ayaklarınızla kendinize silah sıkmayın diyerek hatırlatıyoruz.
Dükkan tutarak yaya yürüyüşünde ürün sergilemek iyi değil. Siz ürünlerinizle yaya yürüyüşünü engellediğiniz zaman, fark edemiyorsunuz. insanların gözüne ürünlerinizi sokmayın, aklına sokun. İletişim kurmayı deneyin. Çevrenizle diyaloğa girin. Sadece dükkan açmak ve başına bir kız bırakmak değildir dükkan işletmek. Çevrenizde 650 dernek var. Etrafınızda hotellerde kalan misafirlerimiz var. Sağlık için gelenler, konuklarımı var. Bakırköy’e eğitim için gelen öğrencilerimiz var. 130 ülkeden gelen iş adamlarımız var. Yeşilköy’de fuar alanımız var, fuara gelen iş adamlarımız var. Bu insanları kazanmak çok önemli. Komşuluk ilişkileri kurmak gerekir, esnafla iletişim kurmak gerekir. Hotel sahipleri ve restaurant sahiplerimiz, cafe sahiplerimiz, kahve ve çay yerlerimiz var. Emeklilerimiz var. Bu insanların kalbini kazanın. Sizleri şikayet ederler ve zabıta gelir, size ceza yazmak için ikaz eder sonra cezayı yazarlar. En önemli sizin kendi alanınızı korumanızdır. İnsanlar rahat gidip gelsinler. Günaydın diyebilmek, merhaba diyebilmek çok önemli. Duyarlı olmak, başkalarının hakkına saygı duymak, komşuluğu bilmek önemlidir. Özellikle Hallaç Hüseyin Sokağında sürekli motorların gidip geldiği bir yer olması ve kalabalıktan hareket alanının daraltılması hoş durmuyor. Yine çantacıların yolun ortasına mallarını dizmesi, yaya yolunu bencilce kullanılması uyanıklık yerine geçmemeli. İnsanların gidip geldiği alanları işgal etmeyelim diyecek esnaflara ihtiyacımız var.
Sevgili Zabıta Kardeşlerim;
Sizden ricam, esnafı kırmadan ikaz edin, yaya yürüyüşünü engellemesinler. Söz dinlemeyene ne yapacağınızı sizler daha iyi bilirsiniz. Ama Ramazan ayında tatlı dilinizle, esnafların toparlanmasına yardımcı olun. Bizde bir söz vardır. Yiğit kendisine laf söyletmez diye… Esnaflarımıza inanıyorum, kendilerine laf söyletmezler ve acil yollarda ürünlerini sergilemezler. Hakkı olan yerleri kullanırlar. Kampanyalı ürünlerini varsa biz haber  versinler, bizde haber yaparak destek verelim. Çevremize aktaralım. Siz esnaf olarak insan kazanmayı, çevrenizi genişletmeyi düşünün, biz de size yardımcı olalım, ama çok uyanıklık yapmayalım. yaya yolun yaya birakalım
Ayson Karabağ
Yazar-Gazeteci

Sosyal Medyada Paylaşın:

BİRDE BUNLARA BAKIN

Düşüncelerinizi bizimle paylaşırmısınız ?

Sponsorlu Bağlantılar
reklam
  • ÇOK OKUNAN
  • YENİ
  • YORUM