• DOLAR
  • EURO
  • ALTIN
  • BIST
Bakırköy Yakup Sokağin’da  Ağaçlara Bakar misiniz?

Bakırköy Yakup Sokağin’da  Ağaçlara Bakar misiniz?

Bakırköy Yakup Sokağin’da  Ağaçlara Bakar misiniz?
Resmi güzel gösteren çerçevesidir. Ağaçları güzel gösteren de ağacın çerçevesidir. Bu ağacın çerçevesi nerede? Bakırköy şanssız ilçe. Belediyecilik gözlüğü ile baktığımızda eksiği görebiliriz. Belediyecilik hizmeti olduğu için ağaçların çerçevesi görülebilir. Bakımsızlığı fark edersiniz, yol bozukluğunu görürsünüz. Onun için belediye başkan ve başkan yardımcıları hizmet sektöründe bunları bilmesi gerekir. Yolu, sokağı, çevreyi, görmesi gerekir. Yol kenarlarına gereken makyajı yapmasını bilmeli, yönlendiren, yöneten, vizyon sahipleri olmalılar. Hizmet aşkı olan, belediyecilik yapacak, aşk ve hizmet zevki olursa eksikleri görebilirler. Beyoğlu’nun ilk belediye başkanlığını yapmış olan, tecrübesi ile, bilgi birikimi ile ön planda olan Haluk Öztürkatalay’ın kapısını çaldık. Resimleri gösterdik ve fikirlerini aldık.
Nasıl Olmalıydı?
Her ağacın aynı genişlikte etrafını güzel gösterecek bir çerçevesi olmalıydı. İyi toprak koyulmalı, gübre verilerek bakımı yapılmalı. Hem ağaç büyüdükçe yukarıya doğru büyümeli. Oksijen veren bu ağaca gözümüz gibi bakmalıyız. Sokağımızdaki ağaçlar, sokağın kravatlı ağaçlarıdır. Ne yazık ki, bunu görün, duyan kimse yok. Belediyecilik hizmeti yapamadıkları gibi, Bakırköy’de vatandaş da çok sessiz bir şekilde durumu izliyor. Sadece arkadan konuşan bir Bakırköylü vatandaş var. Ama belediye başkanının yüzüne konuşacak kimse yok? Bu resimi iki dönemdir seyrediyoruz
Belediye Başkanı; ilçenin güzelliklerini düşünen, yolu düşünen, ağaçları düşünen, etrafına çiçek ekmeyi planlayan olmalı.. Maalesef bunları göremedik.
Beyoğlu Belediye Başkanlarından Haluk Öztürkatalay; Başkanım Sizin Tecrübelerinizden Faydalanalım
İlçenin ağaçları için düzenli, planlı bir ekip olmalı.
Ağaçları sağdan ve soldan budayacak ekip olmalı.
Sokaklarımızı, caddelerimizi iyi gösteren, ilçeye şirinlik gösteren ağaçlardır. Bunun da bakımı olursa, kaldırım taşlarına kadar döşeme olursa, makyajı yapılırsa ilçemiz daha güzel görünür.
Ama Belediye Başkanının; ilçemizi nasıl güzelleştirebiliriz diyecek bir ekibi yok? Akıllarında, fikirlerinde hizmet anlayışı yok, neyle uğraşıyorlar bilmiyorum ama Yeşilköy’de oturuyorum çok bakımsız bir yer. Park ve bahçeler bakımsız bir yer. İlçemizi düşünen, belediyecilik hizmeti verecek ekip olmalı. Ben görmedim ve duymadım, ağaçlarla, park ve bahçelerle görüşümü almaya keşke Belediye Başkanı Bülent Kerimoğlu gelseydi, çok daha güzel olurdu ve bende çok mutlu olurdum. ilçem için elimden gelen yaparım.
Ayson Karabağ
Yazar-Gazeteci

Sosyal Medyada Paylaşın:

BİRDE BUNLARA BAKIN

Düşüncelerinizi bizimle paylaşırmısınız ?

Sponsorlu Bağlantılar
reklam
  • ÇOK OKUNAN
  • YENİ
  • YORUM