• DOLAR
  • EURO
  • ALTIN
  • BIST
Esenyurt Belediye Başkan Adayı Kurtuluş Bazu  İmaj  Çok Önemlidir?

Esenyurt Belediye Başkan Adayı Kurtuluş Bazu İmaj Çok Önemlidir?

Esenyurt Belediye Başkan Adayı Kurtuluş Bazu İmaj Çok Önemlidir?

       Kişinin başkasının üzerinde yaratmaya çalıştığı ve bıraktığı izlenime “imaj” denir. Başkalarının bizi nasıl gördüğü, zihinlerinde oluşan “biz” im ne olduğunu  bizim imajımızdır.

      Her duyduğunuza inanmayın; “imaj hiçbir şey” sözü doğru değildir. Önemli ve öncelikli olan “iç güzelliğidir. Ancak ilk izlenimin yeni bir ilişkinin başlangıcında ne kadar etkili olduğu da unutulmamalıdır. Nasreddin Hocanın “ye kürküm ye” fıkrasını hatırlayın:

      Hoca bir gün çağırıldığı ziyafete, eski elbiselerle gider. Hiç kimse Hocaya ilgi göstermez, buyur etmez. Bu duruma canı sıkılan Hoca, nedenin kıyafeti olduğunu düşünerek, evine gidip yeni aldığı kürkünü giyer, tekrar ziyafet evine gider.

      Hoca’yı kürküyle görenler, onu kapıda karşılayıp başköşeye oturturlar. Sıra yeme gelince, Hoca kürkünün ucunu sofraya uzatarak, “ye kürküm ye” demeye başlar. Bundan bir şey anlamayanlar, “Hayırdır Hoca ne oluyor?” deyince, Hoca’da “İtibar bana değil, kürke olunca bu yemeklerde yemek elbet onun hakkıdır!” der.

      Bu biraz abartılı bir örnek gibi gelebilir. Şekilcilikle doğru imaj arasında far var kuşkusuz, kimsenin bizi kıyafetimize göre yargılamasını, bize saygı duyacaksa bunu kıyafetimizden kaynaklanmasını arzu etmeyiz. Ancak,  araştırmalara göre ilk izlenim, yani karşınızda ki kişinin sizin hakkınızda oluşturduğu ilk yargı için gerekli süre otuz saniye. O otuz saniyeye, sizin iç güzelliğinizi dile getirecek kaç kelimeyi, kaç mimiği  sığdırabilirsiniz ki? İmaj hiç de önemsiz değil. Hele ki ilk izlenimin, o ilk otuz saniyenin çok önemli olduğu bir siyasi partiye mensupsanız

     Sizin yaşam tarzınız, kıyafet seçiminiz, davranışlarınız, olaylar karşısında ki tutumlarınız, kişisel imajınızdır. Sadece kendiniz olmak yetmeyecektir; siz bir siyasi parti için çalışıyorsanız. imaj çok önemli, giyim çok önemli, ses tonu çok önemli, konuşma sanatı çok çok önemli, insanların üzerinde etki yapacağına inanıyorum.

olumlu bir profesyonel imajınızın olmalı.

Ayson Karabağ

Yazar-Gazeteci

 

Sosyal Medyada Paylaşın:

BİRDE BUNLARA BAKIN

Düşüncelerinizi bizimle paylaşırmısınız ?

Sponsorlu Bağlantılar
reklam
  • ÇOK OKUNAN
  • YENİ
  • YORUM