• DOLAR
  • EURO
  • ALTIN
  • BIST
Bebek Giyim’de Pembeoo Ceosu Ali Çat ile Gazeteci Ayson Karabağ Röportajı

Bebek Giyim’de Pembeoo Ceosu Ali Çat ile Gazeteci Ayson Karabağ Röportajı

Bebek Giyim’de Pembeoo  Ceosu Ali Çat ile Gazeteci Ayson Karabağ Röportajı
 
Savaştan Sıkılmıştım Kendimizi Anavatanımızda Buldum
 
Ali Çat Biyografisi
23.08.1995 Irak doğumluyum. İlk, orta, lise ve akademiyi Irak’ta bitirdim. 8 kardeşli bir ailede yetiştim.
Irak’ta Sizin Yaşam Lüksünüz Önce Neydi?
Benim lüksüm, sevdiklerimle, ailemle güzel anlar geçirmek, daha sonra hayatta en büyük motivasyonlarımdan biri olan müzikle mesaj vermek, uyarmak, eğlendirmek, terapi vermek, neşelendirmek, güldürmek. Ama bizim o gençlik yıllarımız savaş korkusu içinde geçti. Umudum kırıldı, hayallerim kayboldu. Babam gidin Türkiye’ye demeseydi, belki onları terkedip gelmeyecektik. Savaş bizi yerimizden, yurdumuzdan çıkardı.
Ne Olmak İstiyordunuz?
Tam gençlik yıllarımda müzikle uğraşıyordum. Ama Irak’ta savaş vardı. Her gün ne olacak endişesiyle yatıp kalktık. Irak’da gündem Kürtlerdi, ön plana çıktı. Kuveyt’te savaş çıktı derken, Irak’ta her gün savaş endişesiyle olduğumuz için Amerika bomba atacak, Amerika saldıracak haberleri ile rüyalarımızda bomba sesleriyle uyanıyorduk. Hayaller kurmak yerine sağ çıkacak mıyız endişesi içinde olduk.
Türkiye’ye Nasıl Geldiniz?
Babam, siz gidin. Türkiye’de hayatınızı, hayallerinizi kurun. Burada moralleriniz bozulmasın düşüncesi içinde umut kapısı oldu. Bize Türkiye el açtı, ilgilendiler. İçimize güven geldi. Zaten Türkiye bizim çocukluk yıllarımızda ana yurdumuz diye öğretilmişti. Onun için ruhumuzda Türkiye vardı. Bu aşkla kendimizi savaş endişesi içinde olan Irak’ı bırakarak Türkiye’ye geldim. Türkiye’den Norveç’e gittim, oradan Finlandiya’ya geçtim.
Ne İş Yapıyorsunuz Finlandiya’da
Giyim üzerinde çalıştık, tecrübe edindik, bilgi edindik. Ticaret yapmak arzusu içinde hayallerimizi kurduk. Bizde ticarette varız diye yola çıktık.
Nasıl Bir Hayalleriniz Var?
Finlandiya’da Türk mallarına güven var. Türk mallarını seviyorlar, bu da bizi çok mutlu etti. Türk ürünlerine güvenen, inanan, Finlandalıyı, Norveçliyi, Amerikalıyı gördükçe çok mutlu olduk. Biz de çocuk giyimi üzerinde çalışmalarımızı yaptık, yola çıktı ve giyimi uluslararası alanda temsil etmek için Türkiye’ye geldik.
Markanız Nedir?
Pembeoo Çocuk giyimi. Kendi modellerimiz var, burada hazırlıyoruz. Bizim arzumuz, % 100 pamuklu, kaliteli, organik dikim ve kullanışlı giysilerle hizmet veriyoruz. Annelerin güvenini kazanmak için kalitemizi ve tarzımızı Türkiye’de hazırlayarak, ürünlerimizi Amerika’da toptan perakende ve internetten satış yapacağız.
Özgün Çizgisi İle Bir Dünya Klasiği; Pembeoo
  2022  yılında çocuk giyimi imalatına başlayan Pembeoo, dünya standartlarındaki seçkin modelleri ve tasarımlarıyla müşterilerine hizmet vermektedir.
Marka ile güçlü bir imaj çizen Pembeoo ürün yelpazesi ile de müşterilerinin isteğine uygun, çocukların şık tarzıyla modayı yakından takip eden, öncelikle yeni nesil akıllı kumaşları ile terletmeyen, mantarı engelleyen % 100 pamuk, sade ve kalite anlayışı ile hedef müşteri memnuniyeti olan Pembeoo kullandığı birinci sınıf akıllı kumaşları ve titiz işçiliği ile tekstil sektöründe göz doldurmaya devam edecektir.

Her zevk ve kesime hitap eden yazlık-kışlık ve mevsimlik zengin koleksiyonlarımızı kendi fabrikamızda özenle üretmekteyiz. Hijyene  ve bebek tenine  Hassas, Şıklığa, kaliteye ve rahatlığa büyük önem veren firmamız; sertifikası alınmış  en uygun kumaşlardan üretilen Bebek kıyafetlerini  tüm dünya pazarına sunmayı hedefliyoruz. Amerika, Norveç, Fransa, Almanya, Kanada, İngiltere’ye ihracat yapmaktadır. İstenilen ürünlerin birebir aynı olması ve zamanında teslimatı prensibiyle çalışmalarını sürdüren Pembeoo, modayı yakından takip eden kendi özgün çizgisi ile üretim yapmanın gururunu yaşamaktadır.

Türkiye’de Başka Ne Yapacaksınız?
Hayallerimden biri Türkiye’de fabrikamızı kurup, burdan dünyaya ürünlerimizi satmak, markamızın güvenirliliğini annelerimiz tarafından kullanmasına vesile olacağız. Annelerin, sevgilerini, güvenlerini kazanmak için çalışacağız. O aşkla, o titizlikle dünya kadınlarının kendi markamız altında ürünlerimiz sevdirmek en büyük hayalleri içindeyiz.
Sevgi Nedir?
Sevgisin veren ilaç alan şefkat duygusudur. Kadınlar sevgi tarlasında yetişmiş çok narin, çok ince, çok hassas sevgi dolu varlıklardır. Onlara hizmet etmek için en doğru yolu bulduk. Kız kardeşlerimizin duygularını, sevgilerini kazanarak hayallerimiz içinde yaşamaya devam edeceğim.
Baba Nedir?
Babamı 1.5 yıl önce kaybettik. Allah rahmet etsin. Baba bir dağdır, evin aydınlık lambasıdır. Bizi etrafında toplayan güven kapısıdır, umududur. Şimdi onun eksikliğini hissediyorum. İçimde bir boşluk var. Onu dolduramamışım. Onun için babalarla vakit geçirin. Hikayeleriniz olsun, bu fırsatı kaçırmayın. Dolu dolu yaşayın.
Anne Nedir?
Anne cennet kapısıdır. Benim ilk öğretmenim, beni hayata hazırlayan, nefesim, havam, suyum, yediğim yemektir. Hep annem vardı. Her şeyi annemden öğrendim. Onun için annem benim; vatanım, ilacım, hayata bağlayan, sevgi kapım iyiki var. Allah başımızdan eksik etmesin. Harika bir sevgi tarlası.
Kardeş Nedir?
Benim için ikiz ruhum. Kardeş benim yedek gözüm. Benim duyamadığım kulağım, benim seslenemediğim dilim, benim göremediğim gözümdür. Benim frenimdir, benim gazımdır. Kardeş sevgisi ile kardeşi ile zaman geçiren, paylaşan, kardeşin hatalarını kapatan güzelliklerini ortaya çıkarana ne mutlu.
Lüksün Günümüzde Kolay Ulaşılabilir Olmasına Nasıl Bakıyorsunuz?
Günümüzde lüks anlayışı tüketimden ziyade artık farklı bir anlama kavuştu. Lükse sadece maddesel bakılmamalı. İnsanın kendine vakit ayırabilmesi, sevdikleri ile güzel, keyifli zaman geçirebilmeli gibi manevi tarafından da değerlendirmeliyiz. İşte bu noktada ulaşılabilir olmasının kişilerin hayatı için oldukça önemli ve büyük bir motivasyon kaynağı olduğu inancındayım.
Sevdiklerinize Hediye Tercihiniz Nedir?
Sevdiklerime hediye almayı çok seviyorum. Onların yüzündeki tebessümü görmek, onları mutlu etmek benim için çok özel. Aldığım hediyeleri, kişiye özel zevklerine, tarzlarına göre olmasına önem veriyorum.
Abinizin Bir Bebeği Var, Aranızda Nasıl Bir Bağ Var? 
İnanılmaz bir bağ. Çok kuvvetli bir bağ. Çok hassas bir bağ. Gözümüzden esirgediğimiz çok dikkat ettiğim bağ. Artık eve gidince beni çeken bir çekim kuvveti var. Onunla ilerideki günlerimi nasıl birlikte geçireceğim günlerin hayallerini kurarak o bağı büyük düşünerek, o günleri bekliyorum. Büyük bir çekim gücünü hissediyorum. Harika bir sevgi bağı var. Amca oldum, çok şükür diyecek yeğenim var. Cenab-ı Allah beni hem amca, hem dayı olarak mutlu etti. Bugünlere şükürler olsun.
Çocuk Giyimi Üzerine Sizi Harekete Geçiren Sebep Nedir?
Gerek kız kardeşlerim gerekse annem, bebeklere giyim aldığı zaman özellikle pamuklu olsun, kaşındırmasın. Onu sarsın, güvenilir giysiler içinde evlatlarıyla büyüten annelerin sevgisine layık olmak için biz de çocuk giyimi içinde kendimizi bulduk. Bu yolda, bu sektörde kalpler kazanmak arzusu içindeyiz.
Çocuk Giyimi Hakkında Yapacaklarınızdan Bahseder misiniz?
Annelere giyim konusunda, çocuklarını haftaya hazırlarken nelere dikkat edecekleri konusunda cep kitapçıkları düşünüyorum. Hem daha bilinçli anneler babalar olsun, hem de bilgi annelere ışık olsun, yol göstersin. Çünkü çocuk bakımı, giyimi, beslenmek zaman zaman değişimleri gün gün tutmaz, hafta hafta tutmaz. Onun için çocukların hareketleri, koyduğu tavırları yavaş yavaş büyüyerek kendilerini kabul ettirdiği sinyali veriyor. Bizde bu konuda annelere cep kitapçıkları hediye etmeyi düşünüyoruz.
Sizin Birde Sanatçı Ruhunuz Var, Sanatçı Yönünüzü Bırakacak mısınız?
Siz bana diyorsunuz ki, hayat ruhunu kes at… Yaşayamam, ama çocuklar için, anneler için hayata bağlanmak, umutları için mesajla müzik vermeyi düşünüyorum. Bu konuda çalışmalarım var. Her şeyin bir zamanı var. O konuda zaman her şeyi bize gösterecek. Kapıyı çalacak o günü bekliyorum.
Şanslı Doğmak En Önemlisi mi?
Hayatınız bir film olsa macera mı olurdu, romantik mi, komedi mi, tutkulu mu olurdu? Yaşam enerjisiyle beslenen biri olarak gençlik yıllarımızda kulaklarımızda çınlanan savaş, aklımızda, gözümüzün önünde yaşamı elimizden alıyordu. Karanlık günler için, gençlik yıllarımızın elimizde sönen ışıklarını seyretmek çok çok zor oldu. Savaşsız bir dünyada, savaşsız bir ülkede bomba seslerinden çocukların ve kadınların zarar görmediği bir dünya istiyorum.
İstanbul Sizin İçin Nasıl Bir Yer Oldu?
İstanbul benim için nefes aldığım bir yer, sevdiğim bir yer. Ruhum burada, umudum burada. Bütün dünyayı dolaştım. İstanbul sevdasını alamadım. Ancak İstanbul sevdasını yaşayanlar İstanbul’un tadını alır. Onun için İstanbul ve Türkiye benim umut ve güven kapımdır, sevgi kapımdır, ana yurdumdur, yaşama lezzetimdir. İyi ki İstanbul’dayım, sizler gibi değerli abiler tanıdım.
Annelere Çocuk Yetiştirirken Tutarlı Olmanın Yolunu Nasıl Anlatmak Gerekir?
Çocuğunuzun isteklerine önce hayır deyip, ağladığında peki derseniz ağlamayı ödüllendirmiş oluyorsunuz. O zaman her şeyi ağlayarak veya küserek yaptırmayı öğrenen çocuk, ileride duyarsız, öfkeli ve hırçın bir insana dönüşür.
Anne Baba Otorite Sorunu Olduğunun Nasıl Farkına Varacak?
Çocuklarını ve kendilerini gözlemleyerek yapabilir. Unutmayın her çocuk hayatı önce anne ve babasından öğrenir. Ev içindeki dünya çocuğu dış dünyaya hazırlar. Anne babasının otorite boşluklarıyla dolu evlerde ipler çocukların elindedir. İpleri eline alan çocuk da ağlayarak, küserek, bazen şiddete başvurarak isteklerini yaptırmaya başlar. Ebeveynlerin koyduğu kurallar da hiçbir işe yaramaz olur. İşte bu durum gelecekte bazı kişilik sorunları yaşamasına, dışarıda kavgayla sertlikle sorunları çözmeye çalışmasına sebep olabilir. Tutarlı davranışlar gösteren ebeveynlerin çocukları sınırlarını bilip ona göre davranacaklardır. Hatta kurallara uymakta sorun yaşayan çocukların bir süre sonra koyulan kurallara uyum gösterdiği görülecektir. Bu nedenle anneler ve babalar neye hayır, neye evet dediklerini çok iyi bilmeliler.
Çocukları İle Anı Biriktirmek Çok Önemli O Zaman
Çocukların bu süreçte eğlenmesi çok önemli. Ancak bu eğlenceye; aileler de dahil olmalı. Birlikte oyun oynamak, gülmek ve güzel anılar biriktirmek için fırsat yaratılmalı. Kitap okumak, kısa film izlemek, boya yapmak gibi anıları kaçırmayın.
Çocuklar İçin Festivaller Düşünecek misiniz?
İleride anneler ve çocukları bir festival adı altında hem eğlence hem de eğitimi yapmayı düşünüyorum. Belki de dünya anneleri çocuklarını İstanbul’da toplarız. Hem bize umut aşılayan İstanbul’a hakkımı öderim. Hem de festivallerimizi İstanbul’da yaparak büyük katkı sunmanın hayalini yaşıyorum.
Sanatçı Ruhunuz İle Çocuk Giyimi Konusu Hakkında Annelere Başka Hangi Kanalları Kullanmayı Düşünüyorsunuz?
Hayal ediyorum. 2 ve 3 yaşında anne babası ile birlikte akşam yemeği için, birlikte ders çalışacak, birlikte markete gidilecek, eve geldiğinizde çocuğunuzun temizlik konusundaki hassasiyeti, hijyen kuralları, yemek pişirmek, yemek saatini bekleyene kadar oyun oynamak ve daha nice dolu dolu şeyleri bir film içinde yönlendirici, özendirici, inandırıcı bir şekilde enfes müziklerle süsleyerek hazırlayıp Pembeoo TV’de izlenmesini sağlamak arzusu içindeyim. Hem eğitmek, hem öğretmek hem de giydirmek… Çocuklarınızın büyüdüğü zaman giyemediği elbiseleri de alarak giyim konusunda yardımlarımızı diğer çocuklara aktarmak da istiyoruz. Bu fikirlerimiz başkalarına da ışık olsun düşüncesi ile kendimizi ödüllendirerek devam edeceğiz.
Reklamlarınızda Bir Yol Hikayesi Olmasını Düşünüyor musunuz?
Çocuklarınıza giydirdikçe giydireceksiniz. Güvenilir içinde kendinizi hissedeceksiniz. Gözünüz önünde büyüteceksiniz. Sonunda sevdiğiniz çocuk giysilerini bir kardeşine hediye etmeyi düşünürseniz, firmamız hediyeyi alarak kayıt altına alıp bir başka paylaşımla sevindirecektir. Hikayelerde çocuklarınızın da olmasını çok istiyoruz. Arkadaşlarınızla paylaşmayı ister misiniz, hediye vermek ister misiniz? Hem paylaşım gücünüz hem de masraf olmasın diye faydalı olsun. Bu konuda da tüm destekleri vermeye hazırız.

Sosyal Medyada Paylaşın:

BİRDE BUNLARA BAKIN

Düşüncelerinizi bizimle paylaşırmısınız ?

Sponsorlu Bağlantılar
reklam
  • ÇOK OKUNAN
  • YENİ
  • YORUM