• DOLAR
  • EURO
  • ALTIN
  • BIST
Beton Yığınları Altında Ezilmeyen Oksijeni Bol Bir Dünya İstiyoruz

Beton Yığınları Altında Ezilmeyen Oksijeni Bol Bir Dünya İstiyoruz

Oksijeni Bol Bir Dünya İstiyoruz
Nene Teknoloji
Nene teknolojinin ülkemize ve dünyaya sağlayacağı faydaları ana madde olarak ikiye ayırabiliriz.
1- İklim Değişikliği
A- Üretimdeki malzemelerin oksijen üretip karbondioksiti doğaya salmadan malzemenin içindeki kapan sistemi sayesinde yoğuşma yapmadan bertaraf etmesiyle yani doğaya oksijeni saf olarak salması.
B- Malzemeler ultraviole ışınlarını aynı sistemle yani yoğuşma yapmasını önler. Doğaya salmaz, atmosferin temizlenmesindeki en büyük unsur oksijenin doğada zehirli gazları mesela kömürün çıkardığı (karbondioksit) gibi aşırı insan faaliyetleri sonucundaki zehirli gazlar ve neticesindeki oksijeni üretmek.
Meseleyi özetlersek; bu olay buzulların çözülmesine kadar gidiyor. Son zamanlarda tespit edilen Antarktika’da Arjantin büyüklüğünde buzulların çözülmesi.
2- Betonlaşma: Nene Teknoloji, malzemeleri betonu en asgariye çekmesi beton ağırlığının 1/5 hafifliğine indirgemesi. Betonlaşma derken bunu sadece içinde yaşadığımız evlerimiz olarak görmeyelim. Şöyle bir etrafımıza bakalım, gözümüzün alabildiğine bakalım. Şehirleri düşünelim. Ülke genelini düşünelim. Diğer ülkeleri düşünelim ve Dünyamızı düşünelim. Kendi ekseninden kayan dünyamız milyonlarca yıl 365 günde kendi ekseninde dönüp iklimleri tamamlıyordu. Fakat şu anda kendi ekseninde dönemiyor (80 cm) ve aynı zamanda iklimlerde şeklini değiştirdi. Soğuk sıcağa, sıcak soğuğa karışıyor. Kuzey kutbuna sıcak, çöllere soğuk iklim gelme olayları gibi. O zaman ne yapmalı. Bir an evvel betonlaşmayı ülkeler bazında asgariye indirip, doğal malzeme kullanıp dünyamızı bu felaketlerden arındırmalı. Yani Nene Teknoloji ürünleri gibi ürünlerle inşaat sektörünü buluşturmalı.
Hasan Yılmaz Tokuş

Sosyal Medyada Paylaşın:

BİRDE BUNLARA BAKIN

Düşüncelerinizi bizimle paylaşırmısınız ?

Sponsorlu Bağlantılar
reklam
  • ÇOK OKUNAN
  • YENİ
  • YORUM