• DOLAR
  • EURO
  • ALTIN
  • BIST
Boşnak  Soykırımı  Anma Koşusu  basın Toplantısı yapıldı

Boşnak  Soykırımı  Anma Koşusu  basın Toplantısı yapıldı

Boşnak Soykırımı Anma Koşusu Basın Toplantısı Yapıldı

Yeşilyurt Spor Kulübünde dernek başkanları, parti ilçe başkanları ve basın mensuplarının katıldığı kahvaltı toplantı düzenlendi.

Toplantıda konuşan, Bakırköy Belediye Başkan Yardımcısı Cavit Ganiç şunları kaydetti: “Bir ulusun büyüklüğü, nüfusunun çokluğu ile değil, akıl ve fazilet sahibi adamlarının sayısı ile belli olur.

 

Onun için her yıl Yeşilköy Florya sahilinde Balıkçılar Meydanında Anma Koşusu Etkinliği düzenliyoruz. Hem gençlere o kara lekeyi hatırlatmak ve o insanların ölümüne sebep olan olayları yad etmek istiyoruz.

Bizim insanlarımız duyarlılığı ile Pazar günü Yeşilköy’de buluşalım. Çocuklarımızı, torunlarımızı da yanımızda getirelim. Bakırköy Belediyesi ev sahipliğinde Türkiye Bosna Sancak Derneği Başkanı Prof. Dr. Sedat Ziyade ve Rumeli Eğitim Vakfı Başkanı Ayla Erdem, Bosna Sancak Akademisi Fuat Çimen’in destekleriyle etkinlikler düzenliyoruz. Başka sponsorluklar kabul etmiyoruz. Çünkü il başta biz Bosnalı olarak yapmak zorundayız.  Şayet bir gün imkanımız olmasa o zaman Boşnak olmayan sponsorlukları kabul ederiz. Ama biz göçmenler kendi imkanlarımızla yapalım dedikleri için kimseye el açmayalım dedikleri için. Benim gibi göçmen olan kardeşlerimizin içi yandı, ciğerimiz yandı. Büyük bir olay, büyük bir acı, büyük bir kayıp, yürekleri yanan aileler var, unutmayacağız ve unutturmayacağız.
Unutmayalım sizleri pazar günü Yeşilköy saat 9’da çocuklarınızı yanınıza alın, gelin birlikte o günü analım, unutmadığımızı çevremize duyuralım. Yanan yüreğimizi birlik ve beraberliğimizle dünyaya duyuralım. Dünyanın neresinde olursanız olun, katliama karşı duyarlı olalım, artık kimsenin burnu kanamasın” diye konuştu.
Ayson Karabağ
Yazar-Gazeteci

Sosyal Medyada Paylaşın:

BİRDE BUNLARA BAKIN

Düşüncelerinizi bizimle paylaşırmısınız ?

Sponsorlu Bağlantılar
reklam
  • ÇOK OKUNAN
  • YENİ
  • YORUM