• DOLAR
  • EURO
  • ALTIN
  • BIST
Cevizlik Köyü’ den  Merhum Erzincan Kemahlı Süleyman Necati Karaca’nın Mevlidi Okundu

Cevizlik Köyü’ den  Merhum Erzincan Kemahlı Süleyman Necati Karaca’nın Mevlidi Okundu

Cevizlik Köyü’ den  Merhum Erzincan Kemahlı Süleyman Necati Karaca’nın Mevlidi Okundu

Cevizlik Köyü Sosyal Dayanışma ve Kültür Derneği 1996 yılında kurulmuş. Derneğin ilk tohumlarını atan ve başkanlık yapan değerli büyüğümüz, o zamanlar büyükşehirde kaybolmayalım diyenlerden. Derneğimiz olursa örflerimiz adetlerimiz korunur, çocuklarımızın iletişim kanalı olur. Ölümde, düğünde bir arada olalım diyenlerin başında gelen biriydi.

Cevizlik Köyü Dernek Başkanı Zeynep  Hançer Dernekçilik Nedir, Bir de Sizden Dinleyelim

Dernekler kol kola girmektir. Köyümüzün İstanbul’da yaşamasıdır. Vefat edenler için toplanıp mevlid okutmaktır, bir arada olmaktır. Dernek olarak üyelerin cebine mesaj çeken, bilgi veren, toplanıp iyi günde ve kötü günde el vermek, omuz vermek, dayanışma içinde olmaktır. Kadın kollarımızı dernekte bir arada toplayarak, kültürümüzü yaşatmak, gençlerimizi bir araya getirmek ve dernek çatısı içinde pek çok işi yapabilmek. Bölgemizde 3500’e yakın üyesi olan bir ağırlığımız var. Belediye seçiminde birlik olmak, söz sahibi olmak için bir araya gelerek gücümüze güç kazandırmak, okuyan, çocuklarımıza sahip çıkmak için bu derneğimize sahiplenmek gerekir.

Hizmet Hayalleriniz Var mı Başkanım ?

Bizde istiyoruz ki köyümüzden kopmuş gelmiş, mücadele etmiş, İstanbul’da ayakları üzerinde durmuş insanları, emeklileri bir arada toplayarak, termale götürmek, hem termal kültürünü yaşasınlar, hem köylüsü ile sohbet etsin. Bu sohbetler onlar için vitamin yerine geçer. Emeklilerimizi toplayarak köye gitmek, anılarını, hikayelerini dinleyerek gençlere mesaj veren bilgileri web sitemizden sosyal medyada paylaşarak başarılı insanlarımızı gençlerle buluşturmak, iş arayan gençlerimize rehber olmak, el vermek, düğünlerinde yanında olmak, vefatlarında yanında olmak, mevlidlerini dernekte vermek, ev hanımlarına el becerileri için çorap, atkı, çanta ördürerek, ücret karşılığında iş adamlarına satıp hem ev hanımlarımızın bütçesine katkıda bulunmak hem de iş adamlarıyla el birliği içinde kültürümüzü, adetlerimizi yaşatmak istiyoruz. Gençlere model olmak istiyoruz. Yılda iki kez gece düzenleyerek, birlikte eğlenmek gibi hizmet vermek arzusundayım. Deneyimli büyüklerimizin hikayelerini kitaplaştırmak ve köyümüzün kartpostallarını oluşturarak takvime kadar basarak o kültürümüzü gençlerimize aktarmak arzusundayım.

Hocam, Ahmet Süleyman Necati Karaca Nasıl Biriydi?

İstanbul beyefendisiydi. Çok kibar biriydi. İnsana insan değeri veren, vizyonu olan biriydi. Dayanışmaya önem veren biriydi. Benim öğretmenimdi. Çok şey öğrendim kendisinden.

Gazeteci Ayson Karabağ, Siz Nasıl Bilirdiniz?

Benim tanıdığım zamanlarda İstanbul beyefendilerine balık kültürünü sevdiren, çok değerli ünlüleri ağırlayan ve yemek kültürünü bilen, iletişime önem veren, reklama önem veren biriydi. O zaman Hürriyet’te çalışırken Karaca Restoranında balık kültürünün reklamını yapardık, para almaya gittiğimizde yemek yedirmeden göndermeyen çok naif bir kişilikti. Bizde kendisinden çok şey öğrendik. Allah rahmet eylesin, mekanı cennet olsun.

Sosyal Medyada Paylaşın:

BİRDE BUNLARA BAKIN

Düşüncelerinizi bizimle paylaşırmısınız ?

Sponsorlu Bağlantılar
reklam
  • ÇOK OKUNAN
  • YENİ
  • YORUM