• DOLAR
  • EURO
  • ALTIN
  • BIST
Çok Partili Rejimlerde Seçmen Karşısına Çıkmak İçin Bir Hedefiniz Olmalı

Çok Partili Rejimlerde Seçmen Karşısına Çıkmak İçin Bir Hedefiniz Olmalı

Çok Partili Rejimlerde Seçmen Karşısına Çıkmak İçin Bir Hedefiniz Olmalı
Neden siyasi partiler ortaya çıkar? Fikirlerde, düşüncelerde hedefleri farklı düşündükleri için, savundukları tezler için parti kurarak yoluna devam ederler. Rengi belli, tarzı belli, ne savunduğu belli bu şekilde her insan bir tarafı düşünür, bu şekilde taraftarları oluşur. Bu duruşu ile bu fikri ile, bu işçileri savunmak, bu köylüyü düşünmek ile ideolojisini savunurlar. Bu da başarıyı ortaya çıkarır ve inandığı doğrultuda insanlar oylarını verir. Şimdi ise;
Sağcı mıyız, solcu muyuz, dinci miyiz, milliyetçi miyiz? Hiç belli olmayan partiler ile bir araya gelmek, aynı masada, aynı yerde hazzetmeyen partiler  var. Bu fikre karşı duran da var. Burada seçmen diyor ki; sen bana danışmadan farklı düşünüyorsa bizde oyumuzu karşı tarafa atarız diyorlar. Siz bizim fikirlerimizi, düşüncemizi sattınız.
CHP uzun bir yoldan gelen köklü bir parti. Yanında her türlü fikir olan, her türlü düşüncesi olan, yeni eski ne olursa olsun yanına almak, CHP’nin fikrini savunan, düşüncesini savunan kişileri kızdırmıştır. Aynı fikirde, aynı düşüncede olmayan kişileri, aynı yolda yürümekle hak etmedik. Yalnız başımıza inandığımız düşünceyi savunarak mücadeleyi sürdürmek gerektiğine inanıyorum.
Oyumu bilirim, ortaklık yapacaklarımı bilirim, bu şekilde olması gerekirken, yönetim tabanını seçmenini  ihmal etmiştir.
CHP taraftarlarına kulak vermeyen yönetim, ilçemizi temsil edecek adamı içimizden seçmiyor, CHP örgütünün içinde, kademelerinde çalışanları seçmiyor.
İlçenizi temsil edemeyecek milletvekilini koyarsa, seçim giderken, tabana kulak vermeyen, hiçbir fikirde aynı yerde olmayacak partileri yanınıza alarak, hareket etmeniz seçmene karşı yakışmadı. Zamanlaması yanlış, hiç tabanı olmayan partileri yanınıza almak dosdoğru bir yönetim değildir. Savunduğumuz, inandığımız, ideolojimize saygısı olmayan siyasilerin yanında olmamak gerekir.
Ayson Karabağ
Yazar-Gazeteci

Sosyal Medyada Paylaşın:

BİRDE BUNLARA BAKIN

Düşüncelerinizi bizimle paylaşırmısınız ?

Sponsorlu Bağlantılar
reklam
  • ÇOK OKUNAN
  • YENİ
  • YORUM