• DOLAR
  • EURO
  • ALTIN
  • BIST
Devlet Kapısında Hizmet Verenler, Vatandaşın Gözüne Baksın
Bakırköy Kaymakamımızdan ricamız, özellikle nüfus dairesinde çalışan şef olsun, müdür olsun, memur olsun; vatandaş kapıda beklerken hiç yüzüne bakmıyorlar. Bizim örflerimizde adetlerimizde buyurun vardır. Yüzüne bakarak tebessüm ederek, iletişim kuruluyordu.
Nüfus şefinin kapısında 10 dakika beklerken, çalışan memur hanıma konuşarak, hiç kapıya bakmadan, işlerine sohbetlerine devam ediyorlar. Bende konuşmalarını bölmemek için, fark edilmek için bekledim.
Ne fötr şapkam dikkat çekti.
Ne ceketim dikkat çekti.
Ne de yaşım dikkat çekti.
Artık yüzsüzlüğe vurarak girip konuyu anlattım.
Benim derdim; vatandaş olarak seçim kağıdı dedikodusu konuşulurken, kayıtlara bakılarak, kontrol edilerek, üzerime seçim kağıdı geliyor. Çevrede dedikoduya meyil verilmesin diye dilekçe verdim. Arkadaş bana başka akıl veriyor. Bende yazılı evrak işlem olsun, bende bu sistemi yaşayarak vatandaş doğru şekilde haber yaparak, okutmak, duyurmak, anlatmak için müracaat ettim.
Sayın Kaymakam; nüfus dairesinde olsun, tapuda olsun, başka birimlerde olsun sizden ricam; 20 kişilik şekilde iletişim eğitimleri başlatmanızı rica ediyorum. Vatandaşa hizmet yolu; buyurun demekten geçer. Güzellikleri, iletişimle nasıl daha iyi anlatılır, onu göstermek lazım. Ne olur bu kardeşlerimizin hizmetlerini daha iyi vermesi için, vatandaşı canı gönülden dinlemeleri, buyurun demeleri, insana değer vermeleri ve çalıştıkları kurumu iyi temsil etmeleri için bu gönül eğitimine ben varım.
Dinlemek nedir
İletişim Nedir
Karşılama
Vatandaş  ile iletişim kurmak
Kurum iyi temsil etmek gerekir
Ne olur, buna çok önem verelim, telefon açarsınız dinlemeden suratına kapatan, daireye girdiğiniz zaman çalışan memuru dinlemeden başka yere gönderen mi dersiniz, çok eksikliklerimiz var, bunlara dokunmanızı rica ediyorum.
Ayson Karabağ
Yazar-Karabağ
https://www.youtube.com/watch?v=cVjK7BbJGIY

Devlet Kapısında Hizmet Verenler, Vatandaşın Gözüne Baksın

Sosyal Medyada Paylaşın:
  • ÇOK OKUNAN
  • YENİ
  • YORUM