• DOLAR
  • EURO
  • ALTIN
  • BIST
Dünya Gençlik Konseyi Uluslararası Sivil Toplum Kuruluşu Başkan Hüseyin Celep ile Gazeteci Ayson Karabağ Röportajı

Dünya Gençlik Konseyi Uluslararası Sivil Toplum Kuruluşu Başkan Hüseyin Celep ile Gazeteci Ayson Karabağ Röportajı

Dünya Gençlik Konseyi Uluslararası Sivil Toplum Kuruluşu Başkan Hüseyin Celep ile Gazeteci Ayson Karabağ Röportajı

Çığlıklara, Umutsuzlara El Uzatmaya ve Omuz Vermeye Hazırız

Gençleri Bakırköy’e Davet Ediyoruz. 

Dünya Gençlik Konseyi Başkanı Hüseyin Celep, Yönetim kurulu Üyesi Mehmet Karataş, Rehber ve kurulu Üyesi Orhan Eyibil ve Yurt Dışı Koordinatörü Ümit Demirel

Kulaklarımızda çığlıkları var.

‘‘Bitti öğretmenim’’ deyişlerini unutamam

Çevremizde tramayı yaşayanlar, ailesi ile sıkıntılı olanlar, işsizlikten umudu kesilmiş gençler, kendisini alkole vermiş aslan parçalarını, sokakta yatanları gördükçe sesleri ve görüntüleri aklımda çıkmıyor. Gönüllü psikologlarımız, aile danışmanları, esnaf arkadaşlarımız var. Biz gençler için kapıdan kovsalar bacadan gireriz, her konuda yardımcı olup umutları olacağız.

Dünya Gençlik konseyi’ni Tanıyalım?

Dünya Gençlik Konseyi Uluslararası Sivil toplum Kuruluşu adı ile 2015 yılında 34-212-164 kütük nolu İstanbul Valiliğine kayıtlıdır.

Genel merkezi Bakırköy -İstanbul olmak üzere Türkiye’de 16 ilimizde ve Yurt dışında 5 ülkede Temsilciliği 36.000 bin üyesi bulunmaktadır.

Faaliyet Alanımız: İş, eğitim öğrenim ve meslek edinme dayanışma kuruluşudur.

Derneğin Amacı Nedir?

Kamu yararına çalışmak uluslararası alanda projeler üretmek ve gençliği kötülüklerden haberdar etmek topluma kazandırmayı kendisine ilke edinmiş din- dil- ırk ayrımı yapmadan gençlerimizin gelişimine katkıda bulunabilecek her türlü eğitim, seminer, gezi, organizasyon, vb. projeleri hayata geçirmek amacıyla kuruldu. Bu amaçlar doğrultusunda, bağış yapan destekçilerine tamamen şeffaf bir şekilde yapılan etkinlikleri duyurmaktadır. Gençlerin hayata daha fazla katılımını sağlayarak, farkındalıklarını arttırmak birinci vazifemizdir.

  Hep birlikte gençlerimizin her yönden gelişimi ve kötü alışkanlıklardan uzaklaştırılması için bu yolculuğa çıktık.

Hüseyin Celep Kimdir?

08.02.1978 Trabzon doğumlu, İstanbul’da Yedikule ‘de yaşıyor. Üniversite öğrenimine devam etmektedir. Mali Müşavirlik şirketinde genel müdür olarak çalışmaktadır. Bekardır. Kendisini gençlere hizmet yapmak için adamış, umut olmaya çalışan biridir.

Diyor ki;

Hayatımın döngüsü var. Sürekli değişiyor. Hayatımdan çok şey kopup, gidiyor. Ama her kopan parçadan sonra bir bakıyorum ki kopan yer yeniden yeşermiş, filizlenmiş. Allah’ın melekleri değişik suretlerde gelir, yerleşir. Hayatımıza komşu, doktor, iş arkadaşı olur, iyiliğe çağırır.

Aile Olmak İstemişsiniz Peki Neden Yürümedi?

Evlilik kurumuna değer veren ve inanan biri olarak evli kalamayan biri olarak bugünlere geldim. Her şeyde güzel şeyler olduğu kadar üzücü şeylerde var. İşime verdiğim önem kadar evime vermedim belki de kıskançlıkta olabilir. Öğrenemedik.

Neden Bakırköy’ü Merkez Olarak Seçtiniz?

Bakırköy İstanbul’un medeni şehri, her kültürü kucaklayan, farklı insanları bünyesinde barındıran medeniyetler şehri. Türkiye’yi ve İstanbul şehrimizi buradan dünyaya duyuralım istiyorum. Hayatım Bakırköy’de geçti, hayallerim var. Yeni nesilleri iş sahibi yapmak, umut olmak ve hayallerim için Bakırköy’ü merkez olarak seçtik. Ulaşım yönünden de zengin olması, denizyolu, metro, tren, tramvay ve minibüsler gibi birçok seçenekte var. Merkezde olduğu için kendi araçlarıyla gelebilirler. İstanbul caddesinde hizmet vermekten gururluyuz.

Bakırköy Sevdası Var, Bakırköy Aşkınız Nasıl Bir Aşk 

  Bakırköy’de komşuluk, paylaşım, yardımlaşma çok güzel. Ben burada sevgiyle yaşadım. Arkadaşlarla sokak kültürü ile büyüdüm. Bakırköy için Bakırköy’e faydalı olmalıyım diye Bakırköy’de ilk yerimizi açtık. Şimdi İstanbul’un her ilçesinden gençleri ağırlıyorum. Burada gençleri, iş insanları ile eğitimcileri buluşturarak, duruş, bilgi ve kendisini savunmayı öğreterek özgüveni oluşturuyoruz. Bakırköy’e misafir çektiğim için Bakırköy üzerinde hakkım var. Doğduğum yere faydalı olmak için çalışacağım. Her ilden, ilçeden Bakırköy’e misafir taşıyacağım. Bu ilçeye ne yapsam hakkını ödeyemem.

  Dünya Gençlik Konseyinin Faydaları Nelerdir? 

 Bakırköy’de güzel bir ortamımız var. Gençler iletişim kurma ve tanışma şansları var. Gençleri bilgi ile donatmak, özgüvenlerini geliştirmek, işsizlere iş bulmak, ailevi sorunlarına çözüm bulmak, umutlarını, sevgi ve güven duygularını artırmak için çalışacağım. Bir atasözü der ki; ‘bir yıl çalışacaksan arpa ek, iki yıl çalışacaksan ağaç ek, elli yıl çalışacaksan adam yetiştir.’ Bu anlayışla gençlerimize umut olup cesaret ve özgüven vererek kuvvetlendireceğiz ve mücadelemizle azimle çalışmaya devam edeceğiz.

Başkan Gençlere Önce Bilgi Diyorsunuz?

Bizim için en önemlisi hayatımızda işimize yarayacak bilgi sahibi olmaktır.

Bir yol, bir mesafe, bir kazanç elde etmek için önce bilgi sonra da o bilgiyi yaşamak işlemek gerekir. Bilgi ışık alır yolda aydınlıktır

Gençler Konusunda Hayallerinizde Ne Var? 

 İleride yakın yerlerde belediye bize bir yer gösterirse, 10 ve 40 dönüm üzerinde gençlerin spor yapacak, eğitim alacak, iletişime geçebilecek, sevdiği mesleği yapabilecek eğitimler alabilecek. Eğitim kampına gelerek nerede yaşayacaksa orada destek vererek çalışmalarına yön vereceğiz. Kampta kendilerini geliştirmek için çalışacağız, sabah erken kalıp sağlık için spor yapmak, kitap okumak, üretmek ve becerilerini ortaya çıkarmak için çalışacağız. Başarılı gençlere ödüller vermek ve onların bir hikayelerini birlikte yazarak çalışmaya devam etmek istiyoruz. Örneğin Türkiye’nin her ilinde, ilçesinden gelenlerle tanışmak konuşmak, iletişim ve özgüvenlerinin gelişmesi ve ayaklarının üzerinde durmasını nerede nasıl davranılması gereken bilgileri öğretmek, gençlere rehber olmayı, yol göstermeyi ve çalışmayı seviyorum.

Mesleği Olmayanlara Becerilerine Göre Eğitim Verdirerek Sertifika Almalarını Sağlamak İçin Projelerim Var

  Milli Eğitim ile görüşmelerim var. Halk eğitim, ortak asistan, sekreterlik yapacak bay ve bayanlara mesleğin püf noktalarını öğretmek ve iş bulup işe koymak istiyorum. Örneğin kişi kebapçı olmak istiyor. Kişinin eğitim belgesini alarak becerisine göre yönlendirip iş ahlakını ve planlı çalışma prensiplerini öğreteceğiz. İşe koyduktan sonra yol göstermeye devam edip çalışmalarını denetleyen sıkı takipçisi olacağız.

Bilgili olmalarını istiyorum. Bilgi bilmediğimiz düşmanımız olacağına, bilginin bize ışık olmasını yol göstermesini diliyorum.

Sizde Gençlere Karşı Sevgi Var, Sevgi Nedir?

  Sevgi kötülüğü yok eder, iyilikleri yayar, katı kalpleri yumuşatır. Sevgi iki yönlüdür, sevgisini veren için mutluluk kaynağı, sevilen için kalbinde şefkat duygusudur. Siz sevginizi gösterdiğinizde bende şefkat duygusuyla doluyorum. Sevgimizi iki yönlü çalıştırdığımızda; günümüzü, haftamızı, yıllarımızı yaşarken her şey çok güzel olacak. Gençleri geleceğe sevgi ile hazırlamak gerekir. Bizde bir söz vardır: “Bir yıl çalışacaksan para ek, iki yıl çalışacaksan ağaç dik, elli yıl çalışacaksan adam yetiştir.” Bizlerde Türkiye ve Bakırköy’de yetenekli gençlerini yetiştirmek, onure edilmeyi görmek istiyoruz.

  Bilgi Nedir?

  Bir yol, bir mesafe, bir kazanç elde etmek için önce bilgi sonra da o bilgiyi yaşamak, işlemek gerekir. Bilgi ışık alır, yolda aydınlıktır. Doğruyu kullandığınızda hata yapmazsınız. Yanlış yapa yapa öğreneceğim bilgisi alıp o bilgiyi nasıl kullanmalıyım, öğrenmelisiniz. Hata yapmadan acı fatura ödemeden yaşamalarını isterim. Bir bakın; filmleri yazılmış senaryoları okur, ezberler, becerirsen, ortaya koyarsan bir hareket uyandırıyor ve canlandırıyor. Onu yönlendiren yönetmen kostümünden becerisine kadar, sesinden, mimiklerine ses tonuna kadar her şey üzerinde çalışırlar. O filmde o dizi dünyaya pazarlanır. Bizlerde çocuklarımızı alıp eğiterek, öğreterek kontrolü koruyarak o korkuyu sevgiye dönüştürelim.

Gençlik ve Çocuk Sevgisinin Yeri Bir Başkadır Sizce Nedir Bu Sevgi?

 Çocuk sevgisi cehennem ateşine karşı perdedir.

Çocuklara iyilik etmek sıratı geçmeye sebeptir.

Onlarla yiyip, içmek cehennemden kurtuluştur.

Çocuklarınızı çok öpün, her öpüşte cennetteki dereceniz yükselir. Çocuğuna iyilik etmek için yardımcı olan babaya Allah rahmet etsin. Çocuk dünyada nur, ahirette sürurdur. Çocukları sevip okşayın onlar gönül meyvesi, göz nurudur.

Çocuklarımız ciğer parelerimizdir.

Siz de ciğer parelerinizi çok sevin. Sevginizi verdikçe sevgi teknenizi dolduruyorsunuz. Sevgi teknenizin taşmasını sağlayın.

Kaynasın, çoğalsın sevgi teknesi çok olan çevreye çok dağıtır, olmayan dağıtamıyor sevgisiz oluyor.

Spor Nedir? 

  Spor ile meşgul olduğum zaman beynim tüm mekanizmasıyla çalışıyor. Daha dinamik, daha sağlıklı, daha enerji dolu hissediyorsun. Spor yaparken düşünüyor, hesap yapıyorsun. Burada gizli bir matematik var. Karar verme var. Cesaret, mücadele var. Bunları hızlı ve doğru kararlarla birleştirme var. Spor konusunda her dalda uzman hocalarından destek alarak gençleri sporda yetiştirmek ve becerilerini ortaya çıkarmak için titiz çalışmalar yapmaktır. Gençleri zamanında ve erken yaşlarda eğitmek gerekir.

Nedir Hedefleriniz?

  Yolculuğa çıktık. Bitmeyen yolculuklar ve hedeflerimiz var. Acelemiz yok, hayatı anlamları ile yaşamaya sağlamak için, bilinçli, kaliteli yaşamak için, öğrendiklerimizi öğretmek, bilgileri paylaşmak için varız. Öğrenimlerimiz, yolculuklarımız, hedeflerimiz ve paylaşımlarımız hiç bitmeyecek. Bu tohumu Bakırköy’den serptik, buradan filiz verecek, böylelikle Türkiye ve dünyaya ulaşacağız. Bu sporu gençlerin öğrenmesinde büyük katkı sunacağımı düşünüyorum. Ben bu daldan geldim. Faydalarını gördüm. Şimdi doğduğum, büyüdüğüm ilçemden Türkiye’ye açılmak, gençlerin abileri olmak, yol gösteren rehberi olmak istiyoruz. Onların bu beceri ve başarılarını dünya yarışmalarında Türk bayrağını dalgalandırmak istiyoruz. Her ilde, ilçede becerikli, yetenekli çocukları bu branşta geliştirmek, spora kazandırmak istiyoruz.

  Yaşadığımız Her Anın Kıymetini Nasıl Öğreneceğiz?

  Bence saniyenin, saatin, günün, haftanın, ayları yaşarken tadını çıkarmak gerekir. Bir adam, yürürken arkasından bir aslanın koştuğunu görür. Hızla kaçarken tam önünde bir kuyu vardır ve hızla kuyuya iner. İpe tutunarak kuyuya inerken alt tarafta büyük bir yılan görür. Yılan hızla buna doğru gelirken; ne yapacağım şimdi der? Alt tarafta yılan üst tarafta aslan. Tam bunları düşünürken iki farenin biri beyaz diğeri siyah ipi kemirmekte olduklarını fark eder. Tam da bu esnada yüzünde bir ıslaklık hisseder. Bir arı yüzüne bir damla bal bırakır ve balın tadı damağındayken… Uyanır.

Oh be rüyaymış der. Rüyasını hikmet sahibi bir bilgeye anlatır. Rüyamın yorumu nedir der? Anlamadın mı der bilge gülerek? Peşinden koşan aslan ölüm meleğidir. İçinde yılan bulunan kuyu senin mezarındır. Sarıldığın ip senin hayatındır beyaz ve siyah fare gece ve gündüzdür ömrünü kemirirler. Peki, o bal nedir dersen? Dünyanın geçici lezzetleridir, verilen nimetlerin arkasından hesap olduğunu unuttururlar.

  Benim Gözümde Başarılı ve Donanmış Biri Olarak Başarının Göreceli Halini Bir de Sizden Dinlemek İsteriz?

   Başarı hayatın haksızlıklarından ve kötü insanlardan intikam almanın en iyi yoludur. Birbirlerinin hayatında farkındalığa sebep olmaktır. Gülümseyen gözlerde kendini görebilmektir. Başarılı insanlar, kendi ellerinden tutulması gerektiğine inanır.

  Bakırköy Belediye Başkanından Ne İstersin?

 Bakırköy başkanından seminer, konferans için ikram ve gençleri spor konuşunda pratik yapmak, umudu kırılmış gençlere başkanı tanıştırıp gençleri cesaretlendirmek istiyorum. Başkanın değerli tavsiyeleri ve tecrübe edindiği bilgilerle gençlerin kendilerini değerli hissetmelerini sağlayabiliriz.

Öğretelim, sevdirelim, duruşu konuşmayı, savunmayı öğretelim. Spor için çalışabileceğimiz, çocuklarımıza ders verebileceğimiz bir alan olsa hem burada eğitimler verebiliriz hem da çalışmalar yaparız. Türkiye’de bu konuda öğrencilerimiz var. Bu konuda öğretmenlerimiz var. Ayda bir Bakırköy’de toplanırız. Bu insanların sayısı 1000-2000 kişiyi bulabilir. Bu insanlar gelmesi demek; burada hotellerin, restoranların, alışveriş merkezlerinin ve esnafın faydasına olur. Bu bir canlılık olur. Bakırköy’e bir heyecan taşımış olacağız. Başkanımız bize bir yer göstersin. Sponsor firmalarımız var, onlar gereken yatırımı yaparlar. Benim amacım doğduğum ilçeme faydalı olmak, gençlerin içinden dünya yarışmacıları çıkarmak, bu bilgileri kendimizde değil çevremize yayarak gelişmesinden mutluluk duyacağım.

  Annelere Babalara Mesajın Var mı?

  Mutlaka çocuklarımıza, kızlarımıza bilgi nasıl kullanılır, nasıl tutulur, hedefe nasıl varılır bunları öğretmeliyiz. Özgüvenleri olmayan gençleri görmüşsünüzdür, korkuları bedenine yansımış… Ama içinde hızlı matematik var, cesaret var, karar verme var, mücadele var. Bu çocukların gelişmesine, büyük düşünmesine vizyonlarına çok faydalı olacağı için çocuklarımızı alıp ilk başta eğitim veriyoruz. Bu yolda bilgilerini anladıktan sonra pratik gösterilerim oluyor. Bu gösterilerde içinde kendilerini geliştiriyorlar. Onun için her çocuk, bunu yaşasın, bunu öğrensin ve ayakları üzerinde dursun istiyorsanız çocuklarımızla birlik içinde olalım.

  Bakırköy Kaymakamından İstekleriniz Var mı?

  Bakırköy sahibi büyüğümüze, çalışmalarımı, hizmetlerimi aktarmak isterim. Faydalı olduğumuzu her konuda gençlere, devletin elinin desteğini ve sevgisini hissettirelim.

Gençleri kaymakamla buluşturursak unutmayacaklar ve hikayeleri onlara umut olacaktır. Belki de ailesinin veremediği değeri tadacaklar kendilerine değer verildiğini hissedecekler. Gençleri topluma kazandırıp güvende olduklarını hissettirebiliriz.

Bakırköy Esnafına Mesajınız

  Bakırköy’de ticaret yapan abilerim ve kardeşlerime şunu hatırlatmak isterim. Ticarette hızlı karar vermek bazı zaman yanlış yapmanıza sebep oluyor. Yanlış eleman seçmek sıkıntıya sebep olur. Yanlış eleman seçiyorum, işçi arıyorum diyorsanız haberimiz olsun isteğinize göre elemanları yetiştirip eğiterek referanslı şekilde sizlere yönlendirebiliriz. Sizler bize abilik, ablalık yaparak destek verirseniz çevremizde güvenilir ve daha eğitimli gençlerle güvenilir esnaf imajını yakalamış oluruz. Ülkemiz ve ilçemiz için özellikle de gelecek nesil için birlik olalım.

Okul Müdürlerine Mesajınız Nedir? 

Öğrencilerin aile sorunları, zor günler yaşayan, güvenleri yıkılmış, sevgi ve umutları bitmiş gençlerimize zaman zaman model olmak için öğretmenlerimiz tarafından okulda ağırlayarak gençlerin ellerinden tutmak için el uzatır, omuz verirseniz hayata karşı dik durmalarında faydamız olmuş olur. Bu konuda sizlerle bilgi paylaşarak tavsiyelerinizi almaktan şeref duyarım.

  Gençler Gözümüzün Nuru

Umutları sönmüş, kendilerine zarar veren gençlere umut ve ışık olup yol göstereceğiz. Bilgi bilmediğiniz düşmanınız olacağına, bilgi size ışık olsun, bilgi size cesaret olsun, bilgi size umut olsun. Bu nedenle gençlere el uzatan omuz veren olacağız.

Mehmet Karataş Yalan Hakkında Ne Dersiniz?

Hakikati aramak ve karakterinizi geliştirmek adına yalana saparsanız. Şu ya da bu olma adına yalana batarsınız. Hayatınızı yanlış programlamanız, hatalı kararlar sizi yalan batağına saplar. Bu şekilde devam ederseniz hayatını boşa harcarsın.

Yalan, o seni zorlar

Yalan, o seni uçuruma sürükler.

Yalan, hayatın gayesinden uzaklaştırır.

Yalan, seni iterler.

Etrafını çevrelemiş olanlar, sahte kişiliktir.

Gerçek sömürü ekonomik ya da siyasi değildir.

Orhan Eyibil Zihin Nedir?

Zihin basitçe bir biyolojik bilgisayardır.

Çocuk doğduğunda zihin yoktur. Bilgiye ihtiyacı vardır. Hiçbir çocuk zihinle doğmaz.

Zihnin anne, baba, okul ve çevreyle oluşur.

Hüseyin Bey Rüzgârı İnsanlara Nasıl Anlatırsın?

Tozu toprağı yükselmiş görürsün. Rüzgârı ise görmüyorsun ama rüzgârın yüzü var. Vücudunda derinlik var olduğunda açılıyor onu hissediyor. Rüzgârı hisseden etrafındaki güzelliğini görür.

Hüseyin Bey ‘Gönül Dili’ Nedir?

Ağızdan çıkan kelimeler nereden geliyor… Kelimeler keskin, kırıcı olabilir.  O kelimelerin ifade ettiği mana geldiği yere değişir. Kelimeler gönül telinden geliyorsa tesiri de algılaması da farklı olur. Gönülden çıkan gönüle ulaşır unutmayın…

Ayson Karabağ

Yazar-Gazeteci

Size nasıl ulaşabilirler?

444 4561 numaradan ulaşabilirler.

dunyagenclikkonseyi.org

Sosyal Medyada Paylaşın:

BİRDE BUNLARA BAKIN

Düşüncelerinizi bizimle paylaşırmısınız ?

Sponsorlu Bağlantılar
reklam
  • ÇOK OKUNAN
  • YENİ
  • YORUM