• DOLAR
  • EURO
  • ALTIN
  • BIST
Girişken, Mücadele Ruhlu, Siyaset Adamı, Esenyurt’u seven bir Ardahanlı… Kurtuluş Bazu ile Gazeteci Ayson Karabağ Röportajı

Girişken, Mücadele Ruhlu, Siyaset Adamı, Esenyurt’u seven bir Ardahanlı… Kurtuluş Bazu ile Gazeteci Ayson Karabağ Röportajı

Girişken, Mücadele Ruhlu, Siyaset Adamı, Esenyurt’u seven bir Ardahanlı… Kurtuluş Bazu ile Gazeteci Ayson Karabağ Röportajı

 

Halkın İstediği Esenyurt Belediye Başkan Aday Adayı CHP’den

 

Kurtuluş Bazu Biyografisi

01.02.1975 yılında Ardahan ’da doğdum. Babam Halit , annem yardımsever Hediye Hanım’dır. 13 kardeşiz, Ardahan havası içinde dünyaya gelen örflerin ve adetlerini öğrenen mücadeleci bir babanın gül kokan evlatlarıyız. Ardahan ’da pek çok sanatçı, şair, profesör, iş insanı, doktor ve Avukat Politikacı yetişmiştir. Ardahan , ağaçlarıyla dolu yemyeşil ve dağin kenarında çevrilmiş bir ilçeden oluşan bir yer. Böyle bir ilçede doğmanın ayrı bir anlamı var. Evliyim üç çocuk babasıyım,

Ardahan ‘da büyüyen bütün çocukların hayallerini Öğretmen olmak süslerdi. Doğunun özellikleri içimize yansımış yerimizde duran değil mücadele eden kişileriz. Biz de İstanbul’a taşınanlardan bir Ardahanlıyız . İlk okulunu Ardahan’da okudum , orta lise okulu İstanbul’da okudum .Üniversitesi İstanbul İşletme Fakültesi, İşletme Bölümü mezunu olduğum zaman CHP gençlik kollarında görevliydim , askerliğimi yedek subay olarak tamamladım.

Kendi kendimize yetiyor, kimseye muhtaç olmadan yaşayıp gidiyorduk. Gel zaman git zaman okul bitince Mali Müzevirliğe başladım. Gençliğimizde ezilen kişilerin yanında olduk, haksızlığa karşı geldik .Çalışan işçi arkadaşların işlerine yardımına koşmak, onların sorunlarını çözmek hoşuma gidiyordu. Hak arama bilenlerden biri olduğum için , işçi hakların arayan biri olarak kendi arkadaşlarımın sorunları ile ilgilenmeye başladım. Ezilenin hakkını ararken solcu oldum. Candan, yürekten davranan arkadaşların ilgisi ve sıcaklığı samimiyeti beni solcu içine çekti. İşçilerin içinde sendikalaşmak, örgüt kültürü içinde kendimi buldum , solcu abilerin yanında yetiştim;

birlik içinde olmak aynı çatı altında olmak için örgütlendik. Kendimi CHP içinde buldum birine dokunmak birine ışık olmak birine umut vermek benim hayatım oldu. İlginin olması beni CHP ortamına çekmiştir.

Serbest Muhasebeci Mali Müşavir ve bilirkişilik mesleğini icra etti. Kâğıttan ambalaj ürünleri imalatı faaliyetlerinde bulundu. Birden çok sivil toplum kuruluşlarına üyesi oldum. İngilizce biliyorum. Sevgili arkadaşlar, yaşantınız boyunca bazen elinizdeki imkanlar yeterli olamayabilir. Bu çok doğaldır. Unutmayın ki bundan çok daha önemli bir şey vardır: inanmak başarıya giden yolun ilk ve en önemli basamağıdır. Bu sebeple hedefiniz ne olursa olsun önce başaracağınıza inanın sonra elinizden gelenin en iyisini yapmaya çalışın.

Bir  Esenyurt Selami Gönderebilirsiniz .Hepinize Esen yurt kokulu güzel günler diliyorum.

 

Neden CHP?

Sevgili kardeşim, biz gözümüzü açtık CHP. Biz hayatta haksızlığa karşı baş kaldırmış bir milletin evlatları olarak kendimize en yakın CHP’yi gördük. Babamın bize nasihati; ilk kendiniz için çalışın sonra aileniz için çalışın en sonunda devlet için çalışın. Biz büyüklerin zamanı geldi: biz de elimizi taşın altına sokmak zorundayız. Görev almak zorundayız. Eski sol ruhu yaşatmak zorundayız.

Biz  sizin zamandaki Solcular  Tanıyabilir mıyız?

Bizim solcular insan sever. Bizim solcular hayvanları sever. Bizim solcular doğayı sever. Bizim solcular çocukları sever. Bizim solcular kadınlara bacım diye bakarlar. Bizim solcular mücadele vermesini bilirler. Bizim solcular vatan sever. Bizim solcular bayrak sever. Bizim solcular halk sever. Bizim solcular haksızlığa baş kaldıranlardır. Bizim solcular menfaat için boyun eğmezler. Bizim solcular vatandaş için hizmet etmesini bilirler. Bizim solcular engellerin mücadelesini vererek çalışırlar. Bizim solcular ne kadar güzel şey varsa halkla paylaşmasını bilirler. Bizim solcular okuyan kişilerdir. Bizim solcuların elinden kitap ve gazete düşmez. Gururla söylüyorum: Ben de solcuyum. Şimdi karar sizin.

İlçeyi ilçe yapan kim olacak?

Ekip çok önemli. Burada ilçemizin gelişmesi için destek alarak ekibimizi geliştirecek olan ekiptir. Öyle bir ekip kuracağım ki kimse telefonla aradık ama bulamadık diyemeyecek. Mesaj

okuyan, whatsap’dan  okuyan, sosyal medya üzerinden iletişim kuran biri olacağım. Ekibimle birlikte hizmette olacağız, 24 saat çalışacağız. Bizim bayramımız da tatlımız da çalışmak olacak. İlçemizin gelişmesi için, esnafın daha iyi ticaret yapması için; girişimciler, sanatçılar, sporcular olsun her dalda her alanda Esenyurt adı olacak. Kaliteli bir ilçe olacak; sağlıklı, huzurlu yaşayan vatandaş olacak. Ben ilçemiz için çalışmaya her işine koşmaya hazırım. İlçemiz için kapıda yatmaya da hazırım. İlçe adına, Esenyurt adına farklı siyasetçi de olsa halk adına istemek zorunda.

Başkanım hedefe ulaşmak için ne söylemek istersiniz?

Bazen elimizdeki imkanlar yeterli olmayabilir. Bu çok doğaldır. Unutmayın ki, bundan çok daha önemli bir şey vardır. İnanmak, başarıya giden yolun ilk ve en önemli basamağıdır. Bu sebeple hedefiniz ne olursa olsun, önce başaracağınıza inanın, sonra elinizden gelenin en iyisini yapmaya çalışın.

Baba Nedir, Babanızı Bize Anlatır mısınız?

Babam, çalışkan, mücadeleci, geri vitesi olmayan, engelleri aşmasını bilen, sabırlı, azimli çalışan bir baba. Ağzından bir kötü kelime çıkmayan, aklında yanlış cümle barındırmayan biriydi. Benim gözümde kahramanımdı. Babam yanımda nefes almakta zorlanırdık otoriter harbi doğru bir adamdı. Yanlış olmazdı. İnsan kırmazdı. Beni daha iyi yönlendirirdi. Onun için babanızın kıymetini bilin, o çıranın dibindeki ışığından faydalanın. Onun elindeki şifadan faydalanın, bilgisinden, tecrübesinden faydalanmasını bilin. Sevgide saygıda haddinden fazla vermesini bilin. Ne ekerseniz onu biçersiniz. Babam giderse dağın gitti, atam gitti, sırtım gitti, yolum gitti, elim gitti, canım gitti, çocukluk yanım gitti, öpülecek elim gitti, bayram gitti. Allah rahmet eylesin. Mekânları cennet olsun. Işıklar içinde uyusun.

 

Anne Nedir?

Annem tam bir Anadolu kadınıydı. Anne cennet kapısıdır. Anne öğretmenimdir. Beni hiç yalnız bırakmadı. 13 çocukla büyüten kadın olarak mücadele veren, çocuklarını kollayan, koruyan, sarmalayan bir anne. Sevgi dolu biriydi. Benim hayatıma güç veren sihirli biriydi. anadolu hanımefendisiydi. Allah uzun ömürler versin .Annem öpülecek elimdir, duasını aldığım gücümdür.. Bereket kapımdır. . Benim öğretmenimdir.

Kardeş Nedir?

Aynı ortamdan, aynı odada aynı yatakta büyüdüğün, hayaller kurduğun, birlikte güle oynaya büyüdüğüm kardeşlerim benim vitaminim, benim dermanım, benim ilaçlarımdır. Hayatta duruşumdur, sevincimdir. Benim gücümdür, Yaslandığım dağımdır. Suyumdur. Vitaminimdir. Kanımdır.

Kardeş kardeşle konuştuğu zaman, eksikleri kapatan olmalıdır, yol gösteren, el veren, yardıma koşan olmalıdır.

Kardeş evimize geldiği zaman misafire verdiğimizin üç katını verebilmektir. Kardeşi başının üstünde ağırlamaktır.

Güven nedir?

Güven çekirge gibidir, kaçınca bir daha gelmez. Biz güven ve sevgiye önem vereceğiz. Vatandaşı candan kucaklayacağız, iletişimi iyi kuracağız, selamımız yüreklerine yansıyacak. Göz temasımız kalbe tesir edecektir. Buna inanıyorum.

Hayat size neler öğretti?

Bu ülkeye genç olarak gelip Esenyurt yerleştim. Bakırköy’de çalıştım, yaşadım, çocuklarımı büyüttüm. Şimdi gelin başka bir Esenyurt yok gelin birlik olalım. Bizi

sağcı ve solcu olarak ayırdılar. Bu fikrin yerine Esenyurt yakışır şekilde işler yapalım. Vatandaşlar için faydalı insanlar seçip hizmet yapalım . Su akar  yolunu  bulur; biz su akan yerde olalım ki Esenyurt kazansın.

Esenyurt’ta oturup Esenyurt yaşayanlara ne söylemek istersin?

Emanet bizim emanetimizdir. Zaman, gaflet delalet ve hatta hiyanet içinde olma zamanı değildir. Sağcı, solcu, cinsiyet ayrımı gözetmeksizin Esenyurt düşünelim, Esenyurt kazandıralım. Biz bir birimize sahip çıkalım. Görüşlerimizi secimde istap etme zaman

Esenyurt  Bize  Anlatir misiniz ?

Şimdi Esenyurt Avrupa olsun dünya insanların  bünyesinde barındıran bir ilçe oldu. Esenyurt artık metro şehir oldu. Her ülkenin farklı insanları kimisi iş yapıyor kimisi yaşıyor. İlçemizi dünya da iz bırakacak bir ilçe oldu. Burada dini mezhebi ne olursa olsun bir arada yaşarken model bir ilçe olacak dünyada tanınan bir ilçe olacak onun için saygı ve sevgi yerini alacak birbirimize saygı duymaya alışacağız; daha yeşil Esenyurt yapacağız

GELİN ESENYURT’A SİYASETTE YETENEKLERİMİZİ BİRLEŞTİRELİM VE GELİŞTİRELİM BAKIN NELER YAPACAĞIZ

Siz uzun zamandır Esenyurt oturan biri olarak Başkan olursanız ne yapmak isterseniz?

Esenyurt ’de hizmet verecek kadromu kurarım.

1) Park ve bahçelerin dilinden anlayan kadro kurarak, görev ve sorumluluklar vererek hazırlanacak. Benim insanlarım ilçelerin her tarafından birbirinden daha güzel mis kokulu çiçek havası yaymak olacaktır. Park ve çim ile güzel olacak, bakım olacak, vatandaşım parka gittiğin de ferahlayacak, çocuklarım parka gittiğin de çiçeklerin içerisinde oynayacak.

2) Parkların içende çiçek dilinden anlayan, çiçeği seven kadınlardan bir kadro kurarım. Hem çiçek üretiriz hem çiçek satarak gelir elde ederiz hem de ilçemizin her tarafına çiçek yayarız. Mevsimine göre yaparız.

3) Parklarımızda spor alanlarının, bakım boyasıyla ilgilenecek kadro kurarım. İşleri ve görevleri ilçemizde asla sorun olmayacak. Her şey kullanışlı ve bakımlı olacak.

4) Doğalgaz, elektrik, tamir, ağaç budama gibi konularda ekibimi kurarak belediyelerin ağaçlara bakım yaptığı gibi vatandaşların bina önünde bahçesinde budanacak kimisi yıkıldı yıkılacak işleri mahalle mahalle dolaşarak, sorunları iyi dinleyecekler daha bilinçli ve dikkatli daha akılcı hareket edilerek vatandaşların sorunlarına çözüm üreterek sevgilerini kazanacağız.

5) Belediyede çalışan işçilerimle memurlarımla her ay kahvaltı yaparak işçilerimi tanımak isterim. İçinde becerikli, bilgili, hizmet seven görevinin hakkını verecek kişileri tanıyarak, becerilerini öğrenerek, doğru adamı doğru yerde değerlendirmek isterim.

6) Belediye Başkan yardımcılarının her biri bölgemizde ayrı ayrı mahalle olacak. Sabahtan akşama kadar mahallesinde vatandaşın içerisinde onların sorunlarını dinleyecek, sorunları tespit edecek, her konuda not alacak, fotoğraf ve video çeken

başkan yardımcılarım olacak. Her hafta toplantıda sorunların sunumu yapacaklar ve çözüm için karar verilecek. Toplantılarda işleri toplayacağız, eriteceğiz, çözeceğiz ve halledeceğiz.büyükçekmece için doğru olan işler yapılacak.

7) Meclis üyeleri Esenyurt vatandaşı için bizlerin işlerini sıkı takip etsinler. Eksiklikleri tespit etsinler. Yeri gelir engel olsunlar yeri gelir sahiplensinler ama bize ayna olsunlar. Esenyurt

düşünerek sokakta, caddede halkın arasında olacak doğru kararlara imza atsınlar. İlçemizi daha güzel yerlere taşıyalım. Başkan odasında vakit geçiren meclis üyeleri değil de sokakta halkın içerisinde dolaşacak meclis üyeleriyle çalışmak isterim.

AZİMLE ÇALIŞAN KALPLERİ KAZANIR

Sevgili Kurtuluş bey dolusunuz. Çocuklar için neler düşünüyorsunuz?

Esenyurt ’de bir masal park yapmak isterim. Çizgi filmlerin, kahramanlar ile donatırım. Çevresinde çocukların yiyeceği sağlıklı yerler açılmasını sağlarım. Oturulacak yerler yaparım. Çocukların anneleri ile vakit geçirmesini sağlarım. Anne baba ve çocuklar için mutlu bir yer olur. Bu şekilde tüm anne baba ve çocuklar Esenyurt  masal parka gelirler etrafındaki esnafın yüzü güler. Her il ve ilçeden anne ve baba gelmesini sağlarım. Bu da ilçemiz için en kıymetli yerimiz olur. hem ilçemize esnafın yüzünü güldüreceğiz hem ‘de İstanbul’da anneler çocukları Esenyurt’a taşıyacağız. Anne taşımak, çocukları taşımak Esenyurt esnafının yüzünü güldürmektedir.

Çocukları çok düşünüyorsunuz başka çocuklar için planlarınız var mı?

Çocuklar için jimnastik salonu kurmak çocukları yaş gurubu ile bir araya getirmek, iletişim kurdurmak ve hareketler yaptırmak, düzenli yürümesini sağlamak birlikte koşmak ve hareketler yaptırarak 1 saat iyi vakit geçirmek okul eğitimi gibi sıcak sevgi ortamında ham çocuklar çocuklara kaynaşacak hem de anneler annelerle iletişim oluşacak bu gibi etkinlikler lazım Esenyurtta olmalı. Çocukları geleceğe hazırlanmalı. Belediye ucuz ücret alınarak çalışanların masrafları çıkarılması ve o yerin bakım her şey bedava diyerek ileride hiçbir şeyin kıymetini bilemeyiz. Biz hizmetimizi ve kalitemizi artırarak, vatandaşın yanında olmasını sağlamak olmalı.

Kitap sevdirip, okutmak için hayalleriniz var mı?

Her mahallede kitap günü düzenlerim. Kitap konusunda uzman kişileri getirir az az konuşmalar yaptırarak model olur. 20 dakika kitap okunur. Onun özeti anlatılarak güzel bir bilgi alışverişi yapılır. Yaşatarak ve yaşayarak güzel günlerim olur. Başkan olarak içinde olmak şartıyla, el ele vererek model olarak, ikram yaparak, içten samimi davranışlarla insanların sevgisini kazanmak gerektiğine inanıyorum. Kitap alır hediye ederim. Sponsor dostlarım model olmasını sağlarım.Okuyan, aklın becerisini kullanan vatandaşların bakış açısı, vizyonu gelişir. İlçemizi ileriye taşıyan vatandaş ile el birliği içinde aydın, kültürlü, örfüne, adetine bağlı ilçe olmasını sağlayacağız. Okuyan, düşünen, araştıran insanların sayısı artırmak isterim. .Kitap kurtları Esenyurt ta çıkacaktır.

Gazeteciler için nasıl bir çalışma yapmak isterseniz?

Kalemin bildiğimizi mesleği yapan işin yapan gazetecileri tanımak gerekir. Yeni girenlere de fırsat vermek gerekir. Gazeteci işini yapsın biz de işimizi yapalım. Onların kalemi var. Onlar bize ayna oluyorlar, yol gösteriyorlar, çevrelerine bilgi okutuyorlar. Biz ilçemizdeki gazetecilerin etkinliklerinde biz götürüp getireceğiz. Onların işlerine asla karışmayacağız. Biz güzellikleri yaşayarak, görerek, duyarak kendi becerilerini kendilerine çekerler. Yazarla yayınlarına asla karışmamak gerekir. Basını özgür bırakmak gerekir. Biz onların yanımızda olmasını sağlayalım. Her şeyi biz talimatla yaparsak olmaz. Biz hizmet edeceğiz, biz çalışacağız onlar da nasıl kullanacaklarını bilirler. Eleştirel bakış açılarından biz de besleniriz ama işlerine karışmayız. Onları her toplantıya kendimiz getiririz yol parası harcamasınlar. Biz de gazetelerine üye olarak destek veririz. Çalışan kişilerin talimatıyla değil, bölgemizde gazetecilik yapanlara işini doğru yapanlara Esenyurt vatandaşlarına, okuyanlara el vermek zorundayız. Fakat gazeteyi bizim alıp dağıtmamızda iyi değil. Onlar gazetelerini okutsunlar, güzel işler yapsınlar biz de okuyan çevrede sevilen gazetelere üye olalım, sahip çıkalım ama işlerine asla karışmayalım. Onun adamı bunun adamı diyerek gazetecileri toplum aydınlatan, bilgilendiren olsunlar. Biz de belediyecilik yapalım; Eksiklikleri görsünler, başarılarımızı görsünler en doğru karar bu diye düşünüyorum. Gazetecinin sağcısı solcusu olmaz. Onlar bize ayna olacaklar biz aynada göreceğiz medya konusunda değişiklik yapan ilk ilçe Esenyurt olacak

Esenyurt spor için ne düşünüyorsunuz?

Esenyurt ’de ne kadar spor kulüpleri varsa toplar bilgi alırım. İşinde uzman işini güzel, etkili yapanları seçer onları birlikte Esenyurt ilçesinde her alanda her sporda gençleri hazırlarım. Öğretelim, maçlara sokalım. Birincilik ikincilik kazansınlar. Bunları Dünya’ya tanıtalım. Sporcularda bacasız fabrikadır: üzerinde çalışıp, kafa yoralım. Sporcu üretelim dünya sporcu yayalım geliştirelim, durmayalım; adam yetiştirelim, pazarlayalım her daldan sporcu yetiştirelim.

Esenyurt ’de tiyatrocu ve sanatçılar var. Bunları nasıl değerlendirmek gerekir?

Tiyatrocu olsun sanatçı olsun bacasız fabrikadır. Biz bu fabrikayı Türkiye Dünya pazarlamasını bilirsek hem sanatçıları çalıştırarak para kazanmasını sağlarız hem de belgeseller ile gelirin artmasını hem de film satarız. O zaman bu kadro çalışarak, üreterek belediyeye katkısı olacak, gençlere model olacak. İlçesini pazarlamasını bilecek. Ekip kurmak gerekir. Belediyeye kendimi atarım, yan gelir yatarım devrine son vermek gerekir. Yan gelip yatmak olmayacak. Yetenekli ve becerikli kişiler engel olmayacak çalışanlar olmalı bu yüzden hep doğruların yanında olacağız. .Belediyede yatan insan, besleyen yer değil sanatını dünya pazarlayan, sanatçıların gelişmesi için ilçemize katkısı olması sağlayacağız. Sanat içinde her alanda Esenyurt kültür yayın evi adi altında yayına da kültüre de belgesel önem vererek. Kültürümüzü dünya pazarlama şansım geliştirmek istiyorum yiyen değil çalışan üreten, kendi imkanı ile çalışan kadro kuracağız.

Kadınlar için ne düşünüyorsunuz?

Her mahallede kadınlar için örgü evi açacağım. İpini verip kimisi çorap yapacak, kimisi çanta örecek, kimisi şapka, kimisi masa örtüsü kimisi yastık kılıfı, kimisi

çocukları için çorap… Bunları üreteceğiz, bir ücret karşılığı alarak buralarda satış yapacağız. Web sitesinde satış yapılarak hem kadınların gelirini arttırmak hem de bir araya gelip çay içsinler, sohbet etsinler. Geçlere model olsunlar. Gençlerden öğrenmek isteyenlere kurs açarak yetiştirmek ve belgesini verme sonra iş vermek gerekir. Kadınların haftalık mutfak masraflarını kazanmalarını sağlayacağım. Hem örgü örmek beyin jimnastiği kitap okumak gibi. Bu işin bir terapi olacağını düşünüyorum. Bir araya gelmeleri şifa olacağına kanaat getiriyorum. Bu örgü evlerin her mahallede olmasını sağlamak ve başarılı kadınları her yıl ödüllendirmek istiyorum. kadınlarım üreten satan birlik beraberlik içinde olan girişken kadınların sayısı artırmak istiyorum.

Kadın kooperatiflere el vermek ister misiniz?

İlçemizdeki vatandaşların durumuna bakarak Kastamonu, Sivas, Kars, Erzurum olsun bu illerde kadın kooperatifi ürünlerini alarak her gün bir semtimizde satış yaparak kadınlara el vermek ve vatandaşların sağlıklı yöresel ürünleri ile buluşturmak isterim. Bu konuda çok yoğun çalışmak isterim. Yöresel ürünlerin şarküterisi satmasını sağlamak isterim. Kadın girişimciler bizim için değerli her ildeki kadın kooperatiflerle iş birliği yaparak ve sahiplenmek adı çalışmak isterim.

Bakkallara nasıl sahip çıkmak istersiniz?

Biz bakkal kültüründe büyüdük. Elimizde yoksa bakkallardan alırdık. Deftere yazdırıyorduk. Evin anahtarını veriyorduk. Bakkalcılar marketlerin malı satmasınlar. Biz onlara kadın kooperatif ürünlerini getirerek ekmeği getirerek, peyniri, yağı, zeytinyağı vererek mahallesinde hizmet vererek satış yapmalarını sağlayarak mesleği koruyabiliriz. Toplantıda belediye olarak sahip çıkarız. Onlar da müşterilerine hizmet etmiş olurlar. Dayanışma sağlarlar. Vatandaş da sağlıklı ürünlere kavuşur, .markette olmayan yöresel ürünler olan kıymetli, kaliteli bölgesel ürünler yeri olacak; ekmeğinden lavaşına kadar kendilerini yenileyerek gerekirse gıda hizmetinin toptancılığını belediye tarafından yapacağız. Mal vermek çalışmasını sağlamak olacaktır.

Bisiklet kültürü için ne yaparsınız?

Esenyurt ’de işe eve gidip gelirken bisikletle gidip gelirlerse hem spor yaparlar hem de paraları cebinde kalır. Bu kültürü çevremize yaymak gerekir. Sevdirmek gerekir. Ayda bir kez çocuklara bisikleti sevdirmek için etkinlikler yapmak gerekir. Bisiklet kursu verecek bir yerimiz olur bisiklet konusunda eğitimcilerin kursa verdirerek tehlikeli konulardan eğitim alarak yol durum hakkında nasıl davranmak gerektiğinin öğrenmesini sağlamak her yılda başarılı örnek vatandaşları örnek göstererek model olmalarını sağlarız. Bisiklet kültürünü geliştirerek; hem sağlıklı vatandaş hem de sporcu vatandaş içinde olmak isterim.

Esenyurt esnafı için ne yapabiliriz?

Geçmişinize bir bakın: Esenyurt  dünya insanlarının geldiği bir nokta. Dünya insanlarını çeken, bünyesine getiren bir ilçe. Biz bu konuda ileriye taşıyabiliriz. Dünya siyasetçileri ve sporcuları, ilçemize çekebılırz esnaflarım Pazar payını geliştirebiliriz. Ürünleri ilçe ve dünya satış yapmasını sağlayarak hem ticarette hem eğlence eğitimde, turistlikte her dalda gelişmesi için çalışarak ilçemizi ileriye taşıyabiliriz. .

Esenyurt esnaflarına reklam konusunda ne yapabilirsiniz?

Esenyurt duyuru yerleri var. Bu yerlere dijital reklam yaparak hem belediyeye gelir getirmek için hem de esnafların ürün reklamı ve duyurusu için açılışlarını burada duyurarak hem vatandaş bilgilendirilecek hem de esnaf kampanyasını duyuracak hem de belediye reklam bedeli ödeyecek. Bu konuda reklam işlerini bilen, pazarlamayı bilen, reklam alarak hizmetin kalitesini arttıracak reklamcılarla çalışmak isterim. Hem yerim değerlenecek hem de gelirim artacak. Tabela reklam gelirlerini arttırma şansımı daha fazla reklam yerleri üreteceğiz. Reklam pano yerleri ortaya çıkaracağız burada reklam afişleri asmayı sağlayabiliriz. Bizde site var, mahalle var ve biz vatandaşın bulunduğu yerlere reklam panosu yaparak reklamcıdan reklam alarak gelir arttıracağız, yerimizi değerlendireceğiz.esnafımda duyursun kampanyası Esenyurt duyuram şansın vereceğiz az para ile destek vermesini sağlamak isterim el ilan buruşur sokaklarda dağıtan değil, ilçemizde duyurması sağlayacak dijital reklam ile duyurmak bölge bölge vatandaşı cebine mesaj gitmesini sağlamak ama bu güveni bozmadan; disiplinli yapmak gerekir. Bu ekiple kuraları olan vatandaş menfaatin olan konuları seçerek yapılması sağlamak .

 

Park bahçeler için ne yapılabilir?

Benim emeklilerim, kadınlar, çocuklar cumartesi Pazar hava alacağı yer alan parklarım var. kamelyalar yaparım. Çaylarını, yiyeceklerini alıp gelsinler. Harika bir Pazar yaşasınlar. Hava alsınlar, çocukların gözleri önünde oyun oynasınlar. Benim insanlarıma hizmet etmek, oturması çayını içmesi için  yerler. olması sağlayacağız. kameriyeler olacak

 

Eski Eşyalar için hayaliniz var mı?

Eski eşyaları paraya çevirin diyerek hafta içi iki gün caddede takılabilir. Hepimizin evinde fazla eşyalar var atamıyoruz, saklıyoruz ama burada paraya çevirmek için kullanabiliriz. O esnafları seçerek onların evinde eski kullanılmamış eşyalar ayakkabıdır, sobadır, giyimdir vs. bu insanların eşyalarını hem paraya çeviririz hem de alışveriş yapmasını sağlarız. Bu da büyük bir hizmet artısı olur. İstanbul’un her semtinden insanlar gelir, Yalova’dan Tekirdağ’dan da gelir. Biz bu konuyu belediye olarak duyurur ve reklam yaparız. Biz bekleyen değil, insanları bir araya getiren olmalıyız, .sahip çıkmalıyız. Destek vermeliyiz.

Esenyurt ’deki yaşlılarımız gelip giderken yürüyorlar da yolda oturacak yerleri yok?

Esenyurt de yaşlı vatandaşlara yakışır şekilde; dayanıklı, kullanışlı her mevsim için uygun olan şekilde yapmak gerekir. İnsanlara değer verip onlar için uygun yerler yapmak gerekir. Yaşlıları düşünmek zorundayız. Yol üzeri sokak araları yaşlılarım dinlenecek yerlere, oturma yerleri yapmak hakkımızdır., görevimizdir. . Düşünmek gerekir.

Esenyurt ’de 650 dernek var. Siz dernekler için nasıl bir çalışma yapacaksınız?

Her dernek kendi kurulma amacında çalışarak hizmetle yarıştırarak biz de başarılı dernekleri yılda bir kez plaketle ödüllendiririz. Ama benim senin derneğin değil, kendi amacı doğrultusunda çalışmalar yapacak biz de derneklere eşit şekilde yaklaşacağız. Çalışan ve üretenlerin yanında olacağız. Hz. Ali’nin bir sözü var: Akıllı geçiniyorsanız akılsız insanları sırtınızda taşımayın. Biz derneklerin kasası olmayacağız, çalışıp üretenlerin yanında olacağız. Dernek için salon gerekiyorsa salon, ikram konusunda destek olacağız. Dernek işleri meclis onayı ile yapılacak. Kişilerin kulübü yerine gerçekten çalışan ve üretenlerin yanında olacağız. Kişiye değil topluma hizmet verenlerin yanında olacağız. Belediye kimsenin şahsına ait olmayacak.kişilerin rant kapısı olmasın üreten çalışan destek ile kaynaşan olmalı farklı düşünenler bizim zenginliğimiz olmalı.

Esenyurt hayvanlar için ne yapacaksınız?

Esenyurt ’de hayvandan korkan da var. seven de rahatsız olan da… bu konudaki sorunları bulup, daha bilinçli çözümler üretmek gerek. Dünyada hayvanlar için nelerin yapılması doğru ve uygun olur bunları araştırıp, uygularım. Park ve bahçelerde ekmeği torbada getirip asıyorlar. Sanki o ekmeği biri gelip açacak, doğrudan hayvanlara vereceklermiş gibi asıyorlar. Sevgili kardeşlerim, evinizde ekmek

kaldıysa, yoğurt kabına doğrayalım biraz üzerine süt döküp dışarıda uygun yerlere hayvanlar için kabı bırakalım. Duyarlı insan olup çocuklarımıza örnek olursak süper olur. Ama ekmekleri asarak bırakmayalım, hem ilçeye yakışmıyor hem de yabancı misafirlerimizi düşünelim. Bize yakışan şekilde yapmalıyız. bu konuda vatandaş bilinçlendirmek için filmler çekerek insanları aydınlatmak hayvanlara yapılması gereken yol göstermek gerekir.. Sevgiyi öğretmek gerekir..

Esenyurtta kültür ilçesine daha fazla neler yapılabilir?

İlçemizde çıkan gazeteleri ve dergileri Esenyurt de’e gelen misafirlere meydanda ya da başka uygun alanlarda ücretsiz okuyabilirsiniz diyerek ilçemizde çıkan gazeteleri vatandaşın ulaşabilmesi için uygun standalara koyacağız. Bölgesel gazete  geliştirmek için yapacağız. Vatandaş ücretsiz alısın  rahatça okuyabilir. Bu çalışmayı Esenyurt tüm sokaklarına yapabiliriz. Önemli olan insanların okumasını sağlamak ve ilçemize sahip çıkmak. Gazete dergi Sokaklar  için caddeler için belediye alarak vatandaşın okuması için aracı olacak yayın bedeli verecek amaç okuması destek olacak yayında sahip çıkacak standart üzerinden ücretsiz belediye tarafından hediyedir diyecek bir yazı olacak.

Esenyurt eğitim için gelen öğrencilere ne yapmak gerekir?

Esenyurt gelen öğrenciler bizim elçimi olacak; biz bu öğrenciler için bir yerde zaman zaman bir araya gelmek ve iletişimimizi kuvvetlendirmek isteriz. Başarılı çocukları da yılda bir kez  plaket  Ödüllendirmek   isteriz. İlişkileri geliştirmek için çok önemli bir kitle, öğrencilere el verip destek olmak isteriz. Öğrencileri bir yıl evimizde misafir edebiliriz. Soframızda bir tabak fazla koymak isteriz. Birinin hikayesi olmak isteriz. Güzel bir fırsat bizim için de. Vatandaşlarım içinde bir misafire el vermek okuması için bir tabak koymak kültürünü Esenyurtta yaşamak için filmle duyuru ile reklam ile yaparak vatandaşa, öğrencilere el versin, bir oda veren olsun. Masaya bir tabak eklensin; bizim insanlarım yapar.

Esenyurt Belediye Başkanı’na ulaşmak çok zor. Siz olsanız ne yaparsınız?

Ben belediye başkanı olsam ofiste oturmam, her gün bir mahalle gezerim. Vatandaşın içerisinde olmak, kadınlarla kapıda çay içmek, çocukların yanında olmak için ilçemizden ayrılmam. vatandaşı benim nerede olacağımı, günü ve saati duyurabilirim. Vatandaşların ayaklarına giderim; sorunu yerinde bulup, çözmeye çalışırım. Vatandaşın yanında olmak, onları dinleyen içlerinden biri olmak çok şey değiştirir. Biz vatandaşı kapıda bekleten değil, ayaklarına giden başkan olmak isterim. Hizmet eden vatandaşı düşünen biri olmak isterim.

Belediye Başkanının mesai saati nasıl olur?

belediye başkanı olacaksanız kendinizi hizmete adamanız gerekir. 24 saat hizmette olabilmek için gece gündüz çalışarak, dolaşarak, dinleyerek yanlarında olmak gerekir. Başkanın ailesi olmaz, işi olmaz. Başkan kendini vatandaşa adamalı. Whatsapp kullanmasını bilmeli, iletişimi daha hızlı kurmalı. Gerek telefonla gerekse sosyal medya aracılığıyla iletişim halinde olmalı. Zaman ayırmalı, okumalı ve hızlı çalışmalı. İlhamı gelen şikayetlerden beslenmek varken duyarlı olmak varken neden bu besleneceğim yeri kapatayım.

Başkan olsanız nasıl bir fark yaratacaksınız?

İlçemizde hasta konusunda olsun, vefat olsun, doğum olsun her alanda ilk yanında belediye başkanı olmalı. İlçesini ailesi gibi takip ederek zaman ayırmalı, yetişmeli, dinlemeli ve hızlı çalışmalı. sevgi varsa her şeyi yaparsınız ve yardımcıların sizi gözünüz gibi, kulağınız gibi olacak notların sağlıklı alacak her sabah toplantıda konuşacak ve talimatı verecek işlere yapmak zorundayız bekleyen değil sorun çözen olmak zorundayız.

Esenyurt ’de başarılı bir başkan olabilmek için nasıl bir kadro kuracaksınız?

Ben iş dünyasından geldim. İki asistan sekreterim olacak, biri kadın biri erkek. Telefonlarıma bakıp, benimle paylaşacaklar. Not alıp, çözüm yolları arayacaklar. Yol gösterip beni temsil edecekler. Yapamadıklarını bana iletecekler. Bir kişi günlük programlarımızın fotoğraf ve videolarını çekip sosyal medya hesaplarımızda ve web sitemizde yayınlayacak vatandaşa bilgi verecek. Vatandaşımızda nerede olduğumu ne ile meşgul olduğumu öğrenecek, bilgi sahibi olacak. bu iş de ekip çok çok önemli. Siz ekibinizle ayrım yapmadan önyargılı olmadan duyarlı, hızlı çalışan ekiple güzel işler yapma şansınız var. Bu ekip notlar alarak bilgileri kitaplaştıracağız, ileride bir başkan için kaynak olsun , hizmet için ışık olsun diye yaşadıklarımı ileride birine faydalı olur düşüncesi içinde olacağız. bizde bir söz var .ekmeği ekmekçiye ver ,bir de fazlası ver, ziyan etmesin, onun için kalemi kuvvetli yazar olsun, karikatür olsun sorunları  karikatürle   çevreye anlatacağız.

Bir Belediye Başkanı ilçesi için ne yapmalı?

Başkan; yol gösteren, yol açan, ilçesini tanıtıp pazarlayan biri olmalı. Ben bunları yapmak isterim. Toplum gerekirse reklam yoluyla spot yayınlamalı. Örnek verirsek; sigara içip atanları uyarmak için reklam filmi ile uyarmak gerekir. Hayvan  sevgisi için film ile hatırlatmak gerekir. Ya da yaya yoluna araç bırakanları  uyarmak için bir reklam filmi gibi. Aciller için 5 dakika araçların park yerlerini açarız ama 5 dakika içerisinde işini görüp gitsin yerleri yaparak vatandaşı bilgilendireceğiz. Geri dönüşüm konusunda kağıt ve elbiseleri daha iyi hale getirerek doğru firmalarla ile çalışabiliriz. Geri dönüşümden de gelir elde edebiliriz. Teknolojik imkanları kullanarak ilçenin yer altında ne var ne yok film çekerek daha bilinçli karar verebiliriz. İnşaat sektörü için yer altı arama tarama cihazı ile hizmet vererek yapacağı yerin filmini çekerek bilinçlendirebiliriz. Bunu da bir ücret karşılığında yapabiliriz. Tüm imkanları kullanarak yapılması gerek işler yapılabilir.

Esenyurt ’de başkan olsanız başka neler düşünürsünüz?

Esenyurt yaşayan insanların giyimlerinden tut, kullandıkları eşyaların çoğu eski İstanbul kültürüne ait. Denize girdikleri günler bile farklı. Gerekirse bu insanlarla belgesel film bile çeker Esenyurt ’e yakışır bir müzeye koyarız. Esenyurt anlatan bir müze olmalı. Çok şanslıyız ilçemizde yaşantıları olsun giyim  olsun, fotoğraflar olsun toplayarak Esenyurt müzesi yapmak geçmişi insanlara yaşatmak, hatırlatmak daha sağlıklı olur Düşüncesi içindeyim ve ilçemizdeki her şeyin kıymetini toplayarak gelecek nesiller ışık tutması isterim.

Başkan olsanız Esenyurt için başka neler yaparsınız?

Belediyenin yayın evini kurarım. Esenyurt yaşamış tecrübeli bilgili insanlar var. Tek tek tespit eder bu insanları bilgi alarak kitaplaştıracak şekilde peşlerine düşerim. Bilgiler mezar değil, insanlara faydalı olsun diye yayın evleri ve kitaplar var. Esenyurt yaşanmışlıkları kitaplaştırıp kültüre kazandırırım. Ders veren belgesellerden yaparım. Bunun için becerikli ve sanatçı insanlar var. Ders veren kısa filmler yaptırırım. Çocuklar için olur, yaşlılar için olur herkes için. Çocuk yetiştirmekle ilgili filmler olur, insanlara faydalı kitap ve belgeseller üreterek bunları satar, belediyeye gelir elde ederim. Hem de kültürümüze sahip çıkarım. Başarılı iş adamlarım var. Yolundaki engelleri nasıl aştığı neler yaptığı öğrenir bu bilgiler birine ışık olur düşüncesi içindeyim. Bir yazar diyor ki: deneyimli, tecrübeli bedel ödemiş insanları dinleyin; o ödenen faturadan siz ödemeyin, ders çıkarın

bizim de amacımız gelecek nesillere vakit kaybetmesin dersi iyi çalışsın; göre göre yanlış yola girmesin.

Başkan olsanız kadınlar için ne yaparsınız?

Konferans salonlarım var, kadınların işi 9’da bitiyor. 11’e kadar iletişim dersi verdiririm. Aile için, eşini yönlendirmek için, çocuk yetiştirmek gibi eğitimler vererek başarılı kadınların sayısını arttırmak. Kadınlar bilinçli oldukça; evini de eşini de çocuklarını da eğitecektir. Bu konuda sık sık etkili çalışırdım. Her yıl mutlu aileleri  plaketle örnek yapardım.

Başkan olsanız Esenyurt için başka ne hikayeleriniz var.?

Çocuk konseyi kurarım. İlçemizin çocuk konseyi olsun, onları Pazar günü çocukların istek ve arzuların belediye taşımasını sağlarım. Kadın konseyi kurarım. Esnaf konseyi kurarım. Gençlik konseyi kurarım. Sporcu konseyi kurarım, eğitimci konseyi kurarak ilçemizi için farklı fikirleri toplayarak sentez yaparak, ilçemizi geliştirmek için sürekli beslenerek geliştirerek çalışma yapmak isterim.

Başkan olsanız işsizler için ne yaparsınız?

İlçemizde iş arayan gençlere el vermek isterdim. Değerli hocaların eşliğinde iş arayanlara eğitim vererek sertifikalar verirdim. Hocaların eğitim alan kişileri; garson, pideci, şoför, pastacı, hasta bakıcı gibi gruplara ayırarak notlar verirdim. Yeni işe başlayanlar için nasıl davranması gerektiğiyle ilgili eğitim, görevin nasıl yapılacağı, giyime nasıl dikkat edileceği sorumlulukları öğreterek dikkatli çalıştıracak şekilde eğitimden geçirirdim. İş bulur yerleştirirdim. İlçemizde kimsenin yapamadığını yapardım.

Esenyurt park, bahçe gibi kiralık yerlerde çayı ne kadara satardınız?

Kendi yerlerimizde olan kiracılarım emekliye cay ve suyu ucuz satmasını isterim. mutlaka kitap köşesi kurmasını isterim. Çevresini yeşillendirmesini isterim. Becerisini kullansın menü olan köfte isterse 300 satsın becerisini hiçbir lafım olmaz ama su ve çay daha ucuzu var .diyerek sıkı kontrol ederdim. Denetimlerin daha iyi hizmet vermelerini sağlardım. Bu iki konu bizim veren el olmak zorundayız bizim büyüklerimiz bunlar onlar verdi biz de vermeliyiz; sahip çıkmalıyız .Veren el alan elden üstün olduğunu bilenlerden olmak gerektiğine inananlardanım.

Esenyurt de girişken kadınlar için nasıl bir abilik yaparsınız?

Bu kardeşlerime balık tutmayı öğretirim. Hz. Ali’nin bir sözü var: Zenginliğin en iyisi akıl zenginliğidir. Ben girişken kadınlar için nasıl süper patron olunur? Engeller nasıl aşılır? Zaman nasıl kullanılır? Satışta başarının yolu nedir? Bilgi ile donatarak sertifikalarını verirdim. Biz de ilçemizde kadınların becerilerini satış yapacak yerler verir onlara satışları orada yaparlar. Artık mağazacılık, internet ve web sitesinden mağazan olsun yeterli. Elindeki teknolojiyi kullanmak gerekir. Whatsapp’tan günde 1000 broşür gönderebilirsiniz. İşte bu fırsatı iyi değerlendirebilecek özgüvenli kadınlara ihtiyacımız var. Özgüveni olan becerilerin satışa çıkaracak kadınlarımız var biz eğitime destek verelim yol gösterelim, başarılı kadınlarım her yıl plaketle onura edelim . Bizim inşalarımızı üreten, çalışan hedefine ulaşır.

Esenyurt de akademi ve sanat yerleri için ne yaparsınız?

Sanat çok kıymetli; sanat yapmak, resim yapmak, karikatür yapmak ayrı bir yetenek şiir yazmak, sanat okumak ayrı bir beceri. Biz sanatla uğraşan sanatçıları el

birliğiyle tespit ederek bu sanatçıları dünyaya pazarlamak için uğraşacağız. Sanatla, müzikle uğraşanları pazarlayalım. Yeteneklerin doğru yerde kullanılması için yol gösteren, rehberlik eden olmak isterim. Becerikli insanların ufkunu açmak isterim. Özgüvenlerinin gelişmesini isterim, .elindeki değeri paraya çevirmesine yardımcı olurum.

Esenyurt sanayı alanlarda var. Sanayım için planlarınız var mi?

Büyük çapta olsa küçük çapta da olsan sanayimiz var ve bu sanayi dünya ile yarışacak, dünya markası satacak firmaların sayısı artacaktır. Esenyurtta imalat yapılan ürünlerin marka tanıtım bu bir esenyurt markasıdır. diyerek markalarım sayısı artırmak olacaktır. sanayım içinde el birliği için en önem vereceğimizi alandır iş imkanları kazandıran ülkesine katma değer kazandıran esnafımız. bizim için değerli bir aladır.

 

Hepinize Esen yurt kokulu güzel günler diliyorum.

Ayson Karabağ

Yazar-Gazeteci

YouTube/ Bakırköydenhabergazetesi

Sosyal Medyada Paylaşın:

BİRDE BUNLARA BAKIN

Düşüncelerinizi bizimle paylaşırmısınız ?

Sponsorlu Bağlantılar
reklam
  • ÇOK OKUNAN
  • YENİ
  • YORUM