• DOLAR
  • EURO
  • ALTIN
  • BIST
Güneş İthalat İçin Doğacak

Güneş İthalat İçin Doğacak

Güneş İthalat İçin Doğacak

Ülkemizde imalat yapan, ürünü dünyaya pazarlamak isteyen firmalar, bir gün güneş size de doğacak. Güneşi daha erken yaşamak istiyorsanız, siz de yönetici olacaksınız, siz de lider olacaksınız, siz de patron olacaksınız. Sizi dünyaya pazarlayacak ekibiniz olmalı, güvenerek çalışmalısınız.

Şirketi şirket yapan;
1- Mali Müşavir: Teşvikleri arayan, bulan ihracat imkanlarını bilen olmalı. Her ülkede ürünü pazarlayacak imkan olursa, devlet size her türlü destek veriyor. Bunları bilmek, öğrenmek gerekir.
2- Avukat: Hukuk boyutunda, dünya ticaret anlaşmalarını bilen, kuralları bilen, şartları gözden geçirerek, hatasız işleri yapacak kapasitede olmalı.
3- İhracat yapanların ya adamları olmalı ya da bu işi yapan şirketlere teslim olmalı.
4- Asistan Sekreter olmalı. İletişim konusunda, mali konusunda sosyal medyası güncellenmiş konusunda köprü kuracak, her bilgiyi toplayacak, yöneticisine aktaracak, eli, gözü, kulağı olacak şekilde çalışmalı.
5- Pazarlama Müdürü: Müşteri ağının yollarını geliştirmeli, içinde ana bayi, tali bayi, satış noktalarını kuracak, geliştirecek, sıkı sıkı etkinlikler, kampanyalar yapmasını bilmeli.
6- Basın Danışmanı: Çıkacak ürününüzü, dünyaya anlatacak, bayi anlaşmaları anlatacak, önceden vatandaşa aktaracak, güven verecek haberler yaparak, google’a düşmesini sağlayacak, becerikli gazetecilerin aklı ile yollarda ve her yerde google’a düşürecek haberleri anlata anlata, ürününüzü pazarlaya pazarlaya reklam uyandıran güvenilir gazeteci olmalı.
7- Her ay ekiple toplantılar yapılmalı. Fikir birliği oluşturulmalı, dünyayla yarışmasını bilmeli. Yetenekli, becerikli insanları yanında toplamasını bilmeli.
8- 130 ülke insanları yurdumuzda geziyor, dolaşıyor. Türk markasına itimat var. Bu fırsatı kaçırmadan, ekmeği ekmekçiye vereceksiniz bir de fazlasını vereceksiniz ki, dünyaya ulaşacaksınız.
Hem ülkemiz kazansın.
Hem şirketiniz kazansın.
Hem markamız artsın.
Hem de iş bilen ekibimiz çoğalsın.
Onun için büyümek, ekip içinde işini bilen, sıkı takip edenle, zaman kaybı yaşamayın.  Her dilden çalışan adamlar var. Yolu yürürken biliyorlar, devletin desteği var. İmkanları el birliğinde kalkınmak için, model olmak için, güneşi hissetmek için, güneşin ışığından faydalanmak için, ne bekliyorsunuz. Dünya ayaklarının altında. Ürünlerinizin bekçisi olmayın. Ürünlerinizi yıldız yapmak için çalışın.
Ayson Karabağ
Yazar-Gazeteci 

Sosyal Medyada Paylaşın:

BİRDE BUNLARA BAKIN

Düşüncelerinizi bizimle paylaşırmısınız ?

Sponsorlu Bağlantılar
reklam
  • ÇOK OKUNAN
  • YENİ
  • YORUM