• DOLAR
  • EURO
  • ALTIN
  • BIST
Karnı Tok Beyni Boş İnsanlardan Çok Çektim!

Karnı Tok Beyni Boş İnsanlardan Çok Çektim!

Karnı Tok Beyni Boş İnsanlardan Çok Çektim!
Bilgili, becerikli insanların içinde olsaydım, çok daha fazla bilgi sahibi olurum. İnsanların dilinden daha çok etkilenirdim. Bayanlara karşı, erkeklere karşı, çocuklara karşı çok şey öğrenebilirdim. Bakış açım çok değişirdi. Ama çok çok zorlandım.
Beyni boş insanlara çok proje götürdüm. Çok yönlü konuştum, çok projem masada kaldı. Bakış açıları çok çok geride kaldıklarını fark ettim. Karnı tok insanların para gücü ile ezildim. Ama dik durmasını öğrendim. Para beni söndürdü, içimdeki çocuğu çalıştırmadı. İçime yatmayan işi yapamadım, sadece söz olarak süzdüm. Kırıldığım içimde kaldı ve oradan uzaklaştım.
Halbuki; bilgili insanların arasında zorlanırdım, daha etkili, daha zorlayıcı sloganlar bulurdum. Daha çok yaratıcılığı kullanırdım, daha çok firmaya ürün pazarına sokabilecek fikirler bulabilirdim. Bakış açıları çok küçük oluş nedeniyle köyde kaldık. Örneğin, bir bölgenin ürününü, televizyon, reklamını yapalım dediğimde adam benim ürünüm Türkiye’de yok ki, Ben sadece bu bölgeye hitap ediyorum derdi ve bir cevap veremiyorduk. Halbuki bir ilçeye olan firma sahibi derdi ki, ilçemize gelen öğrenci velisi veya asker ailesi bizi tercih etsin. Pazarlamacı, ilçemize geldiği zaman bizi tercih etsin derlerdi. Bu fikir onlara çok çok uzak kaldı ve ayıp kelimelerle, konuşulmayan utanan bir toplum içinde ‘Benimle yatarmısın’ dediğimde 1 ay bana küstüler. Bu kelimeye zar zor ikna ettik. Bunun gibi kelimelerde çok zorlandık. Bakış açılarını değiştiremedik ve pazar payımızı büyütemedik. Çok büyük fırsatlar vardı elimizde. Mağaza içine manken giydirerek markaları akla yazardık, o zamana kadar RTÜK gibi engel yoktu. Şimdi çok engel var, tüketiciyi koruyan çok kanun var. Onun için bilgili insanların içinde yaşamak çok daha iyi, çok daha kendimizi geliştirme imkanı veriyor.
Ayson Karabağ
Yazar-Gazeteci

Sosyal Medyada Paylaşın:

BİRDE BUNLARA BAKIN

Düşüncelerinizi bizimle paylaşırmısınız ?

Sponsorlu Bağlantılar
reklam
  • ÇOK OKUNAN
  • YENİ
  • YORUM