• DOLAR
  • EURO
  • ALTIN
  • BIST
Kartaltepe Mahallesi Muhtar Adayı Şemsettin Aktaş   Biyografisi

Kartaltepe Mahallesi Muhtar Adayı Şemsettin Aktaş   Biyografisi

Kartaltepe Mahallesi Muhtar Adayı Şemsettin Aktaş   Biyografisi

01 .01.1966  Sivas- Zara  Göhertaşköy’de  doğdum. Babam iyi bir Sivas’li  Namı değer iyilik meleği Abdullah,

Annem yardımsever tam bir Osmanlı kadını Ayşe  Hanım’dır. dokuz  kardeşiz,

Babam ve Annem ‘in benim üzerim ‘de hayalleri var. Okul uzak  okutmak için imkan yok onun için meslek sahibi olmamız isterdi.

ilk okul terk ederek İstanbul geldim lokantada  komi olarak işe başladım. İstanbul  havası içinde  yaşamaya  başladım ,işime gelip gidiyorum. Dünya’ya gelen örf ve adetlerini öğrenen mücadeleci bir Baba’nın gül kokan evlatlarıyız. Sivas  Zara ’da pek çok sanatçı, şair, profesör, iş insanı, doktor Avukat ve Politikacı yetişmiştir. Sivas zara  ağaçlarıyla dolu yemyeşil ve dağın  eteğinde  yetişen havası alan örfilerine adetlerin sahip çıkmış çok Yidolar  yetişmiş . nereye giderlerse gitsinler, bir eli köyünde ilçesinde ilinde ellerin çekmediler.  Böyle bir ilçede büyümenin ayrı bir anlamı var. Evliyim 3  çocuk babasıyım, 3 torunum var. Bakırköy  büyüyen bütün çocukların hayallerini Öğretmen olmak süslerdi. İstanbul özellikleri içimize yansımış yerimizde duran değil mücadele eden kişileriz. Biz de İstanbul’a taşınan  Sivaslıyız.

Neden ilk okuldan Terk Ettiniz?

İlk okulumu  zara Göhertaşköy’ünde  okudum,

Okulda uzaktı, ileride orta okul  olsun lise olsun  okumak için bölgemizde yoktu. O zaman babam imkânlarda yoktu. Öğretmenlerin tarzından mı, ortamdan mı, şartlar mı bilmiyorum. Ama severek okula gidip gelemedim. Bir an önce bir işte çalışmak için hayallerim vardı. Şimdi pişmanım. Keşke okusaydım, keşke zorlasaydım, her bir sınıfın tadını çıkarsaydım. Her alanda, her kitaptan bir bal alırdım, öğrenirdim. Ama Cenab-ı Allah bize nasip etmedi. Her şeyde bir hayır vardır. Şimdi iki kızım  ve  bir oğlum var,  3 Torunum var.

İstanbul’a Neden Geldiniz?

O dönem siyaset vardı. İstanbul’a gelip çalışarak, güzel giyinen arkadaşlar vardı, komşular vardı. Bu arkadaşlar İstanbul’u güzel anlatıyorlardı. Bizim büyüklerimizde bizleri akrabamızın yanına gönderdi. Geldik, akrabanın yanında kaldık. Bir  lokantaya girdim, komi olarak  çalıştım. Lokanta olması yemeğim var. Aldığım parayı biriktirebiliyordum.

Kendinizi Nasıl Yatıştırdın?

Dergi ve gazeteler benim rehberim, televizyon da spikerler benim öğretmenim oldu. İyi gözlem yaparak iyi dinleyerek eksiklerimi  tamamlayarak mesleğim gereği iletişime daha çok önem verenlerden biri oldum. Kendi kendimize yetiyor, kimseye muhtaç olmadan yaşayıp gidiyorduk. Gel zaman git zaman Askerlikten sonra Bakırköy  Filiz Sokak’ta Kebap dükkanım açtım. uzun zaman kadar Bakırköy damak sevenlere hizmet ettim. Çocuklarım evli , Torunlarım yaşarken mahallemde   Kartaltepe  komşularım gözü olmak eli olmak istiyorum. mahallemin bekçisi olmak sıkı takıp ederek  mahallem sahip çıkmak hayırlı dua almak için Kartaltepe muhtar adayı olarak yola çıktım.

Sevgili arkadaşlar, yaşantınız boyunca bazen elinizdeki imkânlar yeterli olamayabilir. Bu çok doğaldır. Unutmayın ki bundan çok daha önemli bir şey vardır: inanmak başarıya giden yolun ilk ve en önemli basamağıdır. Bu sebeple hedefiniz ne olursa olsun önce başaracağınıza inanın sonra elinizden gelenin en iyisini yapmaya çalışın.

Lakin unutmayın ki ne yaparsanız yapın iyilik üzere yapın çünkü İYİLİK İYİDİR…

.Hepinize Kartaltepe  kokulu güzel günler diliyorum

0535 487 4858

Sosyal Medyada Paylaşın:

BİRDE BUNLARA BAKIN

Düşüncelerinizi bizimle paylaşırmısınız ?

Sponsorlu Bağlantılar
reklam
  • ÇOK OKUNAN
  • YENİ
  • YORUM