• DOLAR
  • EURO
  • ALTIN
  • BIST
Kazım Karabekir Müzesi Hakkında 

Kazım Karabekir Müzesi Hakkında 

Kazım Karabekir Müzesi Hakkında 
Erenköy’de kızları ve torunları, evlerini babaları Kazım Karabekir için müzeye çevirmişler. Kazım Karabekir’in bir sözü var. Vatandaşın her işinin evvelini, hakikatini ara ve öğren. Sonra münakaşanı istediğin gibi yap.
Kafkasların ordu komutanı, karşı bağımsızlığını alan komutan, Sarıkamış’ta Allahım benim gözlerimin gördüklerini bir başkası görmesin diyen paşanın sözlerini ve evinde kullandığı eşyaları;
Yatak odası
Oturma odası
Giyindiği giysiler
Daktilosu
Fotoğraf makinası
Ayakkabısı
Evinde ısındığı sobayı
Fincan takımları
Yemek takımları
Masayı
Kitapları
tek tek düşüne düşüne bakarak, görerek inceleyerek 100 yıl önce mobilyada, işçiliğimizi, ustalığımızı görmenizi ve medeniyet şehrinde İstanbullu bir beyefendi yaşantısından izleri, bilgileri alarak, kendinize ışık olsun, yol rehberiniz olsun. Sizde ders çıkararak, daha çok çalışarak, gelecek yıllarınızda paşalarımız gibi iz bırakabilirsiniz
O dönemde savaşa dahil olan, not yazan, günlükler tutan bir paşadan ders alarak, hayatınızda rehber olması, yol göstermesinin farkına varacaksınız. Müzeyi gezmenizi, dolaşmanızı tavsiye ediyoruz ve bilgi ile döneceğinize inanıyorum.
Kazım Karabekir diyor ki;
Kadına hürmet
Sancağa hürmet
Askere hürmet
Cenazeye hürmet
Bunlara daima yol veren, yardım eden, saygı gösteren paşanın fikirlerini hayata sizde geçirmeyi düşünün.
Yanlış bilgi felaket kaynağıdır. Hakikati ara ve öğren. Gençler bizi kurtaracak kimse yok, vatanınıza, bayrağınıza sahip çıkın.
Nasıl Gidilir?
Marmaray’a binin. Erenköy’de inin. Çıkınca sağa devam edin. Tren istasyonuna devam edin, önünüze çıkacaktır. Sağda müzeyi göreceksiniz.
Ayson Karabağ
Yazar-Gazeteci
Adres
Kazım Karabekir sok No 4/2 Etrnköy/istanbul
Tel 0216 3029126   –0216 385 71 25

Sosyal Medyada Paylaşın:

BİRDE BUNLARA BAKIN

Düşüncelerinizi bizimle paylaşırmısınız ?

Sponsorlu Bağlantılar
reklam
  • ÇOK OKUNAN
  • YENİ
  • YORUM