• DOLAR
  • EURO
  • ALTIN
  • BIST
Kırılan Kalp Nasıl Kazanılır?

Kırılan Kalp Nasıl Kazanılır?

Kırılan Kalp Nasıl Kazanılır?
Her gün karşılaştığımız kişilerle hiç istemesek bile problemler yaşayabiliriz. Kalbi kırdığımız gibi onarmayı da becerebilmemiz gerekir. Kırılan kalpleri onarmanın en güzel yolu da sevgidir, tatlı dildir, yaklaşım tarzıdır. Sık sık ziyaret etmektir. Sık sık görüşmektir, küçük hediyeler ile, kırılan kalbin yerine sevgi ile, hürmet ile, ilgi ile, ikram ile, hediye ile düzeltilebilir, emek vermek gerekir, çaba vermek gerekir. Ama 7 yıl geçti hala unutamadım.
Fakat cami hocamızla karşılaştığımız zaman;  göz göze geldiğimizde, gözlerini kaçıran, selam dahi vermeyen, merhaba demeyen, iletişim kuramıyan biri ile namazda sık sık karşıma çıkıyor, ama 7 yıl önce yapılan hatayı hiç unutmadım. Zaman zaman aklıma geliyor, zaman zaman şeytanın oyununa gelmemek için, helalleşmek için, hocamızın çaba harcamadığı için taze taze aklımda yüreğimde içimi yakıyor, unutamadım bunu. Konuyu ben nasıl aklımdan, yüreğimden silebilirim. Kafamı meşgul eden bu konuyu nasıl unutabilirim, nasıl koruyabilirim.
Hikayenin özü; bir cuma gününe 1 saat kala, cami girişine 2000 adet gazete indirin bende gidiyorum dedim. Gidip demir kapının arkasında 4 paket özel hazırlanmış gazeteleri caminin girişine koydum. Kimse ellemez diye düşündüm ve cami cıkışında cemaate kapıda hediye edeceğiz. Namaza 10 dakika kala gittim ve gazete yerinde yok. Araştırdım oradaki insanlar, cami hocası attırdı dediler. Namazdan sonra hocanın yanına gittik, hoca inkar etti. Cami gazetede yasak dedi. Sonra Kur’an hediye etti, unutalım dedi. Ama hiç unutmadım. Sık sık karşılaşıyorum, bir selamı dahi bizden esirgedi, bir selam bile vermedi, gözümden kaçmadı. Ne kadar konudan uzak kalmaya çalışsam da ama hiç aklımdan çıkmadı, silemedim. Silmem içinde yardımcı olmadı, sürekli hareketleriyle olayı kaşıdı, hatırlattı. İlgisizliği hep beni uyandırdı, sohbetlerinden insanlara akıl veren, yol gösteren, o kürsüdeki adam, sokakta hiç selamı bile vermeyecek kadar soğuk bir kişi.
Sayın müftümüz;ve hocalarımız bu konuda beni kurtaracak fikriniz ve tavsiyeniz var mı? Ben bu konuda nasıl kurtarabilirsiniz.
Ayson Karabağ
Yazar-Gazeteci

Sosyal Medyada Paylaşın:

BİRDE BUNLARA BAKIN

Düşüncelerinizi bizimle paylaşırmısınız ?

Sponsorlu Bağlantılar
reklam
  • ÇOK OKUNAN
  • YENİ
  • YORUM